Šinzo Abe

Abe i Tramp za denuklearizaciju Sjeverne Koreje

TOKIO - Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je danas da se sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom u potpunosti saglasio da je neophodno da se Sjeverna Koreja denuklearizuje.

Abe obećao pomoć u obnovi Notr Dama

PARIZ - Japanski premijer Šinzo Abe obećao je da će pomoći Francuskoj u obnovi katedrale Notr Dam, koja je oštećena u požaru.

Abe na godišnjicu Fukušime: Ubrzaćemo rekonstrukciju

TOKIO - Širom Japana minutom ćutanja obilježena je osmogodišnjica razornog zemljotresa koji je pokrenuo cunami i izazvao nuklearni incident u elektrani u Fukušimi, a u ovoj trostrukoj katastrofi više od 20.000 ljudi je poginulo ili nestalo.

Abe nominovao Trampa za Nobelovu nagradu

TOKIO - Japanski premijer Šinzo Abe predložio je prošle godine američkog predsjednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu nakon što je dobio zahtjev od Vašingtona da to i učini, pišu japanski mediji.

Dogovor o proširenju saradnje ministarstava odbrane Rusije i Japana

SINGAPUR - Premijer Japana Šinzo Abe i predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasili su se o proširenju saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, saopštio je portparol japanskog Ministarstva spoljnih poslova Takeši Osuga.

Poslije 70 godina mirovni sporazum između Japana i Rusije

TOKIO - Japanska vlada planira da potpiše mirovni sporazum sa Rusijom, izjavio je japanski premijer Šinzo Abe.

Putin: Postepen razvoj humanitarnih odnosa Moskve i Tokija

VLADIVOSTOK - Humanitarni odnosi Rusije i Japana postepeno se razvijaju, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kim Džong Unu se sprema novi istorijski sastanak

TOKIO - Japanske vlasti pripremaju sastanak između premijera Šinza Abea i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una, pišu japanski mediji.

Tramp: Moguć sporazum sa Kimom o kraju Korejskog rata

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je moguće da sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom na samitu 12. juna u Singapuru potpiše sporazum o okončanju Korejskog rata.

Tramp i Abe dogovorili susret prije samita sa Sjevernom Korejom

VAŠINGTON - Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je večeras da se sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom dogovorio da se sastanu prije planiranog samita SAD - Sjeverna Koreja.

Najčitanije