đaci

U Srbiji od 21. do 28. oktobra gotovo 5.000 zarazenih đaka

BEOGRAD - Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", u nedelji od 21. do 28. oktobra broj oboljele djece školskog uzrasta od 6 do 18 godina iznosi 4.388, što je 0,57 odsto oboljelih.

Završena obnova krova škole u Vrbanji

Završena je rekonstrukcija krova objekta Osnovne škole "Stanko Rakita" u Vrbanji nakon što su djeca nešto više od mjesec dana boravila pod krovom od najlona.

Banjalučkim gimnazijalcima poželjeli 126 petica u dnevniku

Gimnazija je danas proslavila svoj 126 rođendan, ali ipak na skromniji način zbog virusa korona i poštovanja epidemioloških mjera.

Đaci konačno nose lakše torbe

BANJALUKA, SARAJEVO - Osnovci u Srpskoj konačno imaju lakše đačke torbe zahvaljujući digitalizaciji i štampanju udžbenika na papiru male gramaže, tako da su ove školske godine udžbenici lakši za 20 do 30 odsto.

Hrvatska će ove godine imati najmanje prvaka u istoriji

ZAGREB - Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu nauke i obrazovanja Tomislav Paljak izjavao je da će Hrvatska ove godine imati najmanje upisanih đaka prvaka u istoriji.

Radionicama ispunjavaju raspust đacima

BANJALUKA - Tokom ljetnog raspusta udruženja koja rade sa djecom, pomažu im prilikom učenja, organizuju kreativne, rekreativne i druge radionice, nastaviće i dalje nesmetano da rade i ponudiće im zanimljive aktivnosti, pa će tako u avgustu biti održan i "Kreativni avgust", koji organizuje banjalučki Resursni centar za djecu i mlade "Zdravo da ste".

Đaci sade u plastenicima

TREBINJE - Učenici Srednje poljoprivredne škole počeli su sadnju rasadnog materijala i presadnica voća u plastenicima za rasadnike Agrarnog fonda Trebinje.

Srbačkim đacima tacna draža od gimnazije

SRBAC - Iako je Srbac izrazito poljoprivredni kraj sa razvijenom tekstilnom i drvoprerađivačkom industrijom, gotovo da nema zainteresovanih učenika da se kroz srednjoškolsko obrazovanje profilišu za ovu vrstu zanimanja.

Zeljković: Đaci koji su bili u izolaciji biće testirani

BANJALUKA - Drugo polugodište u školama u Republici Srpskoj počinje u četvrtak, a sve mjere su i dalje na snazi kada je riječo o školama, rekao je na konferenciji za novinare Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Roditelji đaka iz Česme zbog gužvi traže dodatne autobuske termine

BANJALUKA - Roditelji učenika koji iz Česme svakodnevno linijom broj 9 idu u centralnu OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku traže uvođenje dodatnih termina ovog autobusa da bi đaci izbjegli velike gužve u vozilu.

Najčitanije