Čikago

Jokićevih 34 u preokretu Nagetsa u podužetku

Košarkaši Denver Nagetsa poslije produžetka pobijedili su Čikago Bulse 131:127 u NBA ligi.

Novi poraz Sakramenta, Bjelici devet poena

Košarkaši Sakramenta izgubili su od Čikaga 122:114, što im je 17. poraz od starta sezone.

Nisu svi dočekali kraj filma "Dara iz Jasenovca", u suzama napustili salu

Film "Dara iz Jasenovca", režisera Predraga Gage Antonijevića, toliko je potresan da je poslije njega teško bilo šta reći, ali je dobro što je snimljen da ga ljudi vide i da se oni koji do sada nisu znali upoznaju o onome što su preživjeli Srbi u Jasenovcu i drugim ustaškim logorima, rekla je direktor Srpskog filmskog festivala Čikago Slavica Petrović.

Grenel pozvao Srbe da glasaju za Trampa

BEOGRAD - Specijalni izaslanik predsjednika SAD za Beograd i Prištinu Ričard Grenel izjavio je da je uzbuđen zbog partnerstva sa srpskim narodom i srpskom vladom, kao i da je nakon sporazuma iz Vašingtona "osvanuo potpuno novi dan" u odnosima dvije zemlje. On je takođe pozvao Srbe u SAD da glasaju za ponovni izbor Donalda Trampa.

Muškarac se popeo na Trampovu kulu, tražio razgovor s njim

ČIKAGO - Neidentifikovani muškarac popeo se na Trampovu kulu u Čikagu zahtijevajući da razgovara sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom i medijima.

Čikago kao ratna zona, najavljen policijski čas

Čikago izgleda kao ratna zona poslije nemira koji su počeli u tom gradu - horde pljačkaša upadaju u tržne centre i prodavnice, a na ulicama se odigravaju sukobi i vatreni obračuni s policijom. Lokalne vlasti najavljuju da će uvesti policijski čas.

U Čikagu služen pomen Srbima stradalim između 1991. i 1999.

BEOGRAD/ČIKAGO - U Čikagu, u Hramu Svetog Jovana Krstitelja, služen je pomen stradalim Srbima u ratovima 1991-1999. godine u bivšoj Jugoslaviji.

Uklonjeni spomenici Kristoferu Kolumbu u Čikagu

ČIKAGO - U Čikagu su danas privremeno uklonjene dvije statue Kristofera Kolumba i najavljeno je da će biti obavljena procjena primjerenosti svih spomenika u gradu.

SAD: Pucnjava na sahrani u Čikagu, 14 ranjenih

ČIKAGO - U pucnjavi tokom sahrane u čikaškom kvartu Saut sajd (South Side), ranjeno je 14 ljudi, a policija je uspjela da privede jednog osumnjičenog učesnika, izvestio je Rojters.

Krvavi praznični vikend u Čikagu, ubijeno 17 ljudi, među njima i djeca

ČIKAGO - Protekli praznični vikend bio je jedan od najkrvavijih u istoriji Čikaga, budući da je ubijeno 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju djevojčicu i 14-godišnjeg dječaka, i još 70 ranjenih, uprkos zajedničkim naporima da se zaustavi nasilje sa dodatnih 1.200 policajaca na ulicama.

Najčitanije