Šefik Džaferović

Džaferović: Dodik i NS RS povrijedili vitalni interes BiH

​SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ocijenio je danas da su Milorad Dodik i Narodna skupština RS odlukom u vezi Pelješkog mosta povrijedili vitalni interes Bosne i Hercegovine.

Džaferović: Pozivamo Hrvatsku da obustavi radove na Pelješkom mostu

​SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je da su danas na sjednici usvojenim zaključcima pozvali Republiku Hrvatsku da obustavi radove na izgradnji Pelješkog mosta te da razgovorom riješe sva otvorena pitanja, jer BiH ima pravo na pristup otvorenom moru.

Dodik na Samitu: Prilika za razmjenu mišljenja o svim pitanjima

SARAJEVO – Plenarna sesija samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojom se završava jednogodišnje predsjedavanje BiH ovoj regionalnoj inicijativi, počela je danas na Jahorini.

Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović rezgovarali su danas u Sarajevu sa predsjedavajućim OEBS-om Miroslavom Lajčakom koji je istakao da je razdvajanja djece (u Federaciji BiH) na osnovu etničke pripadnosti u takozvane "dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa.

Džaferoviću smeta što Dodik nije istakao zastavu BiH na sastanku sa Đi Pingom

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović saopštio je danas da je neisticanje obilježja BiH na posljednjem sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika sa ambasadorom Kine Đi Pingom nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi i odredbi Ustava BiH.

Džaferović: Oružane snage kao moguća ispomoć Graničnoj policiji

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da bi eventualna upotreba Oružanih snaga na zaštiti granica BiH bila ispomoć Graničnoj policiji.

Džaferović: SDA ne blokira formiranje vlasti

SARAJEVO - Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović rekao je da ova stranka ne blokira formiranje Savjeta ministara, te dodao da bi, što se tiče SDA, vlast na nivou BiH trebalo da bude formirana odmah.

Džaferović: Dodikovi stavovi izneseni u Rusiji nisu stavovi BiH

SARAJEVO - "Nijedan stav koji je iznio ili dogovor koji je tokom posjete Ruskoj Federaciji postigao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nije usaglašen u Predsjedništvu BiH, te samim tim ne predstavlja ni zvaničan stav naše zemlje", naveo je u saopštenju bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Vigemark uručio članoviima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars-Gunara Vigemarka.

Džaferović: Negiranje Zakona o odbrani posljedica uticaja Rusije na Srpsku

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je u Novom Pazaru da je uticaj Rusije na djelovanje političara iz entiteta RS evidentan i vidljiv i da je posljedica toga njihovo negiranje Zakona o odbrani.

Najčitanije