Šefik Džaferović

"Srebrenička udruženja pod uticajem Sarajeva šire epidemiju neistina"

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, nažalost, često nastupa kao političko udruženje i pod tutorstvom vodećih bošnjačkih političara godinama širi epidemiju neistina u vezi sa događajima u Srebrenici, ali ta epidemija uskoro će biti blokirana validnim argumentima i činjenicama o ratnim dešavanjima u Podrinju, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Đukanović potvrdio da se stavlja isključivo na stranu Bošnjaka"

ISTOČNO SARAJEVO - Pismo koje je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nije nikakva provokacija, kako to pokušava kvalifikovati njegov kabinet preko svojih medija, već ukazivanje na zloupotrebu bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića koji tajno šalje pozivnice s izobličenom percepcijom ratne realnosti u Srebrenici i nesklonosti da se istina prihvati u cjelini, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Džaferović: Teret krize moraju podnijeti svi zajedno i jednako

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da teret krize u BiH izazvane virusom korona trebaju podnijeti svi zajedno i jednako, kako bi se što manje izgubilo radnih mjesta u zemlji.

Dodik: Džaferović zloupotrijebio instituciju, prekršio Ustav i obmanuo državnike

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo bošnjačkom članu Predsjedništva Šefiku Džaferoviću u kojem je ukazao da je slanjem pozivnica pojedinim zvaničnicima da prisustvuju komemorativnom skupu u Potočarima zloupotrijebio poziciju i samu instituciju Predsjedništva.

Džaferović: BiH zajedno sa EU brže i lakše do respiratora

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je odluku Evropske unije za pomoć BiH u iznosi od 80,5 miliona evra namijenjenoj za zdravstveni sektor i podršku ekonomiji.

Džaferović o potrebi nabavke medicinske opreme

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom sa komesarom EU za proširenje i susjedstvo Oliverom Varheljijem o mjerama koje BiH preduzima u borbi protiv pandemije virusa korona i kapacitetima zdravstvenog sistema, posebno ističući potrebu BiH za nabavkom medicinske opreme, za koju su mnoge zemlje ograničile izvoz.

Džaferović od danas predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH od danas je, po načelu rotacije, bošnjački član Šefik DŽaferović, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović od sutra predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH od sutra će, po načelu rotacije, biti bošnjački član Šefik Džaferović, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Džaferović: SAD jedan od najvećih prijatelja BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je glavnu zamjenicu pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Morin Kormak i ambasadora SAD Erika Nelsona, te im zahvalio na nesebičnoj podršci koju SAD pružaju BiH, njenom teritorijalnom integritetu, stabilnosti i vladavini prava.

Džaferović i Koč: Migrantskom krizom treba da se bavi EU

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i turski ambasador u BiH Haldun Koč ocijenili su danas da je migrantska kriza globalni problem kojim treba da se bavi EU, sve zemlje Evrope i da Turska u tom smislu zaslužuje konkretnu podršku.

Najčitanije