Škola

Konkurs za upis u srednje škole sutra samo u "Nezavisnim"

BANJALUKA - Konkurs za upis srednjoškolaca u školsku 2019/2020. godinu čitaoci će imati priliku da pronađu sutra samo u štampanom izdanju "Nezavisnih novina".

Škola iznjedrila narodne heroje i doktore pa ostala pusta

SANSKI MOST - Učenici koji su u prošlosti pohađali nekadašnju Osnovnu školu "Simo Miljuš" u Lušci Palanci, najvećem povratničkom mjestu na području općine Sanski Most, okupili su se u proteklu subotu kako bi obilježili 120. godišnjicu osnivanja te obrazovne ustanove.

Poruka tuzlanskih maturanata: Zovite Angelu, završili smo

TUZLA - U aprilu mjesecu JU Srednja medicinska škola Tuzla obilježila je 65 godina postojanja.

Učitelji slave 50 godina mature

BANJALUKA - Prošlo je pola vijeka od posljednjeg školskog zvona maturanata Učiteljske škole u Banjaluci, školske 1968/1969. godine, a novi susret zakazan je za 8. jun.

Sutra bez nastave samo u područnim odjeljenjima u Gomjenici i Cikotama

BANJALUKA - U Republici Srpskoj sutra će se izvoditi nastava u svim školama, osim u Područnom odjeljenju Gomjenica, koje je u sastavu prijedorske OŠ "Branko Ćopić" i Područnom odjeljenju Cikote, u sastavu OŠ "Jovan Cvijić" iz Brezičana kod Prijedora, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Sutra nastava u većini škola koje danas nisu radile

​BANJALUKA - Nastava u Republici Srpskoj izvodi se redovno u većini vaspitno-obrazovnih ustanova, a zahvaljujući poboljšanju prilika na terenu, sutra će početi nastava u velikom broju škola koje danas nisu radile, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Sutra nastava u svim školama u Banjaluci i Laktašima, radiće i vrtići

​BANJALUKA - Prema informacijama koje su obrazovne ustanove dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, nastava se izvodi u većini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, a rade i predškolske ustanove.

Đaci na jesen pod novim krovom škole u Podbrdu, kod Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Počela je obnova požarom oštećenog školskog objekta u Podbrdu, opština Mrkonjić Grad, ali posla ima mnogo, tako da bi đaci u svoje klupe trebalo da se vrate tek na jesen, s početkom nove školske godine.

Kiša zaključala nekoliko škola u Srpskoj, ostali prate situaciju

​BANJALUKA - Usljed obilnih kišnih padavina došlo do prekida nastave u nekoliko škola u Republici Srpskoj, dok se u svim obrazovnim ustanovama prati situacija i odluke o nastavi će biti donesene vodeći računa o bezbjednosti učenika i nastavnog osoblja, saopšteno je iz Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nikad manje prvačića u USK

SANSKI MOST - U prvom upisnom roku za narednu školsku godinu u osnovne škole na području Sanskog Mosta upisana su svega 132 prvačića, što je rekordno mali broj u odnosu na sve ranije godine.

Najčitanije