Čokolada

Piće bogova - topla čokolada sa slatkom pavlakom

Topla čokolada ili piće bogova, kako su je nazivale stare civilizacije Asteka, nije uzalud dobila takav epitet. Kakao prah i čokolada cijene se vijekovima unazad te im se pripisuju i afrodizijačka svojstva, a prema legendi Asteka, topla čokolada smatrala se pićem bogova u raju.

Počinje jesen: Doba tople čokolade, pečenog kestena, žutog lišća...

Jesen je kao smiješak, pun značenja, a tajanstven, preko cijele zemlje.

Hrana koja nas čini tromijima

​Ako možete cijeli dan provesti budni i bez drijemanja, moguće je da je krivac vaša prehrana.

Čokolada, lizalo, bombone: Šta omiljeni slatkiš govori o vašoj ličnosti?

Na osnovu toga šta neko od slatkiša najviše voli da jede možemo donekle utvrditi kakve crte ličnosti on posjeduje.

U Novom Sadu uskoro proizvodnja svjetski poznate čokolade

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je danas da će uskoro u novosadskom pogonu Kompanije "Beri Kalebaut" (Barry Callebaut), krenuti proizvodnja svjetski poznate čokolade te kompanije.

Čokoladni mus, slasna kremasta poslastica

Ukusna, sočna, mekana, čokoladna poslastica, koja se ujedno lako i brzo sprema? Mislite da je nemoguće? Čokoladni mus je jedna takva poslastica. Krasi je jednostavnost u pripremi i sastojcima, originalnost i savršenstvo ukusa, te mekana i slasna tekstura.

Čokolada je melem za nepca, dušu i tijelo

Ona je glavni sastojak mnogih peciva, kolača i napitaka. Melem je za nepca, dušu i tijelo. Njena blagotvorna dejstva na organizam su mnogobrojna. Dobra je za zdravlje, ali i za lijep izgled. Postoje crna, bijela i mliječna čokoloda.

Pronađena jestiva čokolada stara 120 godina

Nacionalna biblioteka Australije otkrila je među kolekcijom ličnih stvari australijskog pjesnika Bendžoa Patersona kutiju čokolade stare 120 godina, koja je nekim čudom bila u jestivom stanju.

Topla čokolada - napitak koji tjera hladnoću i grije dušu

Večeri u društvu dragih ljudi ili samo dobre knjige i nekoliko gutljaja tople čokolade stvarnost pretvaraju u maštu koja je stvarna i opipljiva.

Čokoladna plata, slatko zadovoljstvo u hladnim danima

Mirisi kuvanog vina, cimeta, klinčića i sitnih kolača uskoro će preplaviti naše domove u kojima ćemo ove godine boraviti mnogo više nego inače zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom korona. U pravo vrijeme pojavio se i novi gastro-trend, kao stvoren za praznike koji su pred nama, a riječ je o čokoladnim platama.

Najčitanije