Đumbir

Začinite novogodišnju trpezu kardamom

Blago slatkasti i aromatični ukus u koji se lako zaljubiti na prvi miris odlikuje kardamom.

Napitak za skidanje masnih naslaga na stomaku

Ovaj napitak izvrsnog je ukusa a hidriraće vaše tijelo, dati vam dodatnu energiju i osjećaj sitosti te ukloniti masne naslage s vašeg stomaka.

Recept za domaći sok koji jača imunitet

Domaći sok, odnosno mala pakovanja soka napravljenog od voća, meda, začina i drugih korisnih sastojaka koji jačaju imunitet, a koji se ispijaju iz malih čašica za alkohol možemo nazvati injekcije zdravlja.

Vitaminska bomba za bolji imunitet

Korijen đumbira je bogat važnim vitaminima i mineralima te sadrži brojne fitonutrijente i gingerole koji imaju snažna protuupalna svojstva i potiču rad krvotoka i probave.

Đumbir torta

Obličan recept za ljubitelje đumbira.

Znate li kako se pravilno čuva đumbir?

Dva su načina na koje ljudi obično kupuju đumbir – ili ga kupimo namjerno više, kako se svakog dana ne bi smo morali vraćati u trgovinu po još ili krivo odredimo i kupimo više nego što ga treba i onda ostanemo s viškom kojeg nemamo kako potrošiti. Bilo kako bilo, sljedeći korak je njegovo čuvanje za drugu upotrebu…

Želatin protiv bolova u grlu od đumbira i limuna

Đumbir, limun i med pomažu u jačanju imuniteta, ali i kod zimskih bolesti praćenih grloboljom. Uz ovaj recept taj pripravak će vam uvijek biti dostupan u frižideru.

Detoks šejk od ananasa i đumbira

U zimskim danim bi trebalo krenuti sa detoksikacijom što prije.

Čorba od mrkve i đumbira

Potrebni sastojci:

Kako i zašto piti čaj od đumbira?

Đumbir je svijetli korijen gorkastog okusa koji sadrži niz hranjivih supstanci. Često se konzumira kao čaj, u kojega možete dodati med ili limu, a sve u svrhu boljeg okusa. Prednosti čaja od đumbira su brojne i koristi se za ublažavanje i liječenje niza stanja, ali trebate uzeti u obzir i neke mjere opreza.

Najčitanije