Česma

Niče novi most u banjalučkom naselju Česma

"Putevi RS" će preuzeti finansijsku konstrukciju kako bi u banjalučkom naselju Česma bio izgrađen novi most, rekao je danas novinarima Davor Kostrešević, direktor ove ustanove.

U Česmi jedva čekaju novi most

Rebalansom budžeta, kao i spoljnim sredstvima, biće obezbijeđena finansijska konstrukcija kako bi mještani naselja Česma dobili novi most koji godinama očekuju, najavili su iz Gradske uprave.

Most u Česmi prioritet

Ići ćemo u pravcu izgradnje mosta u Česmi, jer je to jedan od kapitalnih projekata, najavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, nakon današnje sjednice Kolegijuma Skupštine grada.

Roditelji đaka iz Česme zbog gužvi traže dodatne autobuske termine

BANJALUKA - Roditelji učenika koji iz Česme svakodnevno linijom broj 9 idu u centralnu OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku traže uvođenje dodatnih termina ovog autobusa da bi đaci izbjegli velike gužve u vozilu.

Pripreme za novi most u banjalučkom naselju Česma iduće godine

BANJALUKA - Pripreme za izgradnju novog mosta u naselju Česma u Banjaluci najvjerovatnije će dočekati sljedeću godinu, jer, kako je za "Nezavisne" naveo Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, riječ je o ozbiljnom projektu.

Počinje gradnja vodovodne mreže za gornje dijelove naselja Česma

BANJALUKA - Na području gornjeg dijela Česme iduće sedmice počeće izgradnja vodovodne mreže, u okviru projekta koji bi trebalo da dovede vodu do 500 domaćinstava u ovom, sve naseljenijem dijelu grada.

Banjaluku će krasiti česma u obliku lopte

Stilizovana česma u obliku lopte pobjedničko je rješenje na javnom konkursu za izgled gradskih javnih česmi. Za ponuđena tri rješenja glasalo je ukupno 1.679 naših sugrađana, koji su u prethodna 24 časa učestvovali u anketi na Viber zajedenici grada Banjaluke.

Počela izgradnja vodovoda za gornje dijelove naselja Česma

BANJALUKA - Više od 500 domaćinstava iz gornjih dijelova Česme dobiće vodu do ljeta iduće godine, jer je danas počela gradnja vodovodnog sistema "Česma - Krčmarice", vrijedanog oko 2,8 miliona KM.

Naučnici otkrili vezu između kancera i vode iz česme

Primjese u vodi iz česme prouzrokovale su na desetine hiljada onkoloških obolenja, otkrila je grupa naučnika iz SAD, a njihovo istraživanje je objavljeno na portalu „Phys.org“.

Niče javna česma u parku "Petar Kočić"

BANJALUKA - Park "Petar Kočić" će na jesen dobiti prvu javnu česmu u okviru projekta takozvanih malih intervencija.

Najčitanije