Čišćenje

Indijski premijer čistio smeće sa plaže

Indijski premijer Narendra Modi čistio je danas smeće sa plaže u Mamalapuramu, u državi Tamil Nadu, u okviru kampanje "Očistimo Indiju".

Kako dobro očistiti obuću bez skupih preparata

U većini slučajeva, za čišćenje obuće dovoljna vam je čista stara četkica za zube, malo alkoholnog sirćeta pomiješanog s vodom, ili malo sode bikarbone te - malo strpljenja da ih ne oštetite.

Pogledajte nekoliko jednostavnih načina kako očistiti tastaturu

Tastatura je jedna od najprljavijih stvari koju posjedujete i držite u kući stoga biste o tome trebali voditi računa i temeljno je očistiti.

Kako očistiti smartfon, a da ga ne oštetite?

Prije ili kasnije moraćete da očistite vaš pametni telefon.

Čišćenje stana ne mora biti bauk

Većini žena se i na samu pomisao na čišćenje stana diže kosa na glavi, pogotovo na ljetnim vrućinama, jer vjeruju da će sate provesti radeći. Ovo su savjeti kako da na brzinu svom životnom prostoru uz malu pomoć krpe za prašinu date posve novi i svježi izgled. Ako do sada niste znali da kroz kuhinju, dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo možete proletjeti "brzo i žestoko" i za sobom ostaviti red, vrijeme je da se uvjerite da je to stvarno tako.

Ljubitelji prirode čistili kanjon Tijesno

BANJALUKA - Članovi Rafting kluba Kanjon organizovali su i zajedno sa ljubiteljima prirode i ekolozima učestvuju u ekološkoj rafting regati i čišćenju rijeke Vrbas i njene obale u kanjonu Tijesno.

Stradalima u Oluji služen parastos u Crkvi Svetog Marka

BEOGRAD - Srbima stradalim tokom akcije Oluja je služen parastos u Crkvi Svetog Marka u nedjelju.

Namirnice koje izbacuju nikotin iz organizma

Pušenje je štetno za zdravlje i toga smo svi svjesni. No, i pored toga, neki ljudi ne mogu da se oslobode ove navike. S druge strane, ako ste godinama bili pušač i uspjeli da ostavite cigarete, posljedice konzumiranja nikotina mogu trajati godinama.

Rijeke i jezera čiste od smeća

TUZLA - Za pet godina izvučeno je 10 tona smeća iz rijeka i jezera na 20 lokacija u okviru projekta "Zajedno za čiste vode BiH", koji realizuju kompanije "Bingo", "Eko-život", "Henkel" i Ronilački klub Bosna.

Mali trikovi za lakše čišćenje

Čišćenje kuće sastavni je dio života, istina nešto manje ugodniji, ali ga ne možemo izbjeći.

Najčitanije