Šefik Džaferović

"Ne postoji ustavan način da se entiteti povuku iz institucija BiH"

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o političkim inicijativama za ubrzanje procesa proširenja EU na zapadni Balkan, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović u posjeti Bijeljini, SNSD traži ostavku Petrovića

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ugostio je danas bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Dodik glasao protiv svih tačaka dnevnog reda, Komšić i Džaferović za

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti inostrane politike, kao ni o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsjedništva BiH.

Džaferović: Naći rješenje bez reagovanja visokog predstavnika

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da treba iskoristiti sve moguće načine i mehanizme da se trenutna situacija u BiH stabilizuje bez reagovanja visokog predstavnika.

Džaferović: Dodik se sramoti na međunarodnim skupovima

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović otputovao je u švedski Malme, gdje će, zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, na poziv premijera Švedske Stefana Lofvena, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom forumu posvećenom čuvanju sjećanja na Holokaust i borbi protiv antisemitizma.

Džaferović: Dodik može pocijepati mir, ali ne i Bosnu i Hercegovinu

SARAJEVO - Umjesto da prekine antidejtonsku blokadu rada državnih institucija i vrati se konstruktivnom radu u interesu svih građana, Milorad Dodik nastavlja dalje da se kreće u vrlo opasnom smjeru. Krajnje je vrijeme da se zaustavi. Njegova najava da će za šest mjeseci proglasiti nezavisnost Republike Srpske ukazuje na put koji može samo srušiti Dejtonski mirovni sporazum i ugroziti mir u Bosni i Hercegovini, upozorio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Dodik: Srbima nema života bez nezavisne države

KOZARSKA DUBICA - Srbima nema života na ovim prostorima ako ne budu imali nezavisnu državu, a sve što se dešava, između ostalog, i odluke Ustavnog suda BiH pokazuju da je to neophodno, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Džaferović: Zakon o zabrani negiranja genocida suzbija najveće prijetnje miru

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović bio je jedan od govornika na panelu "Šta mir i sigurnost znače u 21. vijeku", u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Ganjavi.

Kovačević: Laži i manipulacije Komšića i Džaferovića

BANJALUKA - Savjetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je Srni da su dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović svojim lažima i manipulacijama samo potvrdili koliko se boje srpskog jedinstva jer su svjesni da, kada su sve srpske stranke zajedno, Republici Srpskoj ne mogu nanijeti nikakavu štetu.

Džaferović: Incko ispunio obavezu prema žrtvama

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je odluku odlazećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije