Čile

Papa u Čile šalje eksperta za seksualne zločine

VATIKAN - Papa Franja u Čile šalje najuglednijeg vatikanskog eksperta za seksualne zločine, radi istrage o biskupu koji je optužen da je štitio najozloglašenijeg sveštenika -pedofila u toj zemlji.

Papamobil uplašio konja, povrijeđena policajka

Papa Franjo se nalazi u posjeti Čileu, a dok je prolazio ulicom u Ikikeu, došlo je do manje nezgode.

Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihtera pogodio Južnu Ameriku

LIMA - U snažnom potresu koji je danas pogodio obalu na jugu Perua poginula je jedna osoba, dvadesetak je povrijeđeno, a nekoliko kuća i puteva se urušilo, javila je američka Agencija za geološka istržaivanja /USGS/.

U Čileu zabilježeno više od 8.000 potresa

SANTIJAGO - U Čileu je prošle godine zabilježeno više od 8.000 potresa, ali nijedan zemljotres nije bio jak, pokazuju podaci Nacionalnog seizmološkog centra Univerziteta Čile.

Uznemirujući snimci: Vlasnik kioska izbo supružnike nakon što mu je žena bacila bebu na ulicu

Na internetu se pojavio šokantan snimak na kojem se vidi žena kako kolica sa osmomjesečnom bebom baca na ulicu, tokom smrtonosne tuče noževima sa njenim roditeljima.

Vandali zapalili autobus u Čileu zbog pape

SANTIJAGO - Čileanska policija saopštila je da su vandali u kapuljačama zapalili autobus i bacali pamflete, protestujući protiv najavljene posjete pape Franje.

Fredi Guevara traži utočište u ambasadi Čilea

KARAKAS - Jedan od najuticajnijih opozicionih lidera u Venecueli kongresmen Fredi Guevara zatražio je utočište u rezidenciji ambasade Čilea, nakon što je Vrhovni sud Venecuele saopštio da će protiv njega biti podignuta optužnica za izazivanje nemira.

Peru i Kolumbija dogovorili remi da izbace Čile?

Mediji u Južnoj Americi iznijeli su sumnje u regularnost meča Perua i Kolumbije (1:1).

Snažan zemljotres pogodio sjever Čilea

SANTJAGO - Snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas sjever Čilea, saopštio je Američki geološki zavod.

Zemljotres potresao Santjago

SANTIJAGO - Zemljotres magnitude 5,4 stepena potresao je danas zgrade u Santijagu, glavnom gradu Čilea.

Najčitanije