Šamac

Moto-skup okupio oko 50 bajkera u Šamcu

Moto-susreti u Šamcu, koji se tradicionalno održavaju pred Vidovdan, ove godine su održani u dosta manjem broju zbog epidmiološke situacije, te je samo pedesetak bajkera prodefilovalo kroz ovaj posavski gradić.

Podstaći privredne aktivnosti u svim oblastima

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je poslije situacije sa pandemijom virusa korona potrebno intenzivirati privredni život i pokušati podstaći privredne aktivnosti u svim oblastima širom Republike Srpske.

Održan humanitarni koncert za trogodišnju Saru

ŠAMAC - U Šamcu je održan humanitarni koncert "Srcem za Saru" na kojem su prikupljene 3.844 KM za liječenje trogodišnje Sare Maksimović iz sela Batkuša koja boluje od rijetke bolesti (mukopolisaharidoza) i potrebno joj je oko 150.000 evra za presađivanje koštane srži i liječenje na klinici u Turskoj.

Klub istoričara "Posavina" pokreće časopis "Naša misao"

ŠAMAC - Klub istoričara "Posavina", čiji su članovi iz Šamca, Modriče, Banjaluke, Prijedora, Doboja i Niša, planira da od septembra pokrene časopis koji će se vjerovatno zvati "Naša misao", rekla je Srni predsjednik ovog kluba Maja Vidović.

Duvanom zasijano 80 odsto površina

Poljoprivredna zadruga "Obudovac" ugovorila je za ovu godinu sadnju duvana tipa "virdžinija" sa 31 proizvođačem iz Šamca, Donjeg Žabara, Pelagićeva i Bijeljine na ukupno 50 hektara, rekao je direktor zadruge Maksim Petrović.

Radniku Crvenog krsta ukrali električni bicikl dok je obilazio bolesne

BIJELJINA - Nepoznata osoba ili više njih ukrala je električni bicikl, vlasništvo šamačkog Crvenog krsta, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Prijedoru, Šamcu i Kotor Varošu odobrene sjednice skupštine

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije izdao odobrenje za održavanje sjednica skuština u Prijedoru, Šamcu i Kotor Varošu, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Poginuo maloljetnik u slijetanju golfa s puta kod Šamca

ŠAMAC - U saobraćajnoj nesreći u Gornjim Hasićima, kod Šamca, poginuo je petnaestogodišnjak, a tri lica su povrijeđena, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Bijeljina.

Karantin u Šamcu u funkciji

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je karantinsko naselje u Šamcu od danas u funkciji, te da je u toku priprema i karantina u Brodu, koji će od sutra biti u funkciji.

Carinske ispostave Gradiška i Šamac rade i danas

​Zbog veikog broja pristiglih kamiona, kao i dugih kolona kamiona koji čekaju na ulaz u Bosnu i Hercegovinu, Uprava za indirektno oporezivanje je u dogovoru sa Koordinacionim tijelom BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvom bezbjednosti BiH, odlučila da carinske ispostave Gradiška i Šamac rade i danas.

Najčitanije