Češka

Vladajuća koalicija u Češkoj blizu raspada?

PRAG - Češka vladajuća koalicija veoma je blizu raspada nakon što je predsjednik Miloš Zeman ponovo odbio zahtjev za smjenu ministra kulture Antonina Staneka.

Ruske avio-kompanije otkazale letove prema Češkoj

MOSKVA - Nekoliko ruskih avio-kompanija otkazalo je više letova na liniji prema Češkoj pošto je Ministarstvo saobraćaja te zemlje ukinulo dozvole za letove.

Troje Srba teško povrijeđeno u Češkoj, pokosio ih pijani maloljetnik bez vozačke

Troje srpskih državljana teško je povrijeđeno u Češkoj, kada je na njih ukradenim automobilom naletio 17-godišnji mladić, vozeći pijan i bez vozačke dozvole.

Velika akcija policije: Hapšenja narko grupa u Srbiji, Austriji, Češkoj i Slovačkoj

​Srpska policija, u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsila je sedam osoba.

Napadnut češki poslanik, prebačen u bolnicu

PRAG - Tamnoputi poslanik češkog parlamenta Dominik Feri prebačen je u bolnicu nakon što su ga napali u mjestu Borsice u regionu Morava, na istoku te zemlje.

Česima sve više smetaju stranci

Sve veći broj Čeha smatra da u toj zemlji živi previše stranaca, rezultat je istraživanja javnog mnjenja koje je tokom marta sprovela institucija CVVM.

Zanimljivosti o Češkoj: Zemlja piva, hokeja i nevjernika

Ko nije vidio Prag neka čim prije kupi kartu za glavni grad Češke, ali ova zemlja je mnogo više od Praga, što ćete shvatiti i kroz sljedećih 12 činjenica i bolje upoznati ovu centralnoevropsku državu.

Srbija zatražila izručenje Čabe Dera

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije proslijedilo je Češkoj molbu za izručenje Čabe Dera, osumnjičenog za hladnokrvno ubistvo Nebojše Miloševića na Banovom Brdu 5. januara.

Novi skandal češke fudbalske legende: Ženi prodao tuđi auto

Tomaš Repka bio je fudbalski defanzivac čuven po grubosti i agresivnosti tokom karijere 90-ih i u prošloj deceniji.

Ronio ispod zaleđenog jezera

Malo je onih koji bi pokušali da urade ono što je izveo ronilac Petar Kapoun.

Najčitanije