Čokolada

Bijeli čupavci, savršena kombinacija bijele čokolade i kokosa

Čupavcima, sočnim kockama finog biskvita natopljenim umakom od tamne čokolade i uvaljanim u kokosove mrvice, teško je odoljeti. Oni su jedna od onih poslastica koje vole čak i oni koji inače nisu ljubitelji slatkoga, a u brojnim su porodicama neizostavan dio slatkog repertoara za sve važnije praznike i proslave.

Oslobodite se stresa pomoću ovih pet mirisa

​Redovno slušamo savjete kako da se lišimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama.

Oslobodite se stresa pomoću ovih pet mirisa

Redovno slušamo savjete kako da se lišimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama. U tom duhu i mi vam donosimo način koji nije trajno rešenje, ali u kriznim situacijama može da ublaži napetost.

Proizvođač čuvenih mocart kugli podnio zahtjev za stečaj

Kompanija "Salcburg čokolada" iz austrijskog Grediga, najpoznatija po proizvodnji kugli "Mocart", podnijela je zahtjev za stečaj, čime je ugroženo 140 radnih mjesta.

Dječak sa Kinder čokolade rame uz rame sa Lejdi Gagom u "House of Gucci"

Alesandro Eger, sin Srpkinje i Holanđanina, odrastao na relaciji Beograd - Milano - Monako, poslije niza uspjeha u modnom i filmskom biznisu, uspio je da zaigra uz Ledi Gagu i Al Paćina u filmskom hitu.

Osam namirnica koje su bogate gvožđem

U nedostatku gvožđa, tkiva i organi nisu u dovoljnoj mjeri snabdjeveni kiseonikom, pa dolazi do hipoksije.

Sarajevski bračni par iz korporativnog svijeta uronio u carstvo čokolade

Kad se počne jedan posao, nešto nas tjera da ga ne ostavimo nedovršenim. Ta potreba za redom i savršenstvom je jedan od najsjajnijih znakova života, zapisao je svojevremeno francuski romanopisac Onore de Balzak o ljudskim težnjama da se poslu koji rade posvete do krajnjih mogućnosti.

Piće bogova - topla čokolada sa slatkom pavlakom

Topla čokolada ili piće bogova, kako su je nazivale stare civilizacije Asteka, nije uzalud dobila takav epitet. Kakao prah i čokolada cijene se vijekovima unazad te im se pripisuju i afrodizijačka svojstva, a prema legendi Asteka, topla čokolada smatrala se pićem bogova u raju.

Počinje jesen: Doba tople čokolade, pečenog kestena, žutog lišća...

Jesen je kao smiješak, pun značenja, a tajanstven, preko cijele zemlje.

Hrana koja nas čini tromijima

​Ako možete cijeli dan provesti budni i bez drijemanja, moguće je da je krivac vaša prehrana.

Najčitanije