Češka

Novi protesti u Pragu, traže ostavku Babiša

PRAG - Nekoliko hiljada ljudi marširalo je ulicama češke prijestonice Praga, zahtijevajući ostavku premijera Češke Andreja Babiša.

Češki oficir koji je vratio NATO ordenje: BiH prošla bolje nego Kosovo

Češki potpukovnik Marek Obrtel, koji je vratio ordenje koje je dobio od NATO izjavio je da je na Kosovu i Metohiji izvršen genocid nad Srbima, a za to je odgovoran Zapad.

Ubio se muškarac koji je pucao u češkoj bolnici

PRAG - Češka policija saopštila je danas da je jedan muškarac izvršio samoubistvo u automobilu za kojim se tragalo poslije pucnjave i ubistava šest osoba u bolnici u Ostravi, na istoku zemlje.

Pucnjava u bolnici, ubijeno šest osoba

PRAG - Najmanje četiri osobe ubijene su u pucnjavi u bolnici u Ostravi na sjeveroistoku Češke, saopštili su zvaničnici.

U Češkoj samo 2,2 odsto nezaposlenih

PRAG - Stopa nezaposlenosti u Češkoj je u oktobru 2019. godine iznosila 2,2 odsto.

Državni tužilac odlučio, ipak istraga protiv Babiša

PRAG - Češki državni tužilac odlučio je da se protiv premijera Andreja Babiša nastavi istraga zbog navodne pronevere subvencija Evropske unije.

Češka mora da vrati EU milione evra zbog sukoba interesa

PRAG - Evropska komisija utvrdila je da Češka mora da vrati stotine miliona kruna, jer se premijer Andrej Babiš nije dovoljno odvojio od kompanija koja su dobila sredstva, prenijeli su češki mediji.

Milanu Kunderi nakon 40 godina vraćeno češko državljanstvo

Francuskom piscu češkog porijekla Milanu Kunderi nakon 40 godina je vraćeno državljanstvo Češke.

Češki poslanik tužio Evropski savjet

BRISEL - Opšti sud EU potvrdio je da je poslanik češkog parlamenta Lukaš Vageneht podnio tužbu protiv Evropskog savjeta jer su dozvolili premijeru Češke Andreju Babišu da učestvuje u pregovorima o budžetu evropskog bloka uprkos zabrinutosti da njegovo prisustvo predstavlja potencijalni sukob interesa.

Zeman odbijen, Češka ostaje pri stavu o Kosovu

PRAG - Najviši češki zvaničnici odbili su na koordinacionom sastanku o spoljnoj politici prijedlog i argumente predsjednika Miloša Zemana da se povuče priznanje Kosova.

Najčitanije