Česma

Pripreme za novi most u banjalučkom naselju Česma iduće godine

BANJALUKA - Pripreme za izgradnju novog mosta u naselju Česma u Banjaluci najvjerovatnije će dočekati sljedeću godinu, jer, kako je za "Nezavisne" naveo Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, riječ je o ozbiljnom projektu.

Počinje gradnja vodovodne mreže za gornje dijelove naselja Česma

BANJALUKA - Na području gornjeg dijela Česme iduće sedmice počeće izgradnja vodovodne mreže, u okviru projekta koji bi trebalo da dovede vodu do 500 domaćinstava u ovom, sve naseljenijem dijelu grada.

Banjaluku će krasiti česma u obliku lopte

Stilizovana česma u obliku lopte pobjedničko je rješenje na javnom konkursu za izgled gradskih javnih česmi. Za ponuđena tri rješenja glasalo je ukupno 1.679 naših sugrađana, koji su u prethodna 24 časa učestvovali u anketi na Viber zajedenici grada Banjaluke.

Počela izgradnja vodovoda za gornje dijelove naselja Česma

BANJALUKA - Više od 500 domaćinstava iz gornjih dijelova Česme dobiće vodu do ljeta iduće godine, jer je danas počela gradnja vodovodnog sistema "Česma - Krčmarice", vrijedanog oko 2,8 miliona KM.

Naučnici otkrili vezu između kancera i vode iz česme

Primjese u vodi iz česme prouzrokovale su na desetine hiljada onkoloških obolenja, otkrila je grupa naučnika iz SAD, a njihovo istraživanje je objavljeno na portalu „Phys.org“.

Niče javna česma u parku "Petar Kočić"

BANJALUKA - Park "Petar Kočić" će na jesen dobiti prvu javnu česmu u okviru projekta takozvanih malih intervencija.

Nasip u Česmi pukao na nekoliko mjesta

​Betonski nasip na rijeci Vrbanji u naselju Česma na nekoliko mjesta je popucao, a mještani kažu da su u strahu od novih poplava te mole da se ova betonska obaloutvrda što prije sanira.

Mještani Česme: Ako voda probije nasip postaćemo jezero

BANJALUKA - Mile Petrušić, mještanin Česme kazao je da se nada da Vrbanja neće probiti nasip.

Česma i Obilićevo dobijaju teretane na otvorenom

BANJALUKA - Mještani naselja Obilićevo i Česma dobiće iduće godine teretane na otvorenom, rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport. Teretana na otvorenom u Obilićevu trebalo bi da bude izgrađena na lokaciji kod novog Zelenog mosta, a u Česmi kod fudbalskog igrališta.

Naložena sanacija nove ulice u Česmi

BANJALUKA - Gradska uprava naložila je preduzeću "Kozaraputevi", izvođaču radova na izgradnji nove saobraćajnice u Ulici Petra Velikog u Česmi, da hitno sanira uočene nedostatke na ovoj dionici.

Najčitanije