Čišćenje

Zubar pokazao ispravan način čišćenja četkice za zube

Četkica za zube dom je više od 100 miliona različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje Univerziteta u Mančesteru.

Jesenje čišćenje tijela i doma

Uspostavljanje zdravih navika u svim područjima života ponekad se čini napornim zadatkom, no nema boljeg vremena od promjene sezona da uvedete neke pozitivne promjene u svoj život i u potpunosti se očistite od negative i toksina.

Ispiranje posuđa prije pranja u mašini možda čini više štete

Mnogima je logično isprati tanjire prije nego što ih slože u mašinu za suđe. Tako uklanjaju ostatke hrane i sigurni su da će njihovo posuđe biti kristalno čisto. Ali to je možda potpuno pogrešno.

Počelo čišćenje zagađenog zemljišta u krugu kompanije GIKIL

LUKAVAC - U krugu kompanije GIKIL danas je počeo iskop zemljišta predviđenog projektom "Remedijacija industrijske zone fabrike koksa - pogon Fenola Lukavac", finansiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Center za mednarodno sodelovanje in razvoj Ljubljana (CMSR), a na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i kompanije GIKIL.

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"

BEOGRAD - Akcija "Oluja" bilo je etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kako da očistite lubenicu od sjemenki za nekoliko minuta

Najprije lubenici odsijecite krajeve, kao kada čistite tikvicu. Potom je uspravite i širim, oštrim nožem uklonite koru.

Može li vaš telefon da vam prenese virus korona?

Savremeni mobilni telefoni nisu u tolikoj mjeri zaslužni za širenje mikroba, tvrdi profesor mikrobiologije i higijene sa njemačkog Univerziteta Furtvangen Markus Egert.

Hit na Instagramu: Kako da očistite luk za pet sekundi bez suza

Jedna od najneprijatnijih situacija u kuhinji za mnoge je upravo onaj dio kada moraju da oljušte luk. Jedan korisnik Instagrama ima rješenje.

Prirodnim sredstvima do čistog doma

Naše su bake svoje domove održavale čistim i mirisnim uprkos činjenici da nisu koristile moderna hemijska sredstva. Upotrebom uobičajenih sastojaka koje svako ima kod kuće, možete sami napraviti bezopasna i učinkovita sredstva za čišćenje.

Trebinje: Korona ne ometa čišćenje grada

TREBINJE - U Trebinju je organizovana velika akcija čišćenja i uređenja grada, u kojoj je, u svim mjesnim zajednicama grada, i pored bojazni od virusa korona učestvovao veliki broj građana i zaposlenika javnih ustanova.

Najčitanije