Šemsudin Mehmedović

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Šemsudina Mehmedovića

SARAJEVO - Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović kazao je danas novinarima da je protiv njega istraga o navodnim ratnim zločinima obustavljena.

Hoće li bh. političari na godišnji odmor: Hvali more, drž' se izbora

BANJALUKA, SARAJEVO - Nema odmora dok traje obnova - stara je parola, ali kod zvaničnika i predstavnika političkih partija u BiH trenutno važi ona "nema odmora dok traje predizborna borba" pa će tako mnogi da odahnu tek na jesen, kad prođe izborna frka.

Mehmedović: Demirović žrtva previranja u SDA

BANJALUKA - Šemsudin Mehmedović, državni poslanik i jedan od utemeljitelja SDA, uvjeren je da će njegova stranka izaći jača i mudrija iz velike krize u koju je upala.

Važnija rotacija političara nego vatrogasaca i Hitne

SARAJEVO - Ustavno-pravna komisija Doma naroda BiH oborila je izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti saobraćaja BiH kojima se daje prednost vozilima Hitne pomoći i vatrogasaca nad vozilima pod pratnjom.

Nikad gora situacija u parlamentu BIH

SARAJEVO, BANJALUKA, MOSTAR - Nemogućnost dogovora o četiri ključna politička pitanja u državi, od kojih će najprije zavisiti rad parlamenta BiH u narednih 12 mjeseci, najočitiji je primjer da u ovom trenutku ne postoji parlamentarna većina i da ne funkcionira zakonodavna vlast u BiH.

Mehmedović izlazi na crtu Izetbegoviću?

SARAJEVO - Zbog velikih unutrašnjih previranja i nastavka rušenja ugleda stranke, vanredni kongres SDA je jedini mogući odgovor za rješavanje nagomilanih političkih i kadrovskih problema.

Raspada se SDA

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) prema svemu sudeći ostaje bez četiri poslanika u svom klubu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Šepić isključen iz SDA, ukor za trojicu članova stranke

SARAJEVO - Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić isključen je iz stranke, pišu federalni mediji.

Odmetnutoj četvorci SDA prijete sankcije

SA­RA­JE­VO - Pred­sje­dniš­tvo SDA će u po­ne­dje­ljak u nas­tav­ku pre­ki­nu­te ma­ra­ton­ske sje­dni­ce ras­prav­lja­ti o even­tu­al­nim san­kci­ja­ma pro­tiv če­ti­ri po­sla­ni­ka SDA ko­ja ni­su po­drža­li set za­ko­na o akzi­ca­ma i de­po­zi­tu u ban­ka­ma u BiH, pot­vrđe­no je "Ne­za­vi­snim".

Novalić: Od sedam Mehmedovićevih zahtjeva, šest prihvatljivo

SARAJEVO - U Parlamentanroj skupštini BiH u Sarajevu završen je sastanak poslanika SDA, Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća minsitara BiH, Fadila Novalića, premijera FBiH sa Šemsudinom Mehmedovićem i Sadikom Ahmetovićem, kako bi se dogovorili kako će Mehmedović i Ahmetović glasati 20. aprila kada dođu na red akcize u Predstanvičkom domu BiH.

Najčitanije