češka

Nakon Poljske i Češka podržala Orbana

Češka vlada podržava mađarskog premijera Viktora Orbana nakon što je Evropski parlament u srijedu glasao da se pokrene krivični postupak protiv Mađarske zbog nepoštovanja evropskih pravila, rekao je u četvrtak češki premijer Andrej Babiš.

Smijenjen selektor fudbalske reprezentacije Češke

Nakon teškog poraza u prijateljskoj utakmici od Rusije rezultatom 1:5 Fudbalski savez Češke Republike odlučio je smijeniti selektora “A“ reprezentacije Karela Jarolima.

Česi u problemu, fali im više od 300.000 radnika

PRAG - U Češkoj je nezaposlenost u avgustu stagnirala na rekordno niskoj stopi od 3,1 odsto ali se povećao broj slobodnih radnih mjesta na čak 313.000.

Babiš: Evropa mora da zaštiti svoju civilizaciju i kulturu

PRAG - Evropa mora da se bori za svoju kulturu i vrijednosti u vrijeme migrantske krize, rekao je češki premijer Andrej Babiš.

Zeman se založio za ukidanje sankcija Rusiji

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman založio se za ukidanje sankcija Rusiji, javila je češka novinska agencija ČTK.

Češka legenda mora u zatvor: Bivšu ženu nudio kao prostitutku

Tomaš Repka, češki fudbaler poznat po grubosti i agresivnosti tokom karijere 90-ih i prošloj deceniji, kada je igrajući za klubove i reprezentaciju dobio čak 20 crvenih kartona, te legenda Sparte, Fiorentine i Vest Hema, nepravosnažno je osuđen na pola godine zatvora zbog nesvakidašnjeg krivičnog djela.

Češka šalje BiH finansijsku pomoć za zaštitu granica

PRAG - Češka namjerava da BiH pošalje milion evra pomoći za suzbijanje ilegalne migracije i zaštiti granica, pišu češki mediji.

Babiš: Nećemo nijednog migranta, to je put ka paklu

PRAG - Premijer Andrej Babiš rekao je da Češka nije spremna da prihvati bilo kog od 450 tražilaca azila koji su spaseni iz broda u Sredozemlju.

Vlada Češke podržala istopolne brakove

PRAG - Češka Vlada podržala je danas prijedlog zakona kojim se dozvoljavaju istopolni brakovi.

Djevojka se utopila u kanalizaciji tokom potrage za blagom

PRAG - Jedna djevojka se utopila, a muškarac se vodi kao nestao, nakon što su se tokom jake kiše zatekli u kanalizaciji u Pragu, gdje su učestvovali u igri potraga za blagom putem globalnog pozicionog sistema (GPS), saopštila je danas češka policija.

Najčitanije