Češka

Pronađen klin sa krsta na kojem je razapet Isus?

Češki arheolozi pronašli su u manastiru Milev u Češkoj predmet koji bi mogao biti povezan s raspećem Isusa Hrista, javila je Novinska agencija Češke.

Česi pohrlili u restorane i prodavnice, ublažene mjere

PRAG - U Češkoj su od danas ublažene stroge mjere karantina uoči Božića, a građani su prvi put od oktobra pohrlili u barove, restorane, prodavnice, frizerske salone...

Trdelnik, mirisna i ukusna poslastica zanimljivog oblika

Uspjeh ove poslastice obilježio je brižno osmišljen koncept uključivanja svih čula - možete da vidite kako se trdelnik vrti iznad vatre i polako dobija zlatnu boju, čujete vatru kako pucketa te osjetite kako miris pečenog peciva i cimeta nadražuje sva vaša čula

Češka dobija novog ministra zdravlja, stari prekršio mjere

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman imenovaće Jana Blatnog na funkciju ministra zdravlja u četvrtak, 29. oktobra, saopšteno je danas iz Zemanove kancelarije.

Češka potvrdila crni rekord

PRAG - U Češkoj je u srijedu od COVID-19 preminulo još 19 pacijenata, što je najviši dnevni porast broja smrtnih slučajeva od ove bolesti zabilježen u zemlji od početka pandemije.

Češki ministar zdravlja ponudio ostavku zbog korona krize

Češki ministar zdravlja Adam Vojteh izjavio je danas da je ponudio ostavku, nakon kritika koje je dobio zbog odgovora na pandemiju korona virusa.

Česi ponovo moraju da nose maske

PRAG - Vlada Češke odlučila je da od sutra svi građani moraju da nose maske u zatvorenim javnim prostorima nakon rekordnog rasta broja infekcija virusom korona u jednom danu.

Fudbalska selekcija Češke zbog korone igra sa rezervistima

Češka je formirala improvizovanu fudbalsku reprezentaciju sa novajlijama i veteranima, za sutrašnju utakmicu Lige nacija protiv Škotske, nakon što je ekipa koja je pobijedila Slovačku u petak, iz predostrožnosti povučena u izolaciju zbog virusa korona

Češki predsjednik operisan nakon loma ruke

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman je u stabilnom stanju nakon što mu je operisana polomljena ruka, izjavio je danas njegov portparol.

Češki epidemiolog: Zabave na Zrću dijelom izvor zaraze u Češkoj

Glavni češki epidemiolog Rastislav Madar rekao je da su zabave na hrvatskom ostrvu Pagu, na Zrću, dijelom izvor zaraze korona virusom u Češkoj.

Najčitanije