Đuzepe Konte

Konte: Putin pokreće istragu o Navaljnom

Predsjednik Vlade Italije Đuzepe Konte izjavio je da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će osnovati komisiju koja će istražiti trovanje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Izbjegnut skandal zbog tašne Konteove vjerenice

RIM - Prilikom nedavne posjete regionu Pulja, vjerenica premijera Đuzepea Kontea, Olivija Paladino, uslikana je s tašnom, koja je mogla izazvati pravi skandal.

Konteovo kašljanje glavna tema italijanskih medija: "Stavi masku"

TRST - Za italijanske medije i danas je tema o kašalj premijera Dzuzepe Konte, tokom govora pred Senatom, gornjim domom italijanskog parlamenta, kada se zakašljao tri puta, da bi na kraju skratio svoj izvještaj o rezultatima druge faze ublazavanja mjera karantina uvedenih zbog pandemije.

Konte: EU rizikuje da ne bude jak globalni igrač

RIM - Italijanski premijer Ðuzepe Konte ocijenio je danas da je zbog krize izazvane epidemijom Kovida 19 neophodno "ažurirati" debatu o vrsti Evropske unije koja će omogućiti očuvanje stubova kao što su jedinstveno tržište i Šengen, kao i osnovnih principa poput solidarnosti.

Konte: Nismo promijenili spoljnu politiku

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da njegova zemlja nije promijenila spoljnu politiku, nakon što je Italija primila hitnu pomoć od Kine i Rusije.

Konte se izvinjava Italijanima zbog ekonomskih poteškoća

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte uputio je izvinjenje Italijanima zbog njihovih ekonomskih poteškoća i obećao im bolju budućnost nakon ukidanja blokade.

Konte: Odluke pojedinih regija ishitrene i nezakonite

ĐENOVA - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da su odluke pojedinih regija o pokretanju aktivnosti prije sprovođenja odluke vlade o popuštanju mjera u Italiji "ishitrene i nelegitimne".

Firme u Italiji počinju da rade 4. maja, škole u septembru

MILANO - Proizvodna industrija u Italiji počeće da radi 4. maja u okviru ublažavanja mjera restrikcije uvedenih zbog pandemije virusa korona, dok će škole sačekati septembar, rekao je premijer Đuzepe Konte.

Konte odobrio novi paket mjera pomoći

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte odobrio je novi paket mjera kao pomoć najgore pogođenima virusom korona, uključujući dodjelu vaučera za kupovinu i pakete hrane.

Konte: Neophodna upotreba kriznog fonda EU

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da EU mora "punom snagom" da iskoristi svoj krizni fond od 500 milijardi evra u borbi protiv ekonomske krize tokom pandemije virusa korona.

Najčitanije