češka

Babiš: Nikada neću podnijeti ostavku

PRAG - Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je da "nikada neće podnijeti ostavku", čime je odbacio zahtjeve javnosti da to učini zbog optužbi da je ometao istragu o prevari.

Česi odbili sporazum UN o migrantima

PRAG - Češka se pridružila danas sve većem broju zemalja EU koje su odbile sporazum UN o regulisanju kretanja migranata širom svijeta.

I Češka se povlači iz sporazuma UN o migrantima?

PRAG - Češki premijer Andrej Babiš izjavio je danas da želi da se Prag povuče iz globalnog sporazuma UN o migrantima.

Obilježena stogodišnjica formiranja Čehoslovačke

PRAG - Česi su danas obilježili stotu godišnjicu formiranja Čehoslovačke, najvećom vojnom paradom od pada komunizma u toj zemlji.

Češka povlači diplomatu iz Ambasade u Rijadu

PRAG - Češka će povući diplomatu koji se nalazi u češkoj Ambasadi u Saudijskoj Arabiji, izjavio je češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petriček.

Čehu izmjerili 8,3 promila alkohola u krvi

Možda za ovaj slučaj niko ne bi saznao, da se čovjek nije povrijedio dok je brao pečurke u šumi.

Nevrijeme poharalo Češku i Poljsku: Ima povrijeđenih

PRAG, VARŠAVA - U olujnom nevremenu u Češkoj povrijeđene dvije osobe kada se na njihovu vikendicu srušilo drvo. U susjednoj Poljskoj jedno dijete povrijeđeno na igralištu.

Nakon Poljske i Češka podržala Orbana

Češka vlada podržava mađarskog premijera Viktora Orbana nakon što je Evropski parlament u srijedu glasao da se pokrene krivični postupak protiv Mađarske zbog nepoštovanja evropskih pravila, rekao je u četvrtak češki premijer Andrej Babiš.

Smijenjen selektor fudbalske reprezentacije Češke

Nakon teškog poraza u prijateljskoj utakmici od Rusije rezultatom 1:5 Fudbalski savez Češke Republike odlučio je smijeniti selektora “A“ reprezentacije Karela Jarolima.

Česi u problemu, fali im više od 300.000 radnika

PRAG - U Češkoj je nezaposlenost u avgustu stagnirala na rekordno niskoj stopi od 3,1 odsto ali se povećao broj slobodnih radnih mjesta na čak 313.000.

Najčitanije