Šah

"Šah cara Dušana" u Bijeljini

Akademski slikar i vajar Darko Jurošević iz Milića otvoriće danas izložbu skulptorskih instalacija pod nazivom "Šah cara Dušana" u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu.

Šahovski savez RS traži konstituisanje novog UO ŠU BiH

Šahovski savez Republike Srpske (ŠS RS) pozvao je članice Šahovske unije Bosne i Hercegovine (ŠU BiH) da što prije dogovore termin konstituisanja novog Upravnog odbora, jer stari, zbog promjena u Šahovskom savezu RS, više nema legitimitet.

U Doboju osnovan šahovski klub "An pasan"

U Doboju je osnovan Šahovski klub "An pasan", koji je okupio entuzijaste u namjeri da šah ponovo zaživi u ovom gradu i vrati mu nekadašnji imidž.

Karlsen najduže neporaženi velemajstor u istoriji

Norveški šahovski velemajstor Magnus Karlsen postavio je rekord od 111 uzastopnih mečeva u kojima nije poražen, poslije današnjeg remija na jednom takmičenju.

Šahovski božićni turnir održan u Trebinju

Šahovski klub Leotar plus juče je bio domaćin tradicionalnog Božićnog šahovskog turnira, na kojem je ove godine učestvovalo oko 80 šahista i šahistkinja iz BiH i zemalja regiona.

Mozak šahista sagori do 6.000 kalorija u danu bez ustajanja

Teretana i fizička aktivnost doprinose gubitku neželjenih kilograma, ali naučnici su istraživali može li se intenzivnim razmišljanjem postići isti učinak i izgubiti kilograme.

Mjesto gdje se kuju šahovski talenti

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" u Banjaluci je mjesto gdje se kuju šahovski talenati, koji osvajaju nagrade na mnogobrojnim takmičenjima.

Najstariji šahista pobijedio gradonačelnika Doboja

DOBOJ - Kuzman Nikolić (79), najstariji šahista među dobojskim penzionerima, nadmudrio je gradonačelnika Borisa Jerinića, s kojim je u petak po švajcarskom sistemu odigrao prvu partiju na šahovskom turniru, koji je šesti put organizovalo lokalno Udruženje penzionera.

Šah se vraća u crnogorske škole

PODGORICA - Predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, Evropske šahovske unije i Šahovskog saveza Crne Gore potpisali su danas Sporazum o saradnji, čiji je cilj popularizacija šaha među učenicima osnovnih škola.

Sedmogodišnjak pobijedio gradonačelnika

​DOBOJ - Obojica su od svog djeda naučila da igraju šah, jedan ima sedam, a drugi 38 godina, mlađi igrač je drugi razred osnovne škole, a stariji je gradonačelnik Doboja, tako se najlakše mogu predstaviti učesnici neobičnog šahovskog meča koji su Đorđe Lukić i Boris Jerinić odigrali u Gradskoj upravi Doboj.

Najčitanije