čelik

Sudija zbog povrede napustio Tušanj

Tuzlanska Sloboda je danas na otvaranju devetog kola Premijer lige BiH savladala zenički Čelik golom Vidovića iz jedanaesterca u 57. minuti.

Šarović očekuje da će BiH biti oslobođena zaštitnih mjera EU

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović očekuje da će BiH, nakon današnjeg iznošenja argumenata Evorpskoj komisiji u Briselu, biti oslobođena zaštitnih mjera na uvoz čelika u EU.

Čelik potpisao reprogram duga

Čelnici Nogometnog kluba Čelik uspjeli su danas konačno potpisati dugoočekivani sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda u ratama sa Poreznom upravom Federacije BiH.

I bh. privreda na udaru zbog zaštitnih mjera EU: SSP jedini spas za čelik iz BiH

BANJALUKA - Metalska industrija u BiH od danas je izložena velikom pritisku, jer bi u budućem periodu moglo doći do pada proizvodnje, a samim tim i otpuštanja radnika, jer su u Evropskoj uniji od sada na snazi zaštitne mjere za tržište čelika.

Evropska komisija uvodi zaštitne mjere nakon američkih tarifa

BRISEL - Evropska komisija najavila je danas mjere zaštite nakon što su SAD uvele carinu na uvoz čelika.

Evropske kvote gase radna mjesta u BiH?

SARAJEVO, BANJALUKA - Uvođenje kvota od strane EU na čelik i aluminijum značajno će uzdrmati BiH, a već sada je izvjesno da bi, ukoliko te mjere ostanu na snazi, hiljade radnika mogle ostati bez posla.

Čelik poražen od Tuzla Citya

Čelik je u generalci za novu sezonu Premijer nogometne lige BiH, pred oko 1.500 gledalaca, na Bilinom polju poražen od novajlije i debitanta Tuzla Citya rezultatom 0:2.

Rusija uzvraća udarac Trampu

MOSKVA - Rusija je najavila uzvratne mjere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

"Trgovinski rat" gura i BiH u čelični zagrljaj sankcija

SARAJEVO - Ukoliko "trgovinski rat" u vezi s čelikom i aluminijumom između SAD i ostatka svijeta potraje, posljedice bi mogla da osjeti i domaća privreda.

Kako će EU odgovoriti Trampu: Uvode se carine na džins, viski, cigarete, žitarice

BRISEL - Iznenadna odluka američkih vlasti da od danas uvedu carine od 25 odsto na uvoz čelika i od 10 odsto na uvoz aluminija iz EU-a, Kanade i Meksika izazvala je revolt pogođenih zemalja koje su odmah najavile oštre protivmjere. Meksiko je uzvratio uvođenjem carina na uvoz poljoprivrednih i industrijskih proizvoda iz SAD-a, a carine na brojne američke proizvode, od čelika do viskija, jogurta i kave, najavila je i Kanada.

Najčitanije