Čile

Čileanci obučavaju pse da otkrivaju zaražene virusom korona

Policija u Čileu obučava pse da po mirisu ljudskog znoja detektuju oboljele od kovida-19.

Greška u sistemu: U Čileu "propušteno" 31.000 slučajeva

SANTIJAGO - Greška u kompjuterskom sistemu u Čileu dovela je do propusta više od 31.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, ili gotovo šestine dosadašnjeg ukupnog broja, rekli su danas zdravstveni zvaničnici.

Snažan potres pogodio Čile

SANTIJAGO - Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros Čile, ali još nema podataka o eventualnoj šteti ili povrijeđenima, javila je američka Agencija za geološka istraživanja (USGS).

Indija obara rekord u broju zaraženih, u Čileu zdravstvo pred pucanjem

SANTIJAGO, NJU DELHI - Pandemija virusa korona dovela je zdravstveni sistem Čilea na ivicu pucanja, izjavio je predsjednik te zemje Sebastijan Pinjera.

Nestašica hrane u Čileu, sukob demonstranata i policije

SANTIJAGO - Policija i demonstranti sukobili su se u južnom dijelu Santijaga, prijestonice Čilea, a lokalni zvaničnici upozorili su na nestašicu hrane u siromašnim četvrtima zbog karantina uvedenog da se spriječi širenje korona virusa.

Zemljotres pogodio Čile i Japan

SANTIJAGO, TOKIO - Zemljoters jačine 5,5 stepeni registrovan je na sjeveru Čilea, prenijeli su lokalni čileanski mediji.

Podmetnuta vatra progutala 120 kuća u Čileu

VALPARASIO - Najmanje 120 kuća uništeno je u šumskom požaru koji se brzo kreće u čileanskom gradu Valparasio, zbog čega je izvršena masovna evakuacija, izjavili su zvaničnici.

Pronađeni dijelovi tijela i ostaci aviona

SANTIJAGO - Spasioci čileanske mornarice pronašli su dijelove tijela putnika i ostatke aviona koji je nestao 9. decembra, izjavio je regionalni guverner čileanske pokrajine Mageljanes Hoze Fernandez.

Srušio se čileanski avion, traga se za 38 ljudi

SANTIJAGO - Srušio se čileanski vojno-transportni avion S-130 "Herkules" u kojem je bilo 38 ljudi - 17 članova posade i 21 putnik, saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Čilea.

Kanibalizam na moru: Zaboravljeni mornari jeli jedni druge

Brod HMS Wager, kasnije zlokobno prozvan "HMS Cannibal" nasukao se na stijene obale ostrva na poziciji 47°40′43″S 75°02′57″W, mjesta nedaleko od Čilea koje će kasnije biti nazvano ostrvo Vager.

Najčitanije