Škola

Božićni koncert škole "Kornelije Stanković" održan u Bijeljini

BIJELJINA - Učenici Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Bijeljine i Ugljevika s Odsjeka za klavir i harmoniku, te laureati ove škole na međunarodnim muzičkim festivalima, održali su tradicionalni Božićni koncert u bijeljinskom Centru za kulturu.

Iz škole ukradeni kućište računara i plinska boca

ZVORNIK - Nepoznata osoba ukrala je kućište računara i plinsku bocu iz područne škole Caparde, koja je u sastavu Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Osmaka, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Uhapšen direktor škole u Omarskoj

BANJALUKA – Osoba čiji su inicijali V.S. uhapšena je u Omarskoj, grad Prijedor, zbog postojanja osnova sumnje da je 10. oktobra u prostorijama Osnovne škole "Vuk Karadžić" kao direktor ove školske ustanove izvršio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Vrhovni sud RS ukinuo presudu Stojčinoviću i Jeličiću

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Mirku Stojčinoviću, bivšem zamjeniku pravobranioca RS, i njegovom pomoćniku Borislavu Jeličiću, kojom su bili osuđeni na četiri i po i godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

BEOGRAD - Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je prenio Blic.

Osnovci sedam dana nakon izbora ispred TV-a

BANJALUKA - U većini osnovnih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra pa će se nastava u tim obrazovnim ustanova od 16. do 20. novembra odvijati online i putem RTRS, dok je samo poneka srednja škola u RS biračko mjesto, tako da će srednjoškolci nastavu pohađati uglavnom u klupama, potvrdili su juče direktori škola.

Banjalučki "Dani flaute" čekaju bolje dane

BANJALUKA - Festival "Dani flaute", koji je trebalo da bude održan od 6. do 8. novembra, prolongiran je zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Festival, koji je treću godinu zaredom trebalo da organizuje kvartet flauta "Flutete" u saradnji sa Muzičkom školom "Vlado Milošević" iz Banjaluke, biće održan u drugom terminu koji će u skladu sa situacijom biti naknadno saopšten.

Novi kabineti i dnevni prostor za bolji uspjeh đaka Ekonomske škole

Dva nova kabineta, jedan za informatiku te jedan za strane jezike, kao i novouređeni prostor gdje učenici mogu da provode slobodno vrijeme prije i poslije nastave otvoreni su danas u Ekonomskoj školi.

Ekonomska škola u Doboju iškolovala funkcionere i direktore

DOBOJ- Direktori banaka, lokalnih i republičkih preduzeća, partijski funkcioneri, ali i bivši premijeri RS, te nekadašnji član Predsjedništva BiH, kao i bivši ministar finansija BiH samo su neki od bivših đaka dobojske Ekonomske škole koja obilježava 65 godina postojanja.

Od ponedjeljka počinje nastava u školama u RS

BANJALUKA - Nastava u Republici Srpskoj od sutra će se odvijati u prostorijama osnovnih i srednjih škola, a biće nastavljene i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Najčitanije