Šefik Džaferović

Dodik: Usvajanje zakona, koji priziva Džaferović, vratilo bi verbalni delikt u BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da stalna Misija BiH pri UN nije imala saglasnost Predsjedništva BiH da učestvuje u organizaciji komemorativnog skupa upriličenog od pojedinih članica Savjeta bezbjednosti UN, koji je danas održan onlajn i kome se obratio bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Stenogram razgovora: Optužbe na račun Džaferovića

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić koji je podnio neopozivu ostavku na tu poziciju istakao je da je bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović objavio saopštenje u kome se ograđuje od njega i njegovih izjava kada je riječ o ambasadoru Pakistana u BiH.

Debata "Zajedno smo Evropa": Građane staviti u centar integracija

SARAJEVO - Za uspjeh evropskih integracija BiH od ključne je važnosti aktivno uključivanje građana i civilnog društva i stavljanje interesa ljudi u centar procesa, rekao je Johan Zatler, šef Delegacije EU, otvarajući online javnu debatu "Zajedno smo Evropa", povodom godišnjice od objavljivanja Mišljenja o kandidaturi BiH.

Džaferović: Najveći teret da podnesu oni koji imaju najviše

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas za 'O-kanal' da nas narednih nekoliko godina očekuje ozbiljna borba s ekonomskim posljedicama pandemije i da je na Savjetu ministara BiH sada da pokažu odgovrnost.

Poruka sa samita - EU neće biti kompletna bez zapadnog Balkana

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da je osnovna poruka sa današnjeg samita EU - zapadni Balkan da EU neće biti kompletna bez zemalja regiona i naglasio da se BiH nada da će u junu biti kandidat za članstvo.

Džaferović razgovarao sa Mišelom: Čvrsta evropska perspektiva BiH

SARAJEVO - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel naglasio je u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem da EU ostaje privržena čvrstoj evropskoj perspektivi za BiH i ostale zemlje regiona zapadnog Balkana.

Čović pisao Džaferoviću: Bez delegacije HDZ-a na sastanku u Predsjedništvu

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obavijestio je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da delegacija ove stranke neće doći na današnji sastanak u zgradi Predsjedništva zbog, kako je naveo, zanemarivanja načela konstitutivnosti i demokratskog predstavljanja.

Džaferović: Održavanje izbora zavisiće od epidemiološke situacije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da će održavanje lokalnih izbora zavisiti od epidemiološke situacije u BiH, te da bi on volio da budu raspisani i održani.

Džaferović: U BiH ne postoji dovoljno koordinacije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da je osnovni zaključak Predsjedništva da ne postoji dovoljno koordinacije unutar BiH oko sprovođenja mjera borbe protiv epidimije virusa korona.

Radončić: Džaferović otvorio vrata za nekontrolisan dolazak migranata

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otvorio vrata nekontrolisanom dolasku migranata u BiH ohrabrujući ih da ne poštuju domaću policiju, s kojom se sukobljavaju, te nose oružje i pljačkaju građane.

Najčitanije