Šah

Mozak šahista sagori do 6.000 kalorija u danu bez ustajanja

Teretana i fizička aktivnost doprinose gubitku neželjenih kilograma, ali naučnici su istraživali može li se intenzivnim razmišljanjem postići isti učinak i izgubiti kilograme.

Mjesto gdje se kuju šahovski talenti

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" u Banjaluci je mjesto gdje se kuju šahovski talenati, koji osvajaju nagrade na mnogobrojnim takmičenjima.

Najstariji šahista pobijedio gradonačelnika Doboja

DOBOJ - Kuzman Nikolić (79), najstariji šahista među dobojskim penzionerima, nadmudrio je gradonačelnika Borisa Jerinića, s kojim je u petak po švajcarskom sistemu odigrao prvu partiju na šahovskom turniru, koji je šesti put organizovalo lokalno Udruženje penzionera.

Šah se vraća u crnogorske škole

PODGORICA - Predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, Evropske šahovske unije i Šahovskog saveza Crne Gore potpisali su danas Sporazum o saradnji, čiji je cilj popularizacija šaha među učenicima osnovnih škola.

Sedmogodišnjak pobijedio gradonačelnika

​DOBOJ - Obojica su od svog djeda naučila da igraju šah, jedan ima sedam, a drugi 38 godina, mlađi igrač je drugi razred osnovne škole, a stariji je gradonačelnik Doboja, tako se najlakše mogu predstaviti učesnici neobičnog šahovskog meča koji su Đorđe Lukić i Boris Jerinić odigrali u Gradskoj upravi Doboj.

Gradonačelnik Prijedora otvorio teren za šah na otvorenom

PRIJEDOR - Grad Prijedor dobio je prvi teren za šah na otvorenom, koji je u srijedu otvorio gradonačelnik Milenko Đaković.

Osmogodišnji dječak iz Nigerije novi šahovski šampion

​Osmogodišnji dječak Tanitoluva Adevumu, koji je sa porodicom izbjegao iz Nigerije, postao je šahovski šampion američke savezne države Njujork i plasirao se na nacionalno takmičenje.

Život u inostranstvu zamijenili školom šaha

TREBINJE - Hercegovac Velimir Remetić, koji je dugi niz godina života i rada proveo u Švajcarskoj i SAD, odlučio je da sa suprugom Snežanom, rođenom Beograđankom, nakon penzionisanja doseli u Trebinje, gdje su ponovo pokrenuli rad nekadašnjeg Šahovskog kluba "Leotar" i okupili tridesetak polaznika.

Čubrilović otvorio šahovski turnir u Banjaluci

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Šahovski turnir Saveza invalida Srpske pod nazivom "Balkan 2018" na kojem učestvuje više od 100 šahista iz Srpske i okruženja.

Šahistkinja umrla usred partije na turniru

Marina Zelić (71), hrvatska majstorica u šahu, preminula je od srčanog udara tokom partije na turniru.

Najčitanije