Čokolada

U Novom Sadu uskoro proizvodnja svjetski poznate čokolade

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekao je danas da će uskoro u novosadskom pogonu Kompanije "Beri Kalebaut" (Barry Callebaut), krenuti proizvodnja svjetski poznate čokolade te kompanije.

Čokoladni mus, slasna kremasta poslastica

Ukusna, sočna, mekana, čokoladna poslastica, koja se ujedno lako i brzo sprema? Mislite da je nemoguće? Čokoladni mus je jedna takva poslastica. Krasi je jednostavnost u pripremi i sastojcima, originalnost i savršenstvo ukusa, te mekana i slasna tekstura.

Čokolada je melem za nepca, dušu i tijelo

Ona je glavni sastojak mnogih peciva, kolača i napitaka. Melem je za nepca, dušu i tijelo. Njena blagotvorna dejstva na organizam su mnogobrojna. Dobra je za zdravlje, ali i za lijep izgled. Postoje crna, bijela i mliječna čokoloda.

Pronađena jestiva čokolada stara 120 godina

Nacionalna biblioteka Australije otkrila je među kolekcijom ličnih stvari australijskog pjesnika Bendžoa Patersona kutiju čokolade stare 120 godina, koja je nekim čudom bila u jestivom stanju.

Topla čokolada - napitak koji tjera hladnoću i grije dušu

Večeri u društvu dragih ljudi ili samo dobre knjige i nekoliko gutljaja tople čokolade stvarnost pretvaraju u maštu koja je stvarna i opipljiva.

Čokoladna plata, slatko zadovoljstvo u hladnim danima

Mirisi kuvanog vina, cimeta, klinčića i sitnih kolača uskoro će preplaviti naše domove u kojima ćemo ove godine boraviti mnogo više nego inače zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom korona. U pravo vrijeme pojavio se i novi gastro-trend, kao stvoren za praznike koji su pred nama, a riječ je o čokoladnim platama.

Trdelnik, mirisna i ukusna poslastica zanimljivog oblika

Uspjeh ove poslastice obilježio je brižno osmišljen koncept uključivanja svih čula - možete da vidite kako se trdelnik vrti iznad vatre i polako dobija zlatnu boju, čujete vatru kako pucketa te osjetite kako miris pečenog peciva i cimeta nadražuje sva vaša čula

Ko su najveći proizvođači čokolade u EU

U EU je u 2019. godini proizvedeno 3,7 miliona tona čokolade, navodi Statistički zavod EU.

Čokolada padala s neba u švajcarskom gradiću Oltenu

Stanovnike švajcarskog gradića Oltena iznenadila je neuobičajena nepogoda kad je počeo da pada čokoladni snijeg.

Koja čokolada ima pravo da bude četvrtasta?

Proizvođači dvije najpopularnije njemačke čokolade "Milka" i "Riter Sport" nakon deset godina završili su svoju svađu pred sudom, piše onlajn magazine "Jurop tudej".

Najčitanije