Šamac

U Šamcu oduzeto više od 6.670 kilograma duvana

ŠAMAC – Prilikom pretresa na četiri lokacije na području opštine Šamac pronađeno je više od 6.670 kilograma duvana u listu, saopšteno je iz Policijske uorave Bijeljina.

Asfaltiran put u Donjem Hasiću kod Šamca

ŠAMAC - U Donjem Hasiću kod Šamca završeno je asfaltiranje dionice puta duge 1,5 kilometara i postavljanje ulične rasvjete, što su zajedno finansirali Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije sa 60.000 KM, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH sa 93.000 KM i ova opština sa oko 12.000 KM.

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u Šamcu i Trebinju

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Zdenka Vranjića za predsjednika Osnovnog suda u Šamcu i Žarka Milića za glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Simo Vidović predsjednik OO DNS-a u Šamcu

ŠAMAC - Simo Vidović izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Šamac, a izabrano je i 19 članova Opštinskog odbora.

Opština Šamac na sudu izgubila trećinu budžeta

ŠAMAC - Opština Šamac izgubila je sudski spor i firmi "NBS group" moraće da isplati više od 2,2 miliona KM sa kamatama, zbog čega je dovedeno u pitanje i samo funkcionisanje ove lokalne zajednice.

Bara Tišina kod Šamca oaza mira i zadovoljstva

ŠAMAC - Opština Šamac, koja ima malo više od 19.000 stanovnika, dobila je svoju oazu mira - baru Tišina, mjesto gdje će turisti dolaziti i uživati u blagodetima prirode i raznovrsnosti razne flore i faune, ptica i riba.

Rod pšenice od 4,5 tona po hektaru

ŠAMAC - Žetva pšenice na šamačkom području završena je na svih 2.860 hektara koliko je i posijano, a prosječan prinos je oko 4,5 tona po hektaru, rekao je stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Šamac Mladen Adžić.

Počela berba duvana u Šamcu

ŠAMAC - Poljoprivredna zadruga "Obudovac", koja je ove godine ugovorila proizvodnju duvana sa 42 proizvođača, počela je berbu i očekuje solidne prinose, rekao je direktor ove zadruge Maksim Petrović.

Broj požara i intervencija povećan za 50 odsto

ŠAMAC - Vatrogasci su na području opštine Šamac u proteklih sedam mjeseci gasili 41 požar i imali 49 različitih intervencija, što je za 50 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac Slobodan Milovanović.

Sofrenovići proizvode 800 litara mlijeka dnevno: Krave nose imena pjevačica

ŠAMAC - Porodica šezdesetsedmogodišnjeg Nedeljka Sofrenovića iz Obudovca živi od poljoprivrede, odnosno od prodaje mlijeka njihovog stada goveda.

Najčitanije