Šefik Džaferović

Džaferović: Sav teret migrantske krize pao na Bošnjake

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je na statutarnom Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) upriličenom danas u Zagrebu da Bosna i Hercegovina zaslužuje veću podršku Evropske unije.

Džaferović: Odavno znamo da Merkel nosi BiH u srcu

ZAGREB/SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel tokom Kongresa Evropske narodne partije, koji se održava u Zagrebu.

Džaferović o imenovanju Tegeltije: Pobjednici svi narodi i građani BiH

SARAJEVO – Šefik Džaferić, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je nema pobjednika od strane bilo koje politike imenovanjem Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i da su time su pobjednici svi narodi i građani BiH.

Komšić: Postignut dogovor, dokument ide u Brisel

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je za "Nezavisne" da je postignut dogovor oko imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Džaferović o izjavi Makrona: Neutemeljeno

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da j izjava predsjednika Francuske Emanuel Makrona da j "BiH tempirana bomba koja kuca tik kraj Hrvatske"neutemeljena i da su retrogradne snage osnovni problem BiH.

Dodik prenio Hanu da je samo za EU, Komšić i Džaferović i za NATO

BRISEL - Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se u Briselu sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom.

Džaferović: Autoput vodi region u mir i stabilnost

KUZMIN/RAČA - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović čestitao je danas Srbiji što je završila sve, inače komplikovane, procedure za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo i izrazio nadu da će to što prije učiniti i BiH kako bi se dva grada i dvije zemlje što prije i što kvalitetnije povezale.

Džaferović: Otvorena pitanja rješavati dijalogom i saradnjom

BEOGRAD - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da postoje brojna otvorena pitanja između Srbije i BiH i da bi ih trebalo početi rješavati, zbog čega je potrebno voditi dijalog i intenzivirati saradnju između institucija dvije zemlje.

Počela trilaterala Srbija-Turska-BiH

BEOGRAD - U Beogradu je danas počeo trilateralni samit Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je domaćin predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu i članovima Predsjedništva BiH, Željku Komšiću, Miloradu Dodiku i Šefiku Džaferoviću.

"Švedska će nastaviti podršku BiH u procesu integracije u EU"

SARAJEVO - Ambasador Švedske u BiH Johana Stromkvist istakla je da će Švedska nastaviti da pruža podršku BiH u procesu njene integracije u EU, kao i u konkretnim ekonomskim projektima koji se realizuju u zemlji.

Najčitanije