ŠTRAJK

Njemački građevinci najavljuju štrajk

Njemački građevinski radnici najavili su danas da će vjerovatno stupiti u štrajk zbog spora u vezi s povećanjem plata i drugih naknada, kako bi izvršili pritisak na poslodavce da konačno ispune niz njihovih zahtjeva, uključujući i veće nadoknade za troškove prevoza do udaljenih gradilišta.

Njemački željezničari ponovo u štrajku

BERLIN - Sindikat njemačkih mašinovođa GDL saopštio je u ponedjeljak da će krenuti u štrajk 1. septembra na sedmicu dana nakon što pregovori o platama sa željezničkom kompanijom Deutsche Bahn nisu uspjeli napraviti kompromis.

Rudari će u štrajk ako im kolege odu na čekanje

SARAJEVO, TUZLA - Skoro 2.200 rudara Rudnika mrkog uglja Kreka 16. avgusta stupiće u štrajk ukoliko menadžment ovog rudnika realizuje odluku da 30 posto radnika ovog rudnika pošalje na čekanje bez roka i da im da 60 posto plate.

Kanton Sarajevo: Zdravstveni radnici u ponedjeljak stupaju u generalni štrajk

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka, 14. juna, stupaju u štrajk, primaće samo hitne slučajeve i neće biti vakcinacija, odlučeno je nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade Kantona na kojima nije postignut dogovor, kao i nakon protesta.

Predsjednik Sindikata štrajkovao ispred CB BiH

BANJALUKA - Sanjin Sinanović, predsjednik Sindikata službenika Centralne banke BiH, koji je nedavno dobio i otkaz, protestovao je u Banjaluci i najavio da će protest održati još Mostaru, Brčkom i Palama, odnosno ispred svih filijala Centralne banke BiH.

U štrajk ide 1.300 šoping-centara u Italiji

RIM - Više od 1.300 šoping-centara u kojima je gotovo 30.000 prodavnica najavilo je za sutra štrajk zbog vladine odluke da ostanu zatvoreni u dane vikenda, piše agencija AGI.

Rudari se štrajkom bore protiv otkaza i za plate

TUZLA, SARAJEVO - Rudari rudnika Kreka Tuzla stupit će u ponedjeljak u generalni štrajk ukoliko ne dobiju platu, a ovo nije jedini najavljeni rudarski protest.

Radnici UIO spremaju štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Skupština Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj za 22. april, gotovo je sigurno, donijeće odluku o stupanju u štrajk, jer, kako kažu, ne mogu trpjeti ignorantski odnos vlasti prema njima i njihovim minimalnim zahtjevima za poboljšanje statusa zaposlenih.

Rudari rudnika "Kreka": Ugalj ne kopamo online već na dnu jame

TUZLA - Više od 2.000 rudara Rudnika Kreka Tuzla je stupilo u generalni štrajk i obustavilo proizvodnju zbog kašnjenja plate i neriješenih ugovora za 52 rudara, a žale se i na loše uslove rada.

Vozači saniteta u Hrvatskoj u bijelom štrajku

ZAGREB - U Hrvatskoj je više od 700 vozača saniteta od danas u bijelom štrajku, saopštio je Sindikat medicinskih sestara i tehničara.

Najčitanije