Čišćenje

Kako pravilno čistiti ekran TV-a da se ne ošteti

Čišćenje starinskih televizora koji imaju glomazne katodne cijevi slično je čišćenju prozora. Moderni televizori zahtijevaju više njege.

Mogu li se koka-kola, sirće i sredstva za rernu koristiti za čišćenje alu felni?

Temeljno čišćenje felni preporučuje se barem pri sezonskoj promjeni guma, na svakih šest mjeseci u proljeće i jesen.

Dvije najčešće greške kod čišćenja frižidera

Čišćenje frižidera poprilično je zahtjevan poduhvat koji često odlažemo do zadnjeg trenutka. Nikad ne znate koje namirnice s istekom roka trajanja možete pronaći u dubini frižidera, a sigurno vam nije drago ni čišćenje lepljivih mrlja od tegle džema.

Kako da očistite igračke najbrže što možete

Znamo koliko ste zauzeti ako imate dijete, bebu (ili oboje) u kući. Kao da vas flaše, pelene i dječji obroci ne okupiraju već dovoljno…

2 trika pomoću kojih ćete ukloniti masnoću sa roštilja

Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim prazničnim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti.

Odličan trik za jednostavno uklanjanje žutih fleka s jastuka

Jastuci za spavanje sa žutim flekama čest su problem i nekada ih se vrlo teško riješiti. Izgledaju jako prljavo i nije baš ugodno spavati na takvom jastuku. Stručnjaci sa stranice Lifehacker, koji često objavljuju kućne trikove i savjete, podijelili su kako se najjednostavnije možete riješiti žutila na jastucima.

Zašto je važno koristiti tonik za čišćenje lica

Njega kože lica je veoma važna kako u ljetnjem, tako i u zimskom periodu. Tonik, kao i ostali preparati za njegu, trebalo bi da bude prilagođen vašim trenutnim potrebama i tipu kože. Korišćenje tonika je veoma važno, jer on služi za čišćenje lica i skidanje mrtvih ćelija sa njega.

Čišćenje tepiha sredstvom iz kućne radinosti

Skoro svaka domaćica želi da njen dom bude savršeno uredan i čist. Međutim, čišćenje pojedinih stvari kao što je tepih oduzima mnogo vremena i energije.

Najbolji način čišćenja roštilja

Sa aprilom i sunčevim zracima, možemo slobodno da kažemo da je sezona roštiljanja otvorena.

Jednostavan trik kako da očistite tapacirani namještaj u kući

Vrijeme je velikog proljećnog čišćenja. Pored svih radova, u domu je potrebno osvježiti i tapacirani namještaj. Za tako nešto nije vam neophodno mnogo novca, a uz jednostavan trik vaša ugaona garnitura, trosjed, fotelje i kauči će zasijati kao novi.

5 stvari koje možete čistiti maslinovim uljem

Maslinovo ulje je više od zdravog ulja za kuvanje. To je takođe alat za čišćenje koji može da njeguje površine i olabavi mrlje, masnoću i prljavštinu

Trik s limunom: Za mirisnu kuću, bolje raspoloženje, manje buba

Miris svježeg limuna u našim tijelima stimulira lučenje serotonina, hormona sreće koji je zaslužan za to da se osjećamo dobro. Limun je dobro narezati i posoliti pa udisati taj miris.

Kako očistiti stropni ventilator

Stropni ventilatori poboljšavaju cirkulaciju vazduha, daju hladan povjetarac tokom toplih dana, a uz to i lijepo izgledaju kao ukras. Jedina im je mana to što su magneti za prašinu. Ako vidite sivi sloj prašine koji se zalijepio na rubove lopatica, onda znate da je vrijeme za čišćenje.

Trik za čišćenje televizora

Kako bi televizor bio bez prašine, prljavštine i otisaka prstiju potrebno mu je redovno i pravilno čišćenje. Korištenje pogrešnog metoda čišćenja kao što je direktno prskanje televizora oštrim hemikalijama može kao rezultat da ima trajno oštećenje.

Obalu Ukrine čistio i poslanik Žunić

DERVENTA - U Derventi je održana akcija čišćenja obala rijeke Ukrine od smeća i drugog nanesenog otpada.

Najčitanije