Đuro Damjanović

Raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Đuro Damjanović"

BANJALUKA - Udruženje književnika Republike Srpske Podružnica Banjaluka raspisuje konkurs za dodjelu nagrade "Đuro Damjanović" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu (roman, zbirka kratkih priča, poezija) objavljenu na srpskom jeziku u 2021. godini.

Književna nagrada "Đuro Damjanović" uručena Predragu Bjeloševiću

BANJALUKA - Književna nagrada "Đuro Damjanović" za 2020. godinu uručena je juče u Banskom dvoru književniku Predragu Bjeloševiću za zbirku pjesama "Zajedno, sa zidovima".

Raspisan konkurs za nagrade "Đuro Damjanović" i "Stanko Rakita"

Udruženje književnika Republike Srpske Podružnica Banjaluka raspisalo je konkurs za nagrade "Đuro Damjanović" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini i "Stanko Rakita" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu za djecu objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini.

Vraćene nagrade "Đuro Damjanović" i "Stanko Rakita"

BANJALUKA - Udruženje književnika Republike Srpske odlučila je da ponovo dodjeljuje dvije prestižne nagrade koje su se prestale dodjeljivati prije nekoliko godina.

Književnici na grobu Đure Damjanovića

BANJALUKA - Delegacija Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS), povodom deset godina od smrti svog uglednog člana Đure Damjanovića, u petak je u selu Goleši položila vijenac i zapalila svijeće na njegovom grobu.

Decenija od smrti Đure Damjanovića

BANJALUKA - Decenija od smrti Đure Damjanovića, jedinog pisca kojeg sam poznavao, navršila se na današnji dan.

Najčitanije