Čuvanje

Kako da vam se crni luk nikada ne pokvari

Često kupujemo luk u velikim količinama, jer nam treba za mnoga jela.

Kako da spriječite propadanje hrane

Vrlo je jednostavno produžiti vijek pojedinih namirnica. Na primjer, višak začina možete sačuvati i tako što ćete ih isjeckati, staviti u teglu i preliti maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi možete da ih koristite za pripremu jela.

Kako sačuvati grožđe u tegli

Sezona je branja grožđa i iako se od njega najčešće prave vina, sokovi ili džemovi, postoji još načina na koje ga možete sačuvati.

Kako pravilno čuvati bijeli luk da zadrži svježinu

Bijeli luk odlično ide uz mnoga jela, a veoma je dragocijen i za naše zdravlje zbog čega ga ljekari posebno preporučuju zimi i u vrijeme sezonskog gripa i virusa.

Gdje nikako ne treba čuvati zimnicu

Čak i savršeno skuvana zimnica u dobro sterilisanoj tegli može da se pokvari ako se čuva na pogrešnom mjestu.

Kako da duže sačuvate zelenu salatu

Velika je greška ostaviti zelenu salatu u plastičnoj ambalaži, kesi ili zatvorenoj posudi jer će brzo početi trunuti. Važno je da do nje dolazi zrak i vlaga polako isparava.

Najgora mjesta u domu za čuvanje lijekova

Kuhinja je neobično mjesto za čuvanje lijekova, a nije im mjesto ni u spavaćoj sobi, što znači da je kupatilo logičan izbor za kućnu apoteku? Ako pitate stručnjake, odgovor je - ne. Čak, farmaceuti kažu da je kupatilo ubjedljivo najgore mjesto za skladištenje lijekova.

Gdje i kako čuvati parfem da traje i do tri godine

Parfemi generalno dosta dugo traju, ali nepravilno čuvanje može ih uništiti prije vremena jer topota mijenja sam miris i može ga pokvariti, baš kao i hranu.

Neuništivi komad stakla: Laserom upisane podatke čuva i na 260°C

Microsoft je, izgleda, našao način da veliku količinu podataka sačuva na neuništivom materijalu.

Predavanje o tehnologijama čuvanja voća

UGLJEVIK - U Ugljeviku će sutra biti održano predavanje i radionica o savremenim tehnologijama u čuvanju voća, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Najčitanije