Škola

Crna Gora odlaže upis đaka u osnovnu školu

PODGORICA - Zbog epidemiološke situcije u Crnoj Gori, odlučeno je da se odloži upis djece u osnovnu školu, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Škola za trudnice u virtuelnoj učionici

Škola za trudnice "Radosnica" od sredine marta počela je sa online časovima za polaznice ove škole, kako bi im olakšala ovaj period i pomogla da prebrode ovu situaciju.

Onlajn nastava za srednjoškolce u RS počinje 23. marta

​BANJALUKA - Srednje škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. marta, treba da započnu izvođenje onlajn nastave za opšteobrazovne predmete.

U školama samo 11 logopeda

​BANJALUKA, DOBOJ - Od 187 osnovnih škola, koliko ih ima u Republici Srpskoj, logopedi rade samo u njih 11, što je nedovoljno s obzirom na to da je sve više mališana koji imaju problema sa mucanjem i drugim glasovno-govornim poremećajima.

Za osnovce od utorka instruktivna nastava na programu RTRS-a

Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa pedagoškim zavodom i RTRS od utorka počinje sa emitovanjem instruktivne nastave za učenike Osnovnih škola iz Republike Srpske, saopšteno je nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske.

U Hrvatskoj se zatvaraju škole, vrtići i fakulteti

ZAGREB - Od ponedjeljka zbog virusa korona u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dvije sedmice, objavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

U Bavarskoj zatvorene škole do početka uskršnjih praznika

BERLIN - U njemačkoj pokrajini Bavarska zbog epidemije virusa korona od ponedjeljka, 16. marta, biće zatvorene škole, obdaništa i starački domovi sve do 6. aprila, javili su danas lokalni mediji, pozivajući se na izvore iz administracije.

Nova naredba u FBiH - zatvoriti vrtiće, škole i fakultete

SARAJEVO - Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva uputio je danas naredbu da se na najmanje 15 dana zatvore vrtići, te obustavi nastava u svim obrazovnim ustanovama, zbog širenja virusa korona.

Trivić: U ponedjeljak redovna nastava u OŠ "Branko Ćopić"

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da će se u ponedjeljak, 9. marta, biti nastavljena redovna nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" u Banjaluci, koju pohađa i učenik zaražen korona virusom.

Inicijativa učenika Medicinske škole: Besplatno mjerenje šećera senzorima

BANJALUKA - Učenici III1 razreda Medicinske škole u Banjaluci u okviru projekta "Djeca ne zaslužuju bol" planiraju podnijeti inicijativu za uvođenje besplatnih senzora za kontinuirano mjerenje šećera u krvi za osobe mlađe od 18 godina širom RS.

Najčitanije