Đaci

"Srbo" opismenjuje đake

DOBOJ - Pisanje riječce "ne" uz glagole, zatim riječce "li" te veliko i malo slovo najčešće su pravopisne greške srednjoškolaca, zbog kojih su se udružile profesorice srpskog jezika te matematike i informatike u dobojskoj Ekonomskoj školi i osmislile mobilnu aplikaciju kojom im pomažu da poprave svoj pravopis.

Višak kilograma ima 15 odsto testiranih banjalučkih đaka

BANJALUKA - Prekomjernu tjelesnu težinu ima 9,26 odsto testirane djece uzrasta od šest do devet godina iz banjalučkih osnovnih škola, dok je 5,37 odsto gojazno, pokazalo je istraživanje "Prevalencija prekomjerne težine i gojaznosti kod djece od šest do devet godina", koje je uradio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Manjak đaka u USK, najveći interes za medicinski smjer

U toku je upis u srednje škole na području Unsko-sanskog kantona i, prema podacima Ministarstva obrazovanja USK, ove godine planiran je upis 2.249 učenika, što je za 144 manje nego prošle godine.

Usvojen Prijedlog: Biće ocijenjen angažman đaka u onlajn nastavi

BANJALUKA - Učenici srednjih i osnovnih škola u RS će u ovoj školskoj godini biti ocijenjeni, odnosno vrednovani na osnovu njihovog angažmana tokom nastave na daljinu, dok će svi oni učenici koji ne budu zadovoljni vrednovanjem znanja na ovaj način imati mogućnost za polaganje razrednog ispita pred komisijom.

Đaci učili kako reagovati u slučaju nepogoda

Vatrogasna brigada izvela je danas u Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u Srpskim toplicama pokaznu vježbu o reagovanju u slučajevima elementarnih nepogoda.

Đaci učili uz "Saobraćajne čarolije"

Predstavnici Auto-moto saveza RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS posjetili su danas OŠ "Desanka Maksimović" u Dragočaju, gdje je za više od 150 učenika prvog, drugog i trećeg razreda izvedena interaktivna saobraćajno-obrazovna predstava "Saobraćajne čarolije".

Pozlilo vozaču autobusa koji je prevozio djecu

POŽEGA - Vozaču autobusa koji je prevozio učenike iz pleterničkog kraja na nastavu u Požegu, pozlilo je nešto prije osam sati, pa je na obilaznici u Vidovcima došlo do udara autobusa u zaštitnu ogradu kod nadvožnjaka preko željezničke pruge Požega - Pleternica.

Roditelji ekskurzije plaćaju u ratama, neki đaci imaju sponzore

BANJALUKA - Srednjoškolci u mnogim školama u Republici Srpskoj su već izabrali aranžmane za ekskurzije, ove godine su najpoželjnije Španija i Grčka, a za one učenike čiji roditelji nisu mogli platiti u nekim školama su našli sponzore, tako da će i oni uživati sa vršnjacima.

Nagrađeni najbolji banjalučki osnovci

​BANJALUKA - Povodom školske slave – Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz svih 29 osnovnih škola sa područja grada.

Hit među školarcima: Nova aplikacija skenira kodove na garderobi

BANJALUKA - Među srednjoškolcima i osnovcima širom svijeta pojavila se nova aplikacija za telefone koja skenira kodove na garderobi njihovih vršnjaka i utvrđuje šta je markirano, a šta ne, a dostupna je i mladima u BiH.

Najčitanije