Šamac

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

ŠAMAC - Osoba čiji su inicijali F.Z., iz Vukosavlja, uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično djelo silovanje, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Prijavljen da je oštećenog udario šakom u lice u kafani

BIJELJINA - Muškarcu N.D. policija je uručila prekršajni nalog jer je fizički napao jedno lice u ugostiteljskom objektu u Šamcu.

Samouki majstor iz Šamca izrađuje violine i harmonike

ŠAMAC - Slobodan Sajić (50) iz Šamca, samouki majstor, pravi burenca od drveta, drvene stalke, police, savremene zidne panele sa led osvjetljenjem za televizor, barove za piće, a sada je toliko napredovao u poslu da izrađuje violine i harmonike.

U Šamcu potpisan koalicioni sporazum SNSD-a, US, DEMOSA, SPS-a i DNS-a

ŠAMAC - Predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, Ujedinjene Srpske, Demosa, SPS-a i DNS-a u Šamcu potpisali su danas sporazum o koalicionom djelovanju za lokalne izbore koji će biti održani u novembru.

Cvijanovićeva sa rukovodstvima SNSD-a i koalicionih partija u Šamcu

ŠAMAC - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović razgovarala je danas u Šamcu sa rukovodstvom i članovima Opštinskog odbora SNSD-a, kao i koalicionih partija o predstojećim lokalnim izborima.

Zaprašivanje komaraca u Šamcu

ŠAMAC - Akcija zaprašivanja komaraca na području opštine Šamac biće realizovana večeras i ujutru, a pčelari trebaju da zaštite svoja društva, saopšteno je iz ove opštine.

Moto-skup okupio oko 50 bajkera u Šamcu

Moto-susreti u Šamcu, koji se tradicionalno održavaju pred Vidovdan, ove godine su održani u dosta manjem broju zbog epidmiološke situacije, te je samo pedesetak bajkera prodefilovalo kroz ovaj posavski gradić.

Podstaći privredne aktivnosti u svim oblastima

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je poslije situacije sa pandemijom virusa korona potrebno intenzivirati privredni život i pokušati podstaći privredne aktivnosti u svim oblastima širom Republike Srpske.

Održan humanitarni koncert za trogodišnju Saru

ŠAMAC - U Šamcu je održan humanitarni koncert "Srcem za Saru" na kojem su prikupljene 3.844 KM za liječenje trogodišnje Sare Maksimović iz sela Batkuša koja boluje od rijetke bolesti (mukopolisaharidoza) i potrebno joj je oko 150.000 evra za presađivanje koštane srži i liječenje na klinici u Turskoj.

Klub istoričara "Posavina" pokreće časopis "Naša misao"

ŠAMAC - Klub istoričara "Posavina", čiji su članovi iz Šamca, Modriče, Banjaluke, Prijedora, Doboja i Niša, planira da od septembra pokrene časopis koji će se vjerovatno zvati "Naša misao", rekla je Srni predsjednik ovog kluba Maja Vidović.

Najčitanije