Čelik

Velike zemlje izvoze čelik na račun malih

SARAJEVO - Privremene zaštitne mjere u vezi s uvozom proizvoda od čelika koje je Evropska komisija (EK) uvela prije nešto više od godinu dana veoma su se loše odrazile na poslovanje kompanija iz BiH, ocjenjuju u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Perišić pojačao Čelik

Doskorašnji veznjak mostarskog Zrinjskog Marko Perišić (28 godina), novi je igrač zeničkog Čelika. Perišić je ponikao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a igrao je i za letonski Spartaks, libijski Al-Ahli Bengazi, slovačke Zlate Moravice i austrijski Kapfenberg.

Zeničani danas predaju dokumentaciju Drugostepenoj komisiji

Svotu od najmanje 250.000 KM moraće isplatiti Nogometni klub Čelik na osnovu dugovanja ukoliko se želi nadati izdavanju licence od Drugostepene komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, potvrdio je juče Ismet Đugum, direktor zeničkog premijerligaša.

Sarajevo deklasiralo Čelik

Fudbaleri Sarajeva razbili su Čelik rezultatom 5:0 na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Sarajeva: Sve je na našoj strani

Fudbaleri Sarajeva u petak nastavalju pohod na šampionsku titulu, a u prvom od četiri finala snage će odmjeriti protiv zeničkog Čelika.

Arslan: Idemo na pobjedu, ali Krupa će biti težak rival

Fudbaleri Čelika u proteklom kolu na gostovanju kod bijeljinskog Radnika nisu bili na nivou svojih prethodnih igra ovog proljeća, ali su ipak, u utakmici bez golova, uspjeli osvojiti bod koji ih je na tablici zadržao na petom mjestu.

Selim Ajdemir u Čeliku

Selim Ajdemir od danas i zvanično novi igrač fudbalskog kluba Čelik iz Zenice.

Čelik iznenada otpustio trenera nakon prvog proljetnog kola

​Turski trener na klupi zeničkog Čelika Adnan Ornek, koji je sinoć na pres-konferenciji najavio kako će tražiti novi sastanak s predsjednikom Aydinom Olgunom, dobio je otkaz - potvrdio je generalni sekretar kluba Ismar Huskić.

Bilateralna kvota spas za čelik iz BiH

​SARAJEVO - Bosna i Hercegovina će pokušati da s Evropskom komisijom sklopi sporazum o bilateralnoj kvoti za uvoz čelika u zemlje EU kako bi bila izuzeta iz opšte kvote, a koja je za nju mnogo nepovoljnija.

EU od februara ograničava uvoz čelika

BRISEL - Evropska unija ograničiće uvoz čelika u zemlje članice bloka, nakon što su vlade zemalja članica podržale zaštitne mjere u vezi sa njegovim uvozom.

Najčitanije