Đina Haspel

Direktorka CIA podnijela ostavku

VAŠINGTON - Direktor američke Centralne obavještajne agencije /CIA/ Đina Haspel podnijela je ostavku na toj funkciji, saopšteno je na zvaničnom "Tviter" nalogu Agencije.

Direktorica CIA preslušala audio snimak ubistva Kašogija

ISTANBUL - Đina Haspel, direktorica Centralne obavještajne agencije (CIA) Sjedinjenih Američkih Država, tokom posjete Turskoj preslušala je traku sa snimkom ispitivanja i ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, objavio je "Washington Post".

Direktorica CIA dolazi u Tursku zbog ubistva Kašogija

VAŠINGTON - Direktorica američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Đina Haspel doputovaće u Tursku da bi pomogla u istrazi ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, rekla su dva izvora.

CIA se vraća "tradicionalnoj špijunaži"

VAŠINGTON - Glavna špijunska agencija SAD sprema se da poveća prisustvo širom planete kako bi eliminisala takozvane "obavještajne rupe" i odgovorila na sve veću prijetnju velikih sila poput Rusije i Kine, navodi "Glas Amerike".

Uprkos kritikama Haspelova prva žena na čelu CIA

VAŠINGTON - Ðina Haspel postaće prva žena direktor CIA, nakon što je američki Senat potvrdio njen izbor na čelo agencije, čime je okončana žučna borba oko njene nominacije, koja se vodila zbog njenih veza sa tehnikom simulacije davljenja i drugim brutalnim tehnikama za ispitivanje, koje je CIA u prošlosti koristila.

Senat potvrdio: Ðina Haspel prva žena direktor CIA

VAŠINGTON - Ðina Haspel postaće prva žena direktor CIA, nakon što je američki Senat potvrdio danas njen izbor na čelo agencije, čime je okončana žučna borba oko njene nominacije, koja se vodila zbog njenih veza sa tehnikom simulacije davljenja i drugim brutalnim tehnikama za ispitivanje, koje je CIA u prošlosti koristila.

Kandidatkinja za šeficu CIA se povlači zbog moguće afere?

VAŠINGTON - Kandidatkinja predsjednika SAD-a Donalda Trampa za novu šeficu Centralne obavještajne agencije (CIA) Đina Haspel, ponudila je da odustane od te pozicije zbog zabrinutosti Bijele kuće da bi njena uloga u surovom ispitivanju osumnjičenih mogla da spriječi njen izbor u Senatu.

Tramp formalno imenovao Ðinu Haspel za direktora CIA

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp obavijestio je Kongres o tome da je formalno imenovao zamjenicu direktora CIA Ðinu Haspel da bude novi direktor te Agencije.

Mračna prošlost nove šefice CIA

VAŠINGTON - Đina Haspel, nova šefica američke Centralne obavještajne agencije, jedan je od najkontroverznijih zvaničnika CIA posljednjih decenija, prije svega zbog uloge koju je igrala u mučenju osoba osumnjičenih za terorizam.

Prva žena na čelu CIA, profesionalni obavještajac

VAŠINGTON - Prva žena u istoriji SAD, koja će biti imenovana za direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA), Ðina Haspel, je profesionalni obavještajac, koja je nekada bila zadužena za zatvor CIA na Tajlandu poznat po oštrim metodama ispitivanja zatvorenika.

Najčitanije