Šemsudin Mehmedović

Poslanici bez plate u slučaju blokade Parlamenta BiH?

SARAJEVO – Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma BiH podržala je inicijativu Šemsudina Mehmedovića, poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kojom se traži odluka Zajedničke komisije za administrativne poslove da se poslanicima dok traje blokada rada Predstvničkog doma obustavi isplata plate za svaki mjesec u kome se ne održi bar jedna sjednica.

Mehmedović pitao Tegeltiju da li će posjetiti Potočare

SARAJEVO - Šemsudin Mehmdović poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH rekao je, nakon izlaganja ekspozea Zorana Tegeltije kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, da je pomno saslušao ekspoze, te da mora biti iskren da su svi ekspozei slični, ali da je Tegeltijin ohrabrujući, jer ima mnogo elemenata "koji jačaju institucije države".

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Šemsudina Mehmedovića

SARAJEVO - Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović kazao je danas novinarima da je protiv njega istraga o navodnim ratnim zločinima obustavljena.

Hoće li bh. političari na godišnji odmor: Hvali more, drž' se izbora

BANJALUKA, SARAJEVO - Nema odmora dok traje obnova - stara je parola, ali kod zvaničnika i predstavnika političkih partija u BiH trenutno važi ona "nema odmora dok traje predizborna borba" pa će tako mnogi da odahnu tek na jesen, kad prođe izborna frka.

Mehmedović: Demirović žrtva previranja u SDA

BANJALUKA - Šemsudin Mehmedović, državni poslanik i jedan od utemeljitelja SDA, uvjeren je da će njegova stranka izaći jača i mudrija iz velike krize u koju je upala.

Važnija rotacija političara nego vatrogasaca i Hitne

SARAJEVO - Ustavno-pravna komisija Doma naroda BiH oborila je izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti saobraćaja BiH kojima se daje prednost vozilima Hitne pomoći i vatrogasaca nad vozilima pod pratnjom.

Nikad gora situacija u parlamentu BIH

SARAJEVO, BANJALUKA, MOSTAR - Nemogućnost dogovora o četiri ključna politička pitanja u državi, od kojih će najprije zavisiti rad parlamenta BiH u narednih 12 mjeseci, najočitiji je primjer da u ovom trenutku ne postoji parlamentarna većina i da ne funkcionira zakonodavna vlast u BiH.

Mehmedović izlazi na crtu Izetbegoviću?

SARAJEVO - Zbog velikih unutrašnjih previranja i nastavka rušenja ugleda stranke, vanredni kongres SDA je jedini mogući odgovor za rješavanje nagomilanih političkih i kadrovskih problema.

Raspada se SDA

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) prema svemu sudeći ostaje bez četiri poslanika u svom klubu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Šepić isključen iz SDA, ukor za trojicu članova stranke

SARAJEVO - Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić isključen je iz stranke, pišu federalni mediji.

Najčitanije