Šefik Džaferović

Stenogram rasprave Dodika i Džaferovića: "Hoćete da podvalite da ste Marija Djeva"

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je na današnjoj sjednici Predsjedništva da je praksa unilateralnog djelovanja, koja je uspostavljena Predsjedništvu, apsolutno nedopustiva i da se na taj način krše sve procedure, te da ima elemente krivične odgovorosti i da će kao član Predsjedništva djelovati u skladu s predviđenim procedurama.

Dodik traži ostavku Džaferovića

​SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zatražio je ostavku Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, između ostalog jer iznosi svoje privatne stavove što je krah institucionalnog sistema BiH.

Džaferović: Svijet nije naučio najvažniju lekciju - "nikada više"

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je danas 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.

Džaferović i Komšić posjetili Stolac

STOLAC - Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić borave u Stocu gdje su najprije obišli kuću u kojoj je stradala Elmira Sefokoja, a zatim razgovarali s članovima njene porodice.

Džaferović: Ne interesuje me razgovor Vučića i Dodika

SARAJEVO - Aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da od današnjeg susreta predsjednika Srbija Aleksandra Vučića i njegovog srpskog kolege Milorada Dodika ne očekuje ništa, ne zna o čemu će razgovarati, ali ga, kaže, na kraju krajeva i ne interesuje.

Džaferović: Šmitova odluka važna za očuvanje mira u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) je ocijenio da je odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, da poništi Zakon o nepokretnoj imovini Srpske, važna za očuvanje ustavnog poretka i mira u BiH za kojeg je naveo da ga je Milorad Dodik doveo u pitanje.

Džaferović: Sankcije treba uvesti i vlastima RS i onima koji slijede Dodika

SARAJEVO - Odluka Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske je opravdana, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon što je Velika Britanije uvela sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH i predsjednici RS Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Vulin: I Džaferović i Kurti jedu srpski hleb, valjda nas zato toliko mrze

BEOGRAD - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović gazi zvanični stav BiH da je Kosovo i Metohija dio Srbije onda kada ode kod Aljbina Kurtija i obeća saradnju sa lažnom državom Kosovo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Džaferović i Komšić uputili telegrame saučešća Vučiću

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i član Predsjedništva Željko Komšić uputili su telegrame saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije osam rudara u rudniku "Soko" kod Sokobanje.

Džaferović u Briselu: Zamolio sam da se BiH dodijeli kandidatski status

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je nakon sastanka s predsjednikom Evropskog savjeta Čarlsom Mišelom danas u Briselu ocijenio da je to vrlo bitan sastanak, važan sastanak za BiH, jer je razgovarao s prvim čovjekom Evropske unije o pitanjima koja se tiču BiH i odnosa BiH i EU.

Džaferović od danas predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović danas preuzima poziciju predsjedavajućeg od Željka Komšića.

Džaferović od nedjelje predsjedavajući Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, po načelu rotacije, preuzeće funkciju predsjedavajućeg od nedjelje, 20. marta, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Dodik: Komičan pokušaj Džaferovića da disciplinuje ambasadora Rusije

ISTOČNO SARAJEVO - Tvrditi da je BiH suverena, a moljakati da iz nje ne ode kolonijalni upravnik je komično, baš kao što je komičan i pokušaj Šefika Džaferovića da disciplinuje ambasadora Ruske Federacije, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Džaferović: BiH se nalazi na prekretnici

BRISEL - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je pred Odborom Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, da se BiH nalazi na prekretnici.

"Džaferović takvom logikom nije ni zaslužio više od mjesta čuvara stolice u Predsjedništvu"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Šefik Džaferović, inače uvoznik džihad boraca u BiH, pokušava da politiku svoje partije, koja ima za cilj islamsku državu, zamaskira Dodikom i Ruskom Federacijom.

Najčitanije