Šefik Džaferović

Dodik: Državljanstva mudžahedinima dodatna diskreditacija Džaferovića

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su dokumenti koji dokazuju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović potpisivao prijem u državljanstvo BiH pojedinim pripadnicima odreda "El muhadžedin" samo elementi koji Džaferovića dodatno diskredituju.

Džaferović objasnio zašto su odbili sastanak sa Hanom

SARAJEVO - Pred samu sjednicu Glavnog odbora SDA u Sarajevu, Šefik Džaferović član Predsjedništva BIH iz reda bošnjačkog naroda, kratko je novinarima objasnio zašto se nisu odazvali na poziv Johanesa Hana, komesara za proširenje Evropske unije.

Komšić i Džaferović odbili sastanak s Hanom

SARAJEVO - Komesar za proširenje EU Johanes Han pozvao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine na sastanak kako bi razgovarali o Sporazumu za formiranje vlasti ali su to hrvatski bošnjački član, Željko Komšić i Šefik Džaferović, odbili.

Đokić: Džaferović i Komšić doveli BiH pred vrata ozbiljne krize

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas Srni da su bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, uz veliku podršku SDA, neodgovornim ponašanjem doveli BiH pred vrata velike i ozbiljne krize.

Predsjedništvo BiH zabrinuto za razvoj događaja u Džami i Kašmiru

​SARAJEVO – Predsjedništvo BiH, odnosno Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, nakon otkazivanja sjednice na kojoj je bilo planirano imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, oglasilo se saopštenjem za javnost o sasvim drugoj temi.

Džaferović: Dodik rekao da će tražiti od NS RS da povuče neke odluke

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je danas novinarima da je sjednica Predsjedništva otkazana jer je srpski član Milorad Dodik povukao zahtjev za vanrednu sjednicu, obzirom da su svi ostali pri svojim stavovima kada je u pitanju ANP i predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Dodik: BiH umire sporom smrću, koju ubrzavaju Komšić i Džaferović

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izbor Zorana Tegeltije najvažnija odluka koju Predsjedništvo može da donese ako je BiH bar malo normalna zemlja, a ukoliko ne bude izabran to je onda jasna potvrda da u BiH nema ničega normalnog, da se u njoj uništava sve ono što normalnoj pameti ne bi trebalo da smeta, a oni koji to rade moraće na sebe da preuzmu odgovornost za sve što se bude dešavalo nakon toga.

Džaferović: Bez ANP-a nijedan kandidat za predsjedavajućeg SM nema moju podršku

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović komentarisao zakazivanje sjednice za 27. avgust o glasanju za mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Džaferović: Niko nema pravo da kaže 'nećemo'

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, kazao je danas da se Ustav i zakoni koji su doneseni u instucijama BiH moraju poštivati i da je BiH 2009. godine zatražila članstvo u NATO i da to dobro svi znaju.

Džaferović: Očekujem da imamo i ANP i predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović kazao je danas novinarima u Sarajevu da su sjednice Predsjedništva BiH zakazane i trebalo bi da budu održane sutra.

Najčitanije