Šefik Džaferović

Cvijanović: Džaferović isprazan, cijenim Vučićevu brigu za Srpsku

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je reakcija Šefika Džaferovića na čestitku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana Republike uobičajena - patetična i isprazna, kao i sve one koje su uslijedile iz Sarajeva i uopšte je ne iznenađuju.

Lovrinović: Komšić i Džaferović se ponijeli sramotno i nediplomatski

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponijeli su se sramotno i nediplomatski prema ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu, izjavio je Srni šef Kluba poslanika HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović.

Vučić: Uvredljivo ne dočekati gosta, ali svako bira svoj put

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom odbijanja dva člana Predsjedništva BiH, iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda, da se susretnu s ruskim ministrom Sergejem Lavrovom, da je lako pokazati gordost i podići tenzije na jedan dan, ali da od toga građani nemaju ništa, a i uvredljivo je prema gostu.

Đokić: Džaferović i Komšić da se izvine Lavrovu

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić napravili nečuven diplomatski skandal odbivši da se sastanu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i da bi zbog toga na narednoj sjednici Predsjedništva trebalo da se izvine Lavrovu i Ruskoj Federaciji.

Šefik Džaferović glasao u Zenici

ZENICA – Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici.

Džaferović iz Brisela: Što prije to završimo biće svima bolje u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić borave danas u radnoj posjeti Briselu.

Džaferović, Dodik i Komšić sutra u Briselu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić boraviće sutra u radnoj posjeti Briselu.

Džaferović: Bez odlaganja raditi na 14 prioriteta iz mišljenja EK

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je danas da će članovi Predsjedništva naredne sedmice izdati zajedničku izjavu koju će uputiti svim institucijama kako bi se bez odlaganja radilo na 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Gradonačelnik Tirane uručio Ključ grada Šefiku Džaferoviću

TIRANA - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji boravi u službenoj posjeti Albaniji, susreo se danas u Tirani s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem.

Džaferović stigao u Albaniju

SARAJEVO - Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) stigao je u zvaničnu posjetu Republici Albaniji.

Najčitanije