Šećerana

Bijeljinska "Šećerana" i dalje traži kupca

BIJELJINA - Druga ovogodišnja prodaja imovine bijeljinske "Šećerane" po cijeni od 8,5 miliona KM prošla je juče bez ijedne ponude, potvrdili su za "Nezavisne" Vojislav Nikolić, predsjednik Odbora povjerilaca "Šećerane", i Nebojša Matić, stečajni upravnik "Šećerane".

"Šećeranu" ne daju ispod sedam miliona

BIJELJINA - Skupština povjerilaca nije prihvatila ponudu "Pavgorda" iz Foče da kupi bijeljinsku "Šećeranu" za pet miliona maraka, a ovu fabriku šećera, ističu, neće prodati ispod sedam miliona KM.

Ponuda Srbina iz Kine za bijeljinsku "Šećeranu" dobila pozitivno mišljenje

BIJELJINA – Odbor povjerilaca "Fabrike šećera Bijeljina" dao je pozitivno mišljenje na pismo namjere koje je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin uputio i u kojem je izrazio spremnost da imovinu "Šećerane" plati 7.000.000 KM.

Propao još jedan pokušaj prodaje bijeljinske šećerane

BIJELJINA - Najnoviji pokušaj prodaje imovine bijeljinske "Šećerane" u stečaju propao je jer niko nije dostavio ponudu na oglas koji je do juče bio otvoren, rekao je Srni stečajni upravnik ove fabrike Nebojša Matić.

Odbijena "neozbiljna" turska ponuda, firma iz Srbije zainteresovana za "Šećeranu"

BIJELJINA – Skupština povjerilaca bijeljinske "Šećerane" u stečaju odbacila je danas ponudu turske firme "Sariel" za kupovinu ove fabrike, jer nije ponuđena dogovorena cijena niti adekvatna bankarska garancija. Istovremeno, u sud je stiglo pismo namjere firme "Niva" iz Srbije, koja je zainteresovana da kupi fabriku.

Turci za bijeljinsku "Šećeranu" ponudili 4.800 evra umjesto 4,8 miliona

BIJELJINA – Odbor povjerilaca bijeljinske "Šećerane" u stečaju odbacio je danas ponudu turske firme "Sariel" i predložio Skupštini povjerilaca da donese istu odluku, jer Turci nisu ispoštovali niz uslova, a pored toga u ponudi su napisali da za fabriku nude 4.800 evra, umjesto 4,8 miliona evra.

Šećerana u stečaju prodata turskoj kompaniji za 5,1 milion evra

BIJELJINA - Bijeljinska fabrika šećera u stečaju prodata je danas kompaniji "Soltist" iz Turske za 5,1 milion evra, izjavio je Srni stečajni upravnik Nebojša Matić.

"'Šećeranu' ojadili za još 1,12 miliona KM"

BIJELJINA, BANJALUKA - Mladen Košutić (67), stečajni upravnik preduzeća Fabrika šećera Bijeljina Velika Obarska, i Ljubo Mrđen (69), direktor firme "Agrocoop Export-Import", ponovo su prijavljeni tužilaštvu, ovaj put zbog sumnje da su bijeljinsku "Šećeranu" ojadili za 1.123.315 KM.

Prijavljeni da su ojadili 'Šećeranu' za 753.251 KM

BANJALUKA - Uprava Uprave kriminalističke policije MUP-a RS prijavila je bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu tri osobe zbog sumnje da su za 753.251 KM oštetili preduzeće Fabrika šećera Bijeljina Velika Obarska.

MUP potvrdio da provjerava poslovanje bijeljinske "Šećerane"

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS potvrdilo je da provjerava poslovanje bijeljinske Fabrike šećera u stečaju i to po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Najčitanije