Škola

Slavlje za kraj jedne lijepe životne etape maturanata Tehničke škole

Nakon dvogodišnje pauze konačno se na ulicama Banjaluka mogao čuti zvuk dobro poznate trube koja je predvodila defile maturanata Tehničke škole.

UKC RS zapošljava 50 maturanata Medicinske škole

BANJALUKA - Pedeset maturanata Medicinske škole u Banjaluci biće primljeno u radni odnos u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

"Bibliobus" NUB RS od 13. maja ponovo na točkovima

BANJALUKA - "Bibliobus", koji je kao svojevrsna biblioteka na točkovima od strane Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) u gradu na Vrbasu pokrenut 2019. godine, a koji je zbog pandemije dvije godine proveo u garaži, ponovo kreće kako bi svojim sadržajem bio dostupan građanima Banjaluke.

Dojave o bombama u beogradskim školama lažne, nastava normalizovana

BEOGRAD - Pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević, izjavio je da je MUP danas obavio kontradiverzioni pregled u dvadesetak škola i utvrdio da su dojave o bombama lažne, a da je u toku provjera u preostale tri.

Dojave o bombi stigle u 20 beogradskih škola

BEOGRAD - Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obaviješteni Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Obrušio se plafon u učionici u Tuzli

TUZLA - U Mješovitoj srednjoj školi u Tuzli obrušio se plafon u jednoj od učionica, ali niko nije povrijeđen, jer u tom vremenu u prostoriji nije bilo učenika, ni profesora.

U Ljubinju online nastava do petka

LJUBINJE - Učenici osnovne i srednje škole u Ljubinju imaće online nastavu do petka, 29. aprila, odlučeno je na današnjoj telefonskoj sjednici Štaba za vanredne situacije.

Sve manje prvačića, upitan opstanak pojedinih škola

BIHAĆ - U prve razrede osnovnih škola na području Bihaća u iduću školsku godinu upisaće se oko 250 prvačića, što je najmanji broj u poslijeratnom periodu, pokazuju podaci Aktiva direktora osnovnih škola tog grada.

Ima 90 godina i redovno ide u školu

Anuncijata Murđija je najstarija osoba koja je ikada pohađala časove kako bi došla do diplome srednje škole, nakon što je Drugi svjetski rat stao na put njenom obrazovanju.

Gorivo podiglo i cijenu obuke u Srpskoj

BANJALUKA - Većina auto-škola u Srpskoj zbog poskupljenja goriva, ali i guma, ulja i maziva podigla je cijenu usluga za oko 20 odsto, a iz onih koje to još nisu učinile poručuju da će uskoro formirati nove cjenovnike.

Skandal u Hrvatskoj: Škola koja ima muški i ženski kutak

KARLOVAC - Osnovna škola "Draganići" iz okoline Karlovca našla se ovih dana na udaru bijesnih korisnika društvenih mreža.

U OŠ "Aleksa Šantić" otvoren kabinet za djecu sa smetnjama u razvoju

BANJALUKA - Osnovna škola "Aleksa Šantić" u Banjaluci ostvarila je veliki korak prema potpunoj inkluzivnosti svojih učenika i to otvaranjem prvog logopedsko-defektološkog kabineta, koji je opremljen najnovijim asistivnim tehnologijama za djecu sa smetnjama u razvoju.

U Srbiji svi učenici u klupama

BEOGRAD - U Srbiji će učenici u svim osnovnim i srednjim školama od ponedjeljka, 7. marta, pohađati nastavu neposredno, odlučio je Tim za škole, koji prati epidemiološku situaciju u vezi sa virusom korona.

I vaša djeca mogu naučiti programirati uz Coding Giants

Učenje programiranja za djecu i mlade nikad nije bilo dostupnije. Uz Coding Giants Bosne i Hercegovine, i vaše dijete se može naći u ulozi kreatora vlastite video igre, web stranice ili aplikacije, i to iz udobnosti vlastitog doma.

Trivićeva i Stanivuković dogovorili gradnju dvije škole u Banjaluci

BANJALUKA - U ovoj godini počeće izgradnja dvije osnovne škole, i to u naseljima Paprikovac i Ada, za šta će biti izdvojeno oko 11 miliona KM, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Natalije Trivić, ministarke prosvjete i kulture Republike Srpske.

Najčitanije