Čišćenje

Loše navike zbog kojih vam kuća ne može biti uredna

Održati kuću urednom nije uvijek lagano, pogotovo ako imate malu djecu koja u tren oka naprave haos gdje god da prođu. Ali, ako zanemarimo taj dio, kuću neurednom mogu učiniti i ove navike koje sa sobom nosite.

Počelo generalno čišćenje Banjaluke

Nakon što je noćas usvojen budžet Banjaluke, "Čistoća" je nastavila s redovnim održavanjem javne higijene u gradu, s akcentom na pojačanu aktivnost ovih prvih nekoliko dana.

Koje kućanske poslove nije potrebno prečesto raditi

Mnogi poslovi u kući mogu se obavljati mnogo rjeđe nego ih neki obavljaju, a postoje i oni koji su prilično besmisleni. Donosimo spisak poslova koje nije potrebno prečesto obavljati.

Savjeti za jednostavnije čišćenje kuće

Većina ljudi obožava osjećaj čiste i pospremljene kuće - ali da bi to postigli ne morate biti rob čišćenja, već samo izbjegavati greške koje oduzimaju vrijeme, a nemaju efekta.

Zubar pokazao ispravan način čišćenja četkice za zube

Četkica za zube dom je više od 100 miliona različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje Univerziteta u Mančesteru.

Jesenje čišćenje tijela i doma

Uspostavljanje zdravih navika u svim područjima života ponekad se čini napornim zadatkom, no nema boljeg vremena od promjene sezona da uvedete neke pozitivne promjene u svoj život i u potpunosti se očistite od negative i toksina.

Ispiranje posuđa prije pranja u mašini možda čini više štete

Mnogima je logično isprati tanjire prije nego što ih slože u mašinu za suđe. Tako uklanjaju ostatke hrane i sigurni su da će njihovo posuđe biti kristalno čisto. Ali to je možda potpuno pogrešno.

Počelo čišćenje zagađenog zemljišta u krugu kompanije GIKIL

LUKAVAC - U krugu kompanije GIKIL danas je počeo iskop zemljišta predviđenog projektom "Remedijacija industrijske zone fabrike koksa - pogon Fenola Lukavac", finansiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Center za mednarodno sodelovanje in razvoj Ljubljana (CMSR), a na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i kompanije GIKIL.

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"

BEOGRAD - Akcija "Oluja" bilo je etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kako da očistite lubenicu od sjemenki za nekoliko minuta

Najprije lubenici odsijecite krajeve, kao kada čistite tikvicu. Potom je uspravite i širim, oštrim nožem uklonite koru.

Najčitanije