Đaci

Srednjoškolci u USK se vratili u školske klupe

BIHAĆ - Učenici srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu danas su se vratili u školske klupe.

U Derventi više prvačića nego lani

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je danas da je u osnovne škole na području ove lokalne zajednice upisano 250 prvačića, što je za 25 više nego lani.

Nizak natalitet prazni klupe u Srpskoj

​BANJALUKA - Broj prvačića upisanih u predstojeću školsku godinu u Republici Srpskoj manji je za 438 u odnosu na prethodnu godinu.

Plaćena praksa motiv više za đake

BANJALUKA - Poslodavci i direktori škola smatraju da su ugovori o praksi između 10 srednjih škola i 14 privrednih subjekata u RS za odvijanje plaćene učeničke prakse od predstojeće školske godine dobar put jer će đaci kroz ovaj vid školovanja naučiti o svom budućem pozivu i tako pripremljeni danas-sutra postati dobri radnici.

U Ramićima niče trening centar za obuku đaka i studenata

BANJALUKA - U namjeri da omogući što bolje uslove za obrazovanje mladih za rad u privredi, koji su sve deficitarniji na tržištu rada, u Poslovnoj zoni „Ramići“ dogodine će biti formiran trening centar za obuku đaka i studenata.

Đaka prvaka u RS drugu godinu zaredom manje od 10.000

BANJALUKA, PRIJEDOR - U prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj u školskoj 2019/2020. godini upisana su 9.293 učenika i broj prvaka već drugu godinu zaredom je ispod 10.000, saznaju "Nezavisne".

Policija objasnila đacima kako da postupe ako pronađu oružje

​BANJALUKA - Policajci Policijske uprave Banjaluka juče su u banjalučkoj Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Priječanima, na djeci prilagođen način, održali predavanje o postupanju u slučaju pronalaska odbačenog oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Više od 4.500 đaka na provjeri znanja

BANJALUKA - U 94 od 187 osnovnih škola u Republici Srpskoj danas i sutra se izvodi eksperimentalna mala matura iz matematike i srpskog jezika, a ovom provjerom znanja obuhvaćeno je više od 4.500 učenika devetih razreda.

Američki ambasador pred srpskim đacima "otcijepio" Kosovo

APATIN - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!

Milion dolara kenijskom nastavniku koji 80 odsto plate daje đacima

​Nagradu za najboljeg nastavnika na svijetu dobio je kenijski učitelj i franjevac Piter Tabiči. Uz priznanje ide i milion dolara, što će on najvjerovatnije ponovo dati svojim đacima i školi u kojoj radi.

Najčitanije