Đuzepe Konte

Italija se zatvorila, u Venetu zabrinjava nivo širenja zaraze

RIM - Italija se danas "zatvorila" - na snazi je karantin koji važi na cijeloj teritoriji do 27. decembra.

Konte u parlamentu obrazložio najnovije mjere

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte obrazložio je u parlamentu prijedlog najnovijih mjera koje vlada namjerava da uvede danas, nakon što je u petak epidemiološka situacija u nekim regijama bila kritična.

Konte objavio nove restrikcije za skupove, restorane, utakmice i škole

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte objavio je danas nove restrikcije za skupove, restorane, sportske i školske aktivnosti u pokušaju da se uspori ubrzano širenje virusa korona.

Konte: Putin pokreće istragu o Navaljnom

Predsjednik Vlade Italije Đuzepe Konte izjavio je da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će osnovati komisiju koja će istražiti trovanje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Izbjegnut skandal zbog tašne Konteove vjerenice

RIM - Prilikom nedavne posjete regionu Pulja, vjerenica premijera Đuzepea Kontea, Olivija Paladino, uslikana je s tašnom, koja je mogla izazvati pravi skandal.

Konteovo kašljanje glavna tema italijanskih medija: "Stavi masku"

TRST - Za italijanske medije i danas je tema o kašalj premijera Dzuzepe Konte, tokom govora pred Senatom, gornjim domom italijanskog parlamenta, kada se zakašljao tri puta, da bi na kraju skratio svoj izvještaj o rezultatima druge faze ublazavanja mjera karantina uvedenih zbog pandemije.

Konte: EU rizikuje da ne bude jak globalni igrač

RIM - Italijanski premijer Ðuzepe Konte ocijenio je danas da je zbog krize izazvane epidemijom Kovida 19 neophodno "ažurirati" debatu o vrsti Evropske unije koja će omogućiti očuvanje stubova kao što su jedinstveno tržište i Šengen, kao i osnovnih principa poput solidarnosti.

Konte: Nismo promijenili spoljnu politiku

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da njegova zemlja nije promijenila spoljnu politiku, nakon što je Italija primila hitnu pomoć od Kine i Rusije.

Konte se izvinjava Italijanima zbog ekonomskih poteškoća

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte uputio je izvinjenje Italijanima zbog njihovih ekonomskih poteškoća i obećao im bolju budućnost nakon ukidanja blokade.

Konte: Odluke pojedinih regija ishitrene i nezakonite

ĐENOVA - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da su odluke pojedinih regija o pokretanju aktivnosti prije sprovođenja odluke vlade o popuštanju mjera u Italiji "ishitrene i nelegitimne".

Najčitanije