Škola

Zemljište Poljoprivredne škole pred Vrhovnim sudom RS

​BANJALUKA - Grad Banjaluka pokrenuće spor na Vrhovnom sudu Republike Srpske u slučaju kontraverzne razmjene zemljišta Poljoprivredne škole, kao posljednji pravni lijek u borbi za parcele, vrijedne više desetina miliona KM, saznaju "Nezavisne".

Raspust u USK produžen za sedam dana

BIHAĆ - Školska godina u Unsko-sanskom kantonu biće nastavljena 27. januara ove godine, odlučilo je Ministarstvo obrazovanja USK i o tome obavijestilo sve školske ustanove na području USK.

Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić uputila je čestitku osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj povodom završetka nastave u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine, te pozvala učenike i nastavnike da u predstojećoj godini unapređuju odnose, njegujući lijepu riječ i uzajamno poštovanje i razumijevanje.

U raketnom napadu pogođena škola, osmoro mrtvih

DAMASK - Najmanje osam civila, među kojima petoro djece, poginulo je danas u raketnom udaru na školu na sjeverozapadu Sirije, saopštili su opozicioni aktivisti.

Profesor fizičkog, koji je spriječio masakr u školi, dobio nagradu

Slavoljuba Stojadinovića, profesora fizičkog vaspitanja koji je 22. novembra razoružao Gorana Todorovića i njegovo III/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, koje je nekoliko minuta kao taoce držao Todorović, Ministrastvo prosvjete nagradilo je dvodnevnom ekskurzijom u Tršiću.

Evakuisano 10 škola zbog prijetnji bombom

MOSKVA - Deset škola u Moskvi je evakuisano dok se ispituje da li su istinite prijetnje o postavljenim bombama, rekli su iz ruske službe za vanredne situacije.

Od iduće sedmice klizalište i škola klizanja u Prijedoru

PRIJEDOR - Na platou Ljetne bašte u Prijedoru iduće sedmice počeće sa radom klizalište i škola klizanja, a zvanično otvaranje najavljeno je za utorak, 17. decembra.

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi

BANJALUKA - Rukovodstvima Gimnazije i Medicinske škole danas su svečano uručene zlatne medalje koje su učenici ovih škola, šest iz Gimnazije i tri iz Medicinske škole, osvojili na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva "Tesla fest 2019" u Novom Sadu u oktobru.

Novi krovovi za bolje uslove rada

BANJALUKA - Škola učenika u privredi i Centar "Zaštiti me" za desetak dana dobiće nove krovove, u okviru obnove obrazovnih ustanova kojim će biti riješeni višegodišnji problemi s prokišnjavanjem ovih objekata.

Deset žrtava požara u Ukrajini, proglašen Dan žalosti

ODESA – Najmanje deset osoba je poginulo, a 30 je povrijeđeno u požaru koji je danas izbio u školi u ukrajinskom gradu Odesi.

Najčitanije