Šah

Šahisti Nestra učestvovaće na turniru Ministarstva energetike Rusije

Svjesni da bavljenje sportom daje snažan doprinos korporativnoj kulturi, jačanju timskog duha i pojedinca kao i mogućnosti koje pružaju softverske platforme, "Zarubežnjeft" (matična državna ruska kompanija) organizovala je na nivou grupacije on-line interni šahovski turnir. Turnir je okupio 46 igrača iz Rusije, Vijetnama, BiH i drugih zemalja u kojima posluje Zarubežnjeft.

Banjalučki šahista Maksim Savanović među najboljim kadetima svijeta

Prije nešto više od tri godine mladi banjalučki šahista Maksim Savanović (15) se ozbiljno posvetio ovoj drevnoj igri, a danas je među 100 najboljih kadeta svijeta. Na rang-listi Svjetske šahovske federacije (FIDE) Maksim u rapid šahu trenutno drži 63. mjesto, dok je u blic šahu na 78. poziciji.

Karpov u posjeti Trebinju, u planu svjetski šahovski turnir

TREBINJE- Ruski velemajstor i bivši svjetski šahovski prvak Anatolij Karpov i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić dogovorili su se o pokretanju inicijative da se u Trebinju za dvije godine organizuje svjetski šahovski turnir za mališane uzrasta deset, dvanaest i četrnaest godina.

"Šah cara Dušana" u Bijeljini

Akademski slikar i vajar Darko Jurošević iz Milića otvoriće danas izložbu skulptorskih instalacija pod nazivom "Šah cara Dušana" u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu.

Šahovski savez RS traži konstituisanje novog UO ŠU BiH

Šahovski savez Republike Srpske (ŠS RS) pozvao je članice Šahovske unije Bosne i Hercegovine (ŠU BiH) da što prije dogovore termin konstituisanja novog Upravnog odbora, jer stari, zbog promjena u Šahovskom savezu RS, više nema legitimitet.

U Doboju osnovan šahovski klub "An pasan"

U Doboju je osnovan Šahovski klub "An pasan", koji je okupio entuzijaste u namjeri da šah ponovo zaživi u ovom gradu i vrati mu nekadašnji imidž.

Karlsen najduže neporaženi velemajstor u istoriji

Norveški šahovski velemajstor Magnus Karlsen postavio je rekord od 111 uzastopnih mečeva u kojima nije poražen, poslije današnjeg remija na jednom takmičenju.

Šahovski božićni turnir održan u Trebinju

Šahovski klub Leotar plus juče je bio domaćin tradicionalnog Božićnog šahovskog turnira, na kojem je ove godine učestvovalo oko 80 šahista i šahistkinja iz BiH i zemalja regiona.

Mozak šahista sagori do 6.000 kalorija u danu bez ustajanja

Teretana i fizička aktivnost doprinose gubitku neželjenih kilograma, ali naučnici su istraživali može li se intenzivnim razmišljanjem postići isti učinak i izgubiti kilograme.

Mjesto gdje se kuju šahovski talenti

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" u Banjaluci je mjesto gdje se kuju šahovski talenati, koji osvajaju nagrade na mnogobrojnim takmičenjima.

Najčitanije