Šamac

Rod pšenice od 4,5 tona po hektaru

ŠAMAC - Žetva pšenice na šamačkom području završena je na svih 2.860 hektara koliko je i posijano, a prosječan prinos je oko 4,5 tona po hektaru, rekao je stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Šamac Mladen Adžić.

Počela berba duvana u Šamcu

ŠAMAC - Poljoprivredna zadruga "Obudovac", koja je ove godine ugovorila proizvodnju duvana sa 42 proizvođača, počela je berbu i očekuje solidne prinose, rekao je direktor ove zadruge Maksim Petrović.

Broj požara i intervencija povećan za 50 odsto

ŠAMAC - Vatrogasci su na području opštine Šamac u proteklih sedam mjeseci gasili 41 požar i imali 49 različitih intervencija, što je za 50 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac Slobodan Milovanović.

Sofrenovići proizvode 800 litara mlijeka dnevno: Krave nose imena pjevačica

ŠAMAC - Porodica šezdesetsedmogodišnjeg Nedeljka Sofrenovića iz Obudovca živi od poljoprivrede, odnosno od prodaje mlijeka njihovog stada goveda.

Mališani napravili dječiji ranč u Šamcu

ŠAMAC - Petoro mališana u naselju Duga kod Šamca, sami su napravili svoj ranč - kućicu sa malom baštom, improvizovanim bunarom i roštiljem, a prije toga ova djeca uživala su u kućici na orahu.

Održan koncert "Crvene jabuke" na šamačkom keju

ŠAMAC - Koncert rok grupe "Crvena jabuka" održan je na šamačkom keju, u okviru tradicionalne manifestacije "Šamačko ljeto", koja će biti završena "Danskom školom fudbala".

Za sanaciju keja u Šamcu 50.000 KM

ŠAMAC - Republički Fond solidarnosti odobrio je za uređenje šamačkog keja 50.000 KM za sanaciju obaloutvrde oštećenu usljed poplava koje su zahvatile ovo područje u proteklom periodu, rekao je načelnik Šamca Đorđe Milićević.

Normalizovan saobraćaj na putu Šamac-Modriča

BANJALUKA - Saobraćaj na magistralnom putu Šamac-Modriča, u mjestu Miloševac normalizovan je nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Moto-skup okupio oko 1.000 motorista

ŠAMAC - Oko 1.000 motorista iz više od 100 klubova okupilo se na moto-skupu u Šamcu u okviru manifestacije "Šamačko ljeto".

Australijanac poginuo u slijetanju kod Šamca

BIJELJINA - Australijski državljanin čiji su inicijali V.K. (31) poginuo je u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu u mjestu Kornica kod Šamca, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Najčitanije