Škola

Počeo julski upisni rok u srednje škole: Ima mjesta u gimnazijama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od danas pa do srijede imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

"Srbo" opismenjuje đake

DOBOJ - Pisanje riječce "ne" uz glagole, zatim riječce "li" te veliko i malo slovo najčešće su pravopisne greške srednjoškolaca, zbog kojih su se udružile profesorice srpskog jezika te matematike i informatike u dobojskoj Ekonomskoj školi i osmislile mobilnu aplikaciju kojom im pomažu da poprave svoj pravopis.

Višak kilograma ima 15 odsto testiranih banjalučkih đaka

BANJALUKA - Prekomjernu tjelesnu težinu ima 9,26 odsto testirane djece uzrasta od šest do devet godina iz banjalučkih osnovnih škola, dok je 5,37 odsto gojazno, pokazalo je istraživanje "Prevalencija prekomjerne težine i gojaznosti kod djece od šest do devet godina", koje je uradio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Elektronski dnevnici u svim školama od naredne godine

BANJALUKA - Digitalni dnevnici u svih 187 osnovnih škola u RS, 15-minutno vježbanja za učenike od prvog do trećeg razreda pred početak nastave svaki dan, programi za fakultativne predmete te dodatna nastava za talentovane učenike, samo su neke od novina koje će dočekati osnovce u RS od naredne školske godine.

Djeca uspješno završila školu slikanja

BOSANSKI PETROVAC - Jednomjesečne obuke iz oblasti crtanja i slikanja uspješno su završene u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu. Organizator je bila Javna ustanova Centar za kulturu i obrazovanje, koja je obezbijedila crtaći i slikarski materijal za polaznike, kao i prigodan poklon svakom djetetu uz potvrdu da su pohađali ljetnu školu slikanja.

Učenici iz Doboja se uželjeli školskih klupa

DOBOJ - Školskih klupa, koje im ranije možda nisu bile toliko mile, uželjeli su se svršeni osnovci u deset dobojskih osnovnih škola, koji su posljednja tri mjeseca svog školovanja, umjesto ispred tabli, proveli pored telefona, pa s nestrpljenjem očekuju septembar i povratak klasičnom obrazovanju.

Vlada RS usvojila informaciju o besplatnim udžbenicima za osnovce

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na sjednici Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola za školsku 2020/2021. godinu, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Uskoro niče nova sportska dvorana uz OŠ "Sveti Sava"

Prva faza izgradnje nove sportske dvorane na Laušu, koja bi trebalo da bude uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu - "Sveti Sava", počeće na jesen, potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Manjak đaka u USK, najveći interes za medicinski smjer

U toku je upis u srednje škole na području Unsko-sanskog kantona i, prema podacima Ministarstva obrazovanja USK, ove godine planiran je upis 2.249 učenika, što je za 144 manje nego prošle godine.

Svi maturanti iz odjeljenja imaju prosjek 5.0

PRIJEDOR - Da se rad i trud isplati, pokazali su maturanti prijedorskog Srednjoškolskog centra. Naime, svih 27 učenika iz odjeljenja IV-2, smjer medicinski tehničar, u završnom razredu imali su prosjek 5.0.

Najčitanije