Šifra

Nije po zakonu: Milijarder i pjevačica morali da promijene ime djeteta

Milijarder Ilon Mask i njegova partnerka Grajms morali su da promijene šifrovano ime svoje tek rođene bebe jer nije bilo u skladu s kalifornijskim zakonom.

Lozinke koje hakeri prve probaju: Da li koristite neku?

Evo još jednog dokaza da je upotreba slabih lozinki loša ideja: to je prva stvar koju hakeri probiju kada pokušaju da preuzmu neki uređaj.

Kako zapamtiti sve lozinke?

Internet-lozinke moraju biti duge, kompleksne, i u idealnom slučaju za svaki nalog na internetu moramo imati posebnu lozinku. To komplikuje naš digitalni život. No, postoje trikovi koji mogu da pomognu.

Koja je najbolja lozinka za zaštitu korisničkih podataka

Mnoge aplikacije i usluge koje koristimo zaštićene su lozinkom, obrambenim mehanizmom koji zlonamjernim učesnicima postaje sve lakši za otkrivanje. Zato je važno stvoriti snažnu i složenu lozinku, čak i ako ju je malo teže upamtiti.

Kalifornija zakonom zabranjuje loše lozinke

Američka savezna država Kalifornija donijela je zanimljiv zakon kojim se zabranjuju loše lozinke, čime žele povećati bezbjednosne standarde za povezane uređaje koji su proizvedeni ili se prodaju u toj državi.

Najpopularnije lozinke u 2017. godini

Ove godine kompjuterska sigurnost bila je top tema, a hakeri su aktivniji nego ikad.

Zaboravili ste šifru, evo kako da otključate telefon

Ukoliko zaključavate ekran telefona kako biste spriječili neovlašteni pristup njegovom sadržaju sa PIN-om, lozinkom ili šablonom, postoji mogućnost da zaboravite taj PIN, lozinku ili šablon.

Najčitanije