Češka

Češka potvrdila crni rekord

PRAG - U Češkoj je u srijedu od COVID-19 preminulo još 19 pacijenata, što je najviši dnevni porast broja smrtnih slučajeva od ove bolesti zabilježen u zemlji od početka pandemije.

Češki ministar zdravlja ponudio ostavku zbog korona krize

Češki ministar zdravlja Adam Vojteh izjavio je danas da je ponudio ostavku, nakon kritika koje je dobio zbog odgovora na pandemiju korona virusa.

Česi ponovo moraju da nose maske

PRAG - Vlada Češke odlučila je da od sutra svi građani moraju da nose maske u zatvorenim javnim prostorima nakon rekordnog rasta broja infekcija virusom korona u jednom danu.

Fudbalska selekcija Češke zbog korone igra sa rezervistima

Češka je formirala improvizovanu fudbalsku reprezentaciju sa novajlijama i veteranima, za sutrašnju utakmicu Lige nacija protiv Škotske, nakon što je ekipa koja je pobijedila Slovačku u petak, iz predostrožnosti povučena u izolaciju zbog virusa korona

Češki predsjednik operisan nakon loma ruke

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman je u stabilnom stanju nakon što mu je operisana polomljena ruka, izjavio je danas njegov portparol.

Češki epidemiolog: Zabave na Zrću dijelom izvor zaraze u Češkoj

Glavni češki epidemiolog Rastislav Madar rekao je da su zabave na hrvatskom ostrvu Pagu, na Zrću, dijelom izvor zaraze korona virusom u Češkoj.

Preminuo Miloš Jakeš

PRAG - Posljednji lider Komunističke partije Češke u vrijeme Plišane revolucije 1989. godine Miloš Jakeš preminuo je u 97. godini.

U sudaru vozova u Češkoj poginuo mašinovođa

PRAG - Jedna osoba je poginula, a najmanje 35 povrijeđeno u sudaru putničkog i teretnog voza nedaleko od mjesta Češki Brod, istočno od Praga, izjavili su danas zvaničnici.

U sudaru vozova u Češkoj najmanje troje mrtvih

PRAG - U sudaru dva voza kod mjesta Pernink u regiji Karlove Vari u Češkoj poginule su najmanje tri osobe, a tridesetak je povrijeđeno, saopštila je danas policija.

U Rijeku stigao prvi turistički voz iz Češke

RIJEKA - U Rijeku je jutros sa pola sata zakašnjenja stigao prvi turistički voz iz Češke sa više od 500 putnika.

Najčitanije