Šefik Džaferović

Komšić: Šefik Džaferović je čestit čovjek

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije osuđuje propagande navode srbijanskih medija na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Džaferović: Novi propagandni udar

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović saopštio je da su plasirane neistine o njemu u beogradskim medijima koji su, kako je istakao, pokušali da ga dovedu u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Kasemom Solejmanijem.

Džaferović opet o 9. januaru kao udaru na BiH

SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, izjavio je danas da će 9. januar, kada se obilježava Dan Republike Srpske, uvijek pamtiti kao dan kada je, kako je rekao, "počelo sve zlo u BiH".

Džaferović: BiH treba da ide putem dijaloga

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da put BiH nije put svađe, galame ili dizanja tenzija, nego put dijaloga.

Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada u Avganistanu?

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH zvanično je saopštilo da se u srijedu u jutarnjim satima desio napad u američkoj vojnoj bazi Bagram u Avganistanu.

Komšić i Džaferović u Avganistanu: Veliki doprinos OS BiH miru i stabilnosti

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreli su se danas sa predsjednikom Avganistana Ešrefom Ganijem.

Pahor s članovima Predsjedništva: Dogovorena nova inicijativa prema EU

LJUBLJANA - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić otvorili su "Klupu prijateljstva" u Ljubljani sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, s kojim su razgovarali o političkoj situaciji u regionu, migrantskoj krizi, ali i o namjeri Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na lokalitetu Trgovska Gora.

Džaferović optužio Kitarovićevu da vrijeđa Bošnjake

SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović optužio je danas hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da vrijeđa Bošnjake i da pripada "retrogradnim snagama" koje unose podjele među narodima u toj zemlji.

Džaferović: Postoje političke sile koje žele da vrate stvari u prošlost

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović obratio se danas, u zgradi Italijanskog senata, na ceremoniji otvaranja sastanka visokog nivoa "Sloboda o nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj 2030", koja se održava u srijedu i četvrtak u Rimu.

Džaferović: Neprihvatljivo je da Srbija sudi državljanima BiH

SARAJEVO - Na graničnom prelazu Sremska Rača prije nekoliko dana uhapšen je Osman Osmanović, a član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović smatra da je neprihvatljivo da Republika Srbija sudi državljanima BiH za bilo koje krivično djelo učinjeno na području BiH.

Najčitanije