Đaci

Đaci sade u plastenicima

TREBINJE - Učenici Srednje poljoprivredne škole počeli su sadnju rasadnog materijala i presadnica voća u plastenicima za rasadnike Agrarnog fonda Trebinje.

Srbačkim đacima tacna draža od gimnazije

SRBAC - Iako je Srbac izrazito poljoprivredni kraj sa razvijenom tekstilnom i drvoprerađivačkom industrijom, gotovo da nema zainteresovanih učenika da se kroz srednjoškolsko obrazovanje profilišu za ovu vrstu zanimanja.

Zeljković: Đaci koji su bili u izolaciji biće testirani

BANJALUKA - Drugo polugodište u školama u Republici Srpskoj počinje u četvrtak, a sve mjere su i dalje na snazi kada je riječo o školama, rekao je na konferenciji za novinare Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Roditelji đaka iz Česme zbog gužvi traže dodatne autobuske termine

BANJALUKA - Roditelji učenika koji iz Česme svakodnevno linijom broj 9 idu u centralnu OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku traže uvođenje dodatnih termina ovog autobusa da bi đaci izbjegli velike gužve u vozilu.

Paprene cijene studentskih soba

BANJALUKA, PALE - Kako se bliži početak nove akademske godine, raste potražnja za stanovima koji se iznajmljuju, a pandemija izazvana virusom korona nije smanjila potražnju za privatnim smještajem.

Dječaka u Britaniji upucao tinejdžer na putu do škole

Jedan tinejdžer je uhapšen nakon što je 15-godišnjak pogođen metkom na putu do škole ispred preplašenih učenika danas u Ipsviču, javlja “Dejli mejl”.

Oprema za đake u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku

VUKOVAR/NOVI SAD - Učenici u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, danas su dobili školsku opremu vrijednu 3,4 miliona dinara /oko 29.000 evra/, kao poklon Pokrajinske vlade Vojvodine.

"Srbo" opismenjuje đake

DOBOJ - Pisanje riječce "ne" uz glagole, zatim riječce "li" te veliko i malo slovo najčešće su pravopisne greške srednjoškolaca, zbog kojih su se udružile profesorice srpskog jezika te matematike i informatike u dobojskoj Ekonomskoj školi i osmislile mobilnu aplikaciju kojom im pomažu da poprave svoj pravopis.

Višak kilograma ima 15 odsto testiranih banjalučkih đaka

BANJALUKA - Prekomjernu tjelesnu težinu ima 9,26 odsto testirane djece uzrasta od šest do devet godina iz banjalučkih osnovnih škola, dok je 5,37 odsto gojazno, pokazalo je istraživanje "Prevalencija prekomjerne težine i gojaznosti kod djece od šest do devet godina", koje je uradio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Manjak đaka u USK, najveći interes za medicinski smjer

U toku je upis u srednje škole na području Unsko-sanskog kantona i, prema podacima Ministarstva obrazovanja USK, ove godine planiran je upis 2.249 učenika, što je za 144 manje nego prošle godine.

Najčitanije