Đaci

Đaka prvaka u RS drugu godinu zaredom manje od 10.000

BANJALUKA, PRIJEDOR - U prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj u školskoj 2019/2020. godini upisana su 9.293 učenika i broj prvaka već drugu godinu zaredom je ispod 10.000, saznaju "Nezavisne".

Policija objasnila đacima kako da postupe ako pronađu oružje

​BANJALUKA - Policajci Policijske uprave Banjaluka juče su u banjalučkoj Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Priječanima, na djeci prilagođen način, održali predavanje o postupanju u slučaju pronalaska odbačenog oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Više od 4.500 đaka na provjeri znanja

BANJALUKA - U 94 od 187 osnovnih škola u Republici Srpskoj danas i sutra se izvodi eksperimentalna mala matura iz matematike i srpskog jezika, a ovom provjerom znanja obuhvaćeno je više od 4.500 učenika devetih razreda.

Američki ambasador pred srpskim đacima "otcijepio" Kosovo

APATIN - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!

Milion dolara kenijskom nastavniku koji 80 odsto plate daje đacima

​Nagradu za najboljeg nastavnika na svijetu dobio je kenijski učitelj i franjevac Piter Tabiči. Uz priznanje ide i milion dolara, što će on najvjerovatnije ponovo dati svojim đacima i školi u kojoj radi.

Profesori ukazuju na problem: Klikom đaci površno savladavaju lekcije

BANJALUKA - Skraćene verzije školskih lektira, lekcije, te odgovori na pitanja na testovima i kontrolnim radovima đacima su uveliko dostupni na internetu i mnogi na taj način površno savladavaju gradivo, dok profesori ukazuju na problem takvog instant znanja i preduzimaju razne mjere da učenike vrate na put knjige.

Psi izgrizli đake

BIHAĆ - Problem s psima lutalicama u Bihaću kulminirao je u posljednjih desetak dana, nakon što su napali i nanijeli teške povrede učenici drugog i učeniku petog razreda Osnovne škole "Harmani", zbog čega su iz te obrazovne ustanove uputili apel lokalnim vlastima da se riješi ovaj gorući problem.

Volonteri daju đacima besplatne instrukcije

Volonteri Omladinskog komunikativnog centra "Zdravo da ste" pomažu učenicima koji imaju problema s učenjem matematike, fizike, hemije i srpskog jezika.

Đaci se požalili da im fali dvorana, Kolinda im rekla: Imate livadu

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prošle nedjelje je "izmjestila" svoju kancelariju u Brodsko-posavsku županiju gdje je posjetila više gradova i opština: Slavonski Brod, Staru i Novu Gradišku, Okučane, Sikirevce, piše index.hr.

Prosvjetari se žale: Roditelji se petljaju u ocjenjivanje đaka

BANJALUKA - Neznanje pojedinih učenika nije jedini problem s kojim se bore nastavnici, jer se prosvjetari sve više žale da im glavobolju zadaju roditelji, koji ih na razne načine pritišću da njihovoj djeci daju što bolje ocjene iako to nisu zaslužila.

Najčitanije