Šaban Bajramović

Šaban Bajramović postaje dio džez i bluz muzeja u Americi

Čuveni Delta Mississippi Blues Museum uputio je pismo projekt menadžeru Nišville džez festivala u USA Jeleni Ivanjac, u kojim izražava namjeru da se organizuje postavka o srpskom muzičaru "Šabanu Bajramoviću", koji bi time postao prvi Srbin i Rom u svijetu koji je dio njihove postavke.

Džipsi Kingsi večeras na scenu izlaze sa statuetom Šabana Bajramovića

U beogradskom Sava centru večeras će nastupiti legendarna francuska grupa Džipsi Kings (Gipsy Kings). Tokom njihovog koncerta pašće i posljednja klapa filma o čuvenom pjevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću. Kingsi, koji su inače bili omiljeni Šabanov bend, otpočeće večerašnji koncert omažom pokojnom muzičkom velikanu. Koncert se održava u okviru programa "Decentralizacija kulture - Nišville u Beogradu'', a osim koncerta Kingsa, biće održano još četiri nastupa.

Statua Šabana Bajramovića prvi eksponat budućeg muzeja džeza u Nišu

Gipsana statua Šabana Bajramovića, "kralja romske muzike" i svjetski priznatog džez muzičara, na konjskoj zaprezi donijeta je do Hamama u Tvrđavi, i svečano unijeta u budući "Nišville džez muzej".

Šabanova bista i u Nišvil džez muzeju

Na današnji dan prije 82 godine rođen je Šaban Bajramović koji je još za života širom svijeta stekao status legendarnog romskog umjetnika.

Najčitanije