Šamac

Simo Vidović predsjednik OO DNS-a u Šamcu

ŠAMAC - Simo Vidović izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Šamac, a izabrano je i 19 članova Opštinskog odbora.

Opština Šamac na sudu izgubila trećinu budžeta

ŠAMAC - Opština Šamac izgubila je sudski spor i firmi "NBS group" moraće da isplati više od 2,2 miliona KM sa kamatama, zbog čega je dovedeno u pitanje i samo funkcionisanje ove lokalne zajednice.

Bara Tišina kod Šamca oaza mira i zadovoljstva

ŠAMAC - Opština Šamac, koja ima malo više od 19.000 stanovnika, dobila je svoju oazu mira - baru Tišina, mjesto gdje će turisti dolaziti i uživati u blagodetima prirode i raznovrsnosti razne flore i faune, ptica i riba.

Rod pšenice od 4,5 tona po hektaru

ŠAMAC - Žetva pšenice na šamačkom području završena je na svih 2.860 hektara koliko je i posijano, a prosječan prinos je oko 4,5 tona po hektaru, rekao je stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Šamac Mladen Adžić.

Počela berba duvana u Šamcu

ŠAMAC - Poljoprivredna zadruga "Obudovac", koja je ove godine ugovorila proizvodnju duvana sa 42 proizvođača, počela je berbu i očekuje solidne prinose, rekao je direktor ove zadruge Maksim Petrović.

Broj požara i intervencija povećan za 50 odsto

ŠAMAC - Vatrogasci su na području opštine Šamac u proteklih sedam mjeseci gasili 41 požar i imali 49 različitih intervencija, što je za 50 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac Slobodan Milovanović.

Sofrenovići proizvode 800 litara mlijeka dnevno: Krave nose imena pjevačica

ŠAMAC - Porodica šezdesetsedmogodišnjeg Nedeljka Sofrenovića iz Obudovca živi od poljoprivrede, odnosno od prodaje mlijeka njihovog stada goveda.

Mališani napravili dječiji ranč u Šamcu

ŠAMAC - Petoro mališana u naselju Duga kod Šamca, sami su napravili svoj ranč - kućicu sa malom baštom, improvizovanim bunarom i roštiljem, a prije toga ova djeca uživala su u kućici na orahu.

Održan koncert "Crvene jabuke" na šamačkom keju

ŠAMAC - Koncert rok grupe "Crvena jabuka" održan je na šamačkom keju, u okviru tradicionalne manifestacije "Šamačko ljeto", koja će biti završena "Danskom školom fudbala".

Za sanaciju keja u Šamcu 50.000 KM

ŠAMAC - Republički Fond solidarnosti odobrio je za uređenje šamačkog keja 50.000 KM za sanaciju obaloutvrde oštećenu usljed poplava koje su zahvatile ovo područje u proteklom periodu, rekao je načelnik Šamca Đorđe Milićević.

Najčitanije