Šećer

Da li pića sa šećerom uzrokuju rak?

​Francuski naučnici kažu da pića sa šećerom, koja uključuju i voćne sokove i one gazirane, možda povećavaju rizik od raka.

Dajte djeci manje šećera

Količinu šećera u hrani za bebe treba smanjiti, a roditelji bi trebalo da maloj djeci daju više povrća kako bi spriječili razvoj želje za slatkišima, piše u istraživanju zdravstvenih stručnjaka.

Kako najlakše isključiti šećer iz ishrane?

Svaka ozbiljna promjena u ishrani treba da se dešava pod budnim nadzorom specijaliste i tek nakon što se "polože" neophodni testovi.

Tri domaća pilinga sa šećerom

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani.

Šećerom uklonite mirise, masnoću i koristite ga za njegu

Postoje razlozi zbog kojih je šećer sveprisutan u modernoj prehrani. Šećer ne samo da ima nevjerovatan ukus, već može biti fermentor, konzervans, ali i sastojak za piling. Donosimo vam osam nekulinarskih trikova za koje vam je šećer neophodan.

Cimetom regulišite šećer

Cimet nije samo jedan od najaromatičnijih začina, već i jedan od najljekovitijih. Njegovo najpoznatije dejstvo je da reguliše nivo šećera u krvi, pa svima koji pate od poremećaja nivoa glukoze savjetuje se da u ishrani koriste što više cimeta.

Šećer šteti zdravlju i ljepoti

Šećer, jedna od bijelih smrti, čije smo štetnosti svjesni, ali ga i dalje konzumiramo u prevelikim količinama. Činjenica je da je nemoguće sasvim izbaciti šećer iz ishrane, ali moguće je svesti ga na minimum.

Vještački zaslađivači vjerovatno nisu zdraviji od šećera

Iako mnogi od nas posežu za upotrebom prirodnih zaslađivača izbjegavajući upotrebu šećera, možda to i nije najbolja alternativa. Posljednje istraživanje ukazuje na to da vještačka sladila u osnovi nisu zdravija od šećera.

Britanski stručnjaci: Jogurti sadrže više šećera od gaziranih pića

Nakon analize više od 900 jogurta na britanskom tržištu naučnici upozoravaju da su mnogi jogurti prepuni šećera i da se javnost ne smije zavaravati da konzumira zdravu namirnicu, prenosi BBC.

DW: Šećer kao politička roba

BERLIN - Kenijci su ogorčeni zbog saznanja da su poslanici primali mito da zataškaju istragu o trgovini šećerom u koji su uključeni članovi vlade, piše Dojče vele i ističe da je prvo izmišljena nestašica šećera, a onda je uvezen zatrovan šećer iz Brazila.

Najčitanije