Češka

U sudaru vozova u Češkoj najmanje troje mrtvih

PRAG - U sudaru dva voza kod mjesta Pernink u regiji Karlove Vari u Češkoj poginule su najmanje tri osobe, a tridesetak je povrijeđeno, saopštila je danas policija.

U Rijeku stigao prvi turistički voz iz Češke

RIJEKA - U Rijeku je jutros sa pola sata zakašnjenja stigao prvi turistički voz iz Češke sa više od 500 putnika.

Češka zabilježila rekordan broj slučajeva korone

NJUJORK - I dok broj oboljelih od virusa korona u nekim zemljama opada iz dana u dan u Južnoafričkoj Republici, Češkoj, Indiji i drugim zemaljama zabilježen je rekordan rast oboljelih u posljednja 24 sata.

Vojska NATO zemlje greškom izvršila "invaziju" na teritoriju druge članice

Prilično nevjerovatno zvuči vijest da je u 21. vijeku, u srcu Evrope, vojska jedne NATO članice izvršila invaziju na teritoriju druge NATO članice.

"Rusija će adekvatno odgovoriti na protjerivanje diplomata iz Praga"

MOSKVA - Rusija će adekvatno odgovoriti na protjerivanje dvoje diplomata pri Ruskom kulturnom centru u Pragu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nepoželjna dva radnika ruske Ambasade u Pragu

PRAG - Češka administracija proglasila je danas nepoželjnim dva člana osoblja ruske Ambasade u Pragu, kojima je naređeno da napuste tu državu, rekao je danas premijer Andrej Babiš.

Mađarska, Slovačka i Češka otvaraju granice

BUDIMPEŠTA - Mađarska, Slovačka i Češka otvoriće granice za građane tih zemalja tačno u ponoć, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Najveći rast broja zaraženih u posljednje četiri sedmice u Češkoj

PRAG - Broj novih slučajeva zaraze virusom korona u Češkoj porastao je najviše u prethodne četiri sedmice i prvi put u maju premašio 100, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Njemačka poziva Poljsku i Češku da otvore granice

PERL - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pozvao je Poljsku i Češku da potpuno otvore granice da bi se obezbijedio slobodan protok ljudi i robe.

Kreće i češka liga

Profesionalni fudbalski klubovi u Češkoj danas su odobrili prijedlog da se 23. maja nastavi takmičenje u prve dvije lige, prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Najčitanije