Čile

"Orlovi" poraženi od Čilea u prvom meču pred Mundijal

Fudbaleri Srbije poraženi su minimalnim rezultatom (1:0) od Čilea u prvoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Kako je motor ukraden u Čileu stigao u Prnjavor?

PRNJAVOR - Ako vas neko pita šta je zajedničko za državu Čile i prnjavorsko selo Donje Galjipovce slobodno recite: motor "Tomos". Mladomir Simić je ostao šokiran kad je odlučio da odjavi stari motor jer više nije bio njegovo vlasništvo.

Povišen nivo uzbune zbog moguće erupcije vulkana u Čileu

SANTIJAGO - Čile je danas podigao nivo uzbune zbog moguće erupcije jednog od najaktivnijih vulkana u toj zemlji Nevados de Čilan.

Papa u Čile šalje eksperta za seksualne zločine

VATIKAN - Papa Franja u Čile šalje najuglednijeg vatikanskog eksperta za seksualne zločine, radi istrage o biskupu koji je optužen da je štitio najozloglašenijeg sveštenika -pedofila u toj zemlji.

Papamobil uplašio konja, povrijeđena policajka

Papa Franjo se nalazi u posjeti Čileu, a dok je prolazio ulicom u Ikikeu, došlo je do manje nezgode.

Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihtera pogodio Južnu Ameriku

LIMA - U snažnom potresu koji je danas pogodio obalu na jugu Perua poginula je jedna osoba, dvadesetak je povrijeđeno, a nekoliko kuća i puteva se urušilo, javila je američka Agencija za geološka istržaivanja /USGS/.

U Čileu zabilježeno više od 8.000 potresa

SANTIJAGO - U Čileu je prošle godine zabilježeno više od 8.000 potresa, ali nijedan zemljotres nije bio jak, pokazuju podaci Nacionalnog seizmološkog centra Univerziteta Čile.

Uznemirujući snimci: Vlasnik kioska izbo supružnike nakon što mu je žena bacila bebu na ulicu

Na internetu se pojavio šokantan snimak na kojem se vidi žena kako kolica sa osmomjesečnom bebom baca na ulicu, tokom smrtonosne tuče noževima sa njenim roditeljima.

Vandali zapalili autobus u Čileu zbog pape

SANTIJAGO - Čileanska policija saopštila je da su vandali u kapuljačama zapalili autobus i bacali pamflete, protestujući protiv najavljene posjete pape Franje.

Fredi Guevara traži utočište u ambasadi Čilea

KARAKAS - Jedan od najuticajnijih opozicionih lidera u Venecueli kongresmen Fredi Guevara zatražio je utočište u rezidenciji ambasade Čilea, nakon što je Vrhovni sud Venecuele saopštio da će protiv njega biti podignuta optužnica za izazivanje nemira.

Najčitanije