Škola

Kamenicama razbijena stakla na školi

DERVENTA - Vandalizam u Osnovnoj školi "19. april" u Derventi, koji je u proteklih mjesec dana registrovan dva puta, treći put se desio danas, kada su zatečene kamenice i polupana stakla na hodniku koji povezuje prostorije škole sa fiskulturnom salom.

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica

SREBRENICA - Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Đak prvak: Dočekajte spremni prvi dan škole

Polazak đaka prvaka u školu je novo poglavlje u životu, koje zna da bude stresno i roditeljima i djeci.

Djevojčica izujedala nastavnicu u Njemačkoj

Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica.

Pri kraju sanacija škole u Podbrdu: Đaci se vraćaju u učionice

MRKONJIĆ GRAD - Učenici požarom oštećene škole u Podbrdu, kod Mrkonjić Grada, početkom narednog mjeseca će se, najvjerovatnije, na nastavu vratiti u učionice iz kojih ih je početkom marta iselila vatrena stihija.

Škola u Kostajnici jedina na području Doboja nema centralno grijanje

DOBOJ - Topli radijatori umjesto peći na drva trebalo bi da privuku đake u učionice područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kostajnici, nadaju se u ovoj obrazovnoj ustanovi, koja nastoji boljim uslovima da zadrži učenike u ovoj seoskoj školi, jedinoj na području Doboja koja nema centralno grijanje.

Škola na Starčevici biće opremljena do 15. avgusta

BANJALUKA - Do 1. septembra, kad počinje nova školska godina, novi, dograđeni dio Osnovne škole „Branko Radičević“ trebalo bi da bude u potpunosti opremljen. Time će, poslije više decenija, biti konačno riješen problem sa organizacijom nastave u jednoj od najopterećenijih škola u Republici Srpskoj.

Direktori moraju zbrinuti nastavnike s manjkom časova

​BANJALUKA - S obzirom na to da je broj učenika u osnovnim i srednjim školama u RS iz godine u godinu sve manji, ovih dana je u fokusu preraspodjela prosvjetnih radnika, kako bi se izbjegla pojava tehnološkog viška, potvrđeno je "Nezavisnim" u Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Roditelji uveliko rezervišu udžbenike

BANJALUKA - Potražnja za udžbenicima za osnovnu i srednje škole uveliko je počela u knjižarama širom Republike Srpske, a mnogi roditelji požurili su da obezbijede sve potrebno za svoje školarce na vrijeme, pa su tako već rezervisali knjige.

Dograđuje se škola na Petrićevcu

Zbog velikog broja učenika čiji broj se svake godine povećava, Osnovna škola "Miloš Crnjanski" na Petrićevcu biće proširena novim učionicama, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Najčitanije