Šaban Šaulić

Nijemci snimanju film o Šabanu Šauliću

Šaban Šaulić poginuo je prije godinu dana u Njemačkoj, u okolini Bilefelda kada se vraćao sa nastupa, ali njegov lik i djelo i dalje živi.

Tužna objava Ilde Šaulić na godišnjicu Šabanove smrti

Kralj narodne muzike, Šaban Šaulić prije godinu dana poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Njemačkoj prethodne noći.

Počinje suđenje za pogibiju Šabana Šaulića: Koja kazna prijeti Turčinu?

Njemačkom državljaninu turskog porijekla Alsinu Leventu (36), koji je optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao srpski kralj folka Šaban Šaulić (67) po njemačkom zakonu prijeti kazna do četiri godine zatvora.

Nestao Turčin koji je izazvao udes u kom je poginuo Šaban Šaulić

Smrt Šabana Šaulića u februaru prošle godine dovela je do velike tuge kod njegovih fanova širom svijeta. Šaulić je poginuo u saobraćajnoj nesreći dok se vraćao sa koncerta, kada je na njega i njegovog klavijaturistu Mirsada Kerića (43) kolima naletio Turčin Alsin Levent (36).

Optužnica protiv Turčina: Otkriveni novi detalji nesreće u kojoj je poginuo Šaban

Skoro pet mjeseci poslije tragične smrti srpske folk zvijezde Šabana Šaulića (67), javni tužilac u "Bilefeldu" podigao je optužnicu protiv vozača koji je bio u vozilo koje je ubilo Šabana, piše "Bild".

Šaulićev vanbračni sin teško bolestan, komšije skupljaju novac

Robert Šaulić (47), vanbračni sin Šabana Šaulića, trenutno je, navodno, u veoma teškoj finansijskoj, ali i zdravstvenoj situaciji.

Šaban Šaulić u Njemačkoj imao milionski račun za koji niko nije znao?

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je u februaru tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, posjedovao je tajni bankovni račun upravo u Njemačkoj, gdje je u udesu izgubio život po povratku sa nastupa, tvrde tabloidi u Srbiji.

Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je stradao Šaulić bio pod dejstvom alkohola i droge

Turčin Alsin Levent (35), koji je 17. februara izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić i dalje se nalazi u istražnom zatvoru.

Preminuo rođak kralja narodne muzike: "Muradif je umro od tuge za Šabanom"

Šaban Šaulić preminuo je od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći 17. februara, a nakon nekoliko dana preminuo je njegov rođak, takođe, pjevač Muradif Demirović.

Sahranjen Šaban Šaulić

Šaban Šaulić, legenda narodne muzike, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana.

Najčitanije