Čedomorstvo

Ubijaju bebe gaziranim pićima jer nemaju legalan abortus

Medicinske sestre pričaju kako na ulicama Najrobija postoji više načina ako se žena želi riješiti neželjenog djeteta, a to im omogućuju loši zakoni i siromaštvo.

Tijelo bebe policiji dali u crnoj vreći za smeće

SARAJEVO - Tijelo tek rođene bebe policiji je predato zamotano u crnu kesu za smeće nakon što je sarajevska policija posumnjala da je maloljetnica počinila čedomorstvo, a u ovom slučaju, osim nje, uhapšena je i njena majka, koja joj je u tome pomogla, saznaju "Nezavisne".

Maloljetnica u Sarajevu ubila novorođenče, majka joj pomagala

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče.

Detalji surovog ubistva: Obilno krvarenje porodilje otkrilo čedomorstvo

BUŽIM - Tijelo novorođenčeta pronađeno je u kući u mjestu Elkasova Rijeka, nadomak Bužima, a da je beba žrtva čedomorstva otkriveno je nakon što se devetnaestogodišnja majka E.L., zbog obilnog krvarenja, obratila ljekaru, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Čedomorstvo u Bužimu: Majka i kćerka osumnjičene da su ubile tek rođenu bebu

BUŽIM - Dvije ženske osobe uhapšene su u Bužimu zbog čedomorstva, rečeno je u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Varaždinka osumnjičena za čedomorstvo

​VARAŽDIN - Dvadesetosmogodišnjoj ženi iz okoline Varaždina, u čijoj kući je nađeno tijelo novorođenčeta, određen je pritvor zbog sumnje da je počinila čedomorstvo.

Majci koja je ubila tek rođenu djevojčicu 20 mjeseci zatvora

SARAJEVO - Amela Džajić (33), majka troje maloljetne djece, juče je u Općinskom sudu u Sarajevu osuđena na jedinstvenu kaznu od 20 mjeseci zatvora za ubistvo tek rođene ženske bebe i falsifikovanje isprave, a nakon što je sa Tužilaštvom KS sklopila sporazum o priznanju krivnje, potvrđeno je za Faktor u Općinskom sudu u Sarajevu.

Čedomorstvo u Bihaću: Porodila se pa zakopala bebu

BIHAĆ - Pripadnicima Policijske stanice u Bihaću u subotu je prijavljeno čedomorstvo, a policija je privela žensku osobu s inicijalima R.Č. (43) , iz naselja Brekovica, nadomak Bihaća, koja je osumnjičena za ovo krivično djelo.

Muškarac prijavio bivšu djevojku da u zamrzivaču ima mrtvu bebu, policija pronašla dvije

BENDORF - U Bendorfu, u njemačkoj pokrajini Saksonija-Anhalt, uhapšena je majka u čijem su zamrzivaču nađena beživotna tijela dvije bebe.

Babi monstrumu deset godina zatvora

BANJALUKA - Vojkana Bogojević (53) iz Trnjana kod Doboja u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđena na deset godina zatvora zbog ubistva novorođenčeta koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja Bogojević (26), čime joj je ranije izrečena kazna povećana za četiri godine.

Najčitanije