Šećer

Ova namirnica razara mozak, a jedemo je svakog dana

Hranu koja je puna šećera jedemo svaki dan. Međutim, da li znate da konzumiranje hrane koja u sebi sadrži veliku koncentraciju šećera utiče negativno na vaš mozak.

Iz šećerane u Virovitici ukradeno 110 tona šećera

ZAGREB - Iz fabrike šećera u Virovitici ukradeno je 110 tona šećera i načinjena materijalna šteta od 374.800 kuna (49,3 hiljade evra), saopštila je virovitičko-podravska Policijska uprava, navodeći da su lopovi otkriveni i privedeni.

Inicijativa učenika Medicinske škole: Besplatno mjerenje šećera senzorima

BANJALUKA - Učenici III1 razreda Medicinske škole u Banjaluci u okviru projekta "Djeca ne zaslužuju bol" planiraju podnijeti inicijativu za uvođenje besplatnih senzora za kontinuirano mjerenje šećera u krvi za osobe mlađe od 18 godina širom RS.

Oprez sa zaslađivačima

Mnogo se govorilo o opasnostima šećera, posebno onih u zaslađenim napicima i jelima. On podiže rizik od pretilosti, bolesti kardiovaskularnog sistema, dijabetesa tipa 2, a na mozak ima ovisnički učinak, piše Medicalnewstoday.

Inovatori iz BiH osmislili najbrži stroj za pakovanje šećera na svijetu

U vrijeme kada mladi, naročito obrazovani ljudi napuštaju Bosnu i Hercegovinu uspješne priče onih koji ne samo da ostaju u zemlji već i postižu značajne rezultate u svojoj struci predstavljaju motivaciju i za ostale.

Da li pića sa šećerom uzrokuju rak?

​Francuski naučnici kažu da pića sa šećerom, koja uključuju i voćne sokove i one gazirane, možda povećavaju rizik od raka.

Dajte djeci manje šećera

Količinu šećera u hrani za bebe treba smanjiti, a roditelji bi trebalo da maloj djeci daju više povrća kako bi spriječili razvoj želje za slatkišima, piše u istraživanju zdravstvenih stručnjaka.

Kako najlakše isključiti šećer iz ishrane?

Svaka ozbiljna promjena u ishrani treba da se dešava pod budnim nadzorom specijaliste i tek nakon što se "polože" neophodni testovi.

Tri domaća pilinga sa šećerom

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani.

Šećerom uklonite mirise, masnoću i koristite ga za njegu

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani. Šećer ne samo da ima nevjerovatan ukus, već može biti fermentor, konzervans, ali i sastojak za piling. Donosimo vam osam nekulinarskih trikova za koje vam je šećer neophodan.

Najčitanije