Češka

Češki avanturisti privatnim vozom obišli BiH

BANJALUKA - Entuzijastična grupa Čeha, njih oko 150, početkom avgusta upustila se u sedmodnevnu avanturu i to prolazeći kroz nekoliko evropskih zemalja kako bi posjetili bh. gradove, a sve to ne bi bilo čudno da ovaj put nisu proveli putujući i spavajući u privatnom vozu.

Premijeri Češke, Poljske i Slovenije u posjeti Kijevu

PRAG - Premijeri Češke Republike, Poljske i Slovenije posjetiće danas Kijev, rekao je češki premijer Petr Fijala na društvenim mrežama.

Česka poslala još policajaca na granicu Mađarske i Srbije

SEGEDIN - Češka je poslala još 40 policajaca koji će pomoći mađarskoj policiji da patroliraju na granici sa Srbijom, u sklopu partnerstva Višegradske grupe (V4).

Zeman: Nema dokaza da su ruski obavještajci ušli u skladište

PRAG - Češka bezbjednosno-informativna služba nema dokaz da su ruski obavještajci ušli na teritoriju skladišta municije u Vrbeticama na istoku Češke, izjavio je danas predsjednik Češke Miloš Zeman u intervjuu za CNN.

Poraz rukometaša BiH od Češke

BRATISLAVA - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Češka: Predsjednik Zeman imenovao Fijalu za premijera u kabini od pleksiglasa

PRAG - Predsjednik Češke Miloš Zeman imenovao je danas Petra Fijalu, lidera alijanse desnog centra, za novog predsjednika vlade na ceremoniji koju je vodio iz kabine od pleksiglasa, jer je utvrđeno da je pozitivan na kovid-19.

Zeman izašao iz bolnice

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman otpušten je danas iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Češka provjerava prisustvo omikron varijante korone

PRAG - Češka ispituje mogući slučaj omikron varijante virusa korona otkriven kod osobe koja je boravila u Namibiji, saopšteno je danas iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ).

Zeman izlazi iz bolnice, u palati u Laniju imenuje premijera

​PRAG - Predsjednik Češke Miloš Zeman biće sutra otpušten iz bolnice, izjavio je danas njegov portparol.

Češka vlada zbog pandemije proglasila novo vanredno stanje

Češka vlada proglasila je novo vanredno stanje na 30 dana, od 26. novembra do 26. decembra, rekao je premijer Andrej Babiš.

Zeman otpušten iz bolnice

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman otpušten je iz vojne bolnice gdje je proveo više od šest nedjelja, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova, prenosi Rojters.

Zeman uskoro izlazi iz bolnice

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman izaći će veoma brzo iz bolnice, rekao je danas njegov portparol, ali nije precizirao datum.

Pala češka vlada

PRAG - Vlada premijera Češke Andreja Babiša saglasila se danas da podnese ostavku, nakon poraza na parlamentarnim izborima u oktobru.

Nova Vlada Češke neće usvojiti evro

Naredna češka Vlada neće usvojiti evro, rekao je Zbinjek Stanjura iz Građanskih demokrata Češke (ODS), za kojeg se očekuje da će biti novi ministar finansija Češke.

Češka uvodi nove mjere

PRAG - Restorani i klubovi u Češkoj moraće da provjeravaju kovid sertifikate gostiju, koji pokazuju da li je osoba vakcinisana ili testirana na korona virus.

Najčitanije