Škola

Škole rade, vlada pozvala roditelje da ne šalju djecu

BEČ - Odluka austrijske vlade o uvođenju lockdowna donijela je jednu veliku nejasnoću, a ona je vezana za škole i nastavu.

Školama potreban jedinstven pravilnik o korištenju telefona

BANJALUKA, BIJELJINA, TREBINJE - U školama u Srpskoj ne postoji jedinstven pravilnik za korištenje mobilnih telefona, a dok ih u nekim školama potpuno zabranjuju, u drugima ipak đaci mogu koristiti telefone u svrhu obrazovanja.

Trivić: Nije alarmantan broj zaraženih učenika

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u proteklih mjesec prisutan otprilike isti broj učenika osnovnih i srednjih škola koji su pozitivni na virus korona, ali da taj broj nije alarmantan da bi se preduzimale mjere.

U školama u Austriji poslije raspusta 2.300 pozitivnih testova

BEČ - U školama širom Austrije, u prvoj nedjelji poslije jesenjeg raspusta, 2.326 đaka je bilo pozitivno na PCR testu na korona virus.

"Muzej na otvorenom": Djeca arheolozi na jedan dan

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske (MRS), u saradnji sa partnerima, te uz saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske, realizuje projekat pod nazivom "Škola arheologije - Kastel 2021", u periodu od 25. do 30. oktobra. U sklopu ovog projekta planirane su zanimljive aktivnosti za djecu pod nazivom "Muzej na otvorenom", a koje je sufinansirao grad Banjaluka.

Lončar: Produžićemo raspust i prekinuti lanac prenosa virusa

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će jesenji raspust u školama biti produžen, čime će se prekinuti lanac prenosa korona virusa u tim obrazovnim ustanovama.

Egipatske škole uvode predmet "Mohamed Salah"

Veliki uspjesi koje je Mohamed Salah ostvario u karijeri postaće nastavni predmet koji će biti uvršten u program egipatskih osnovnih i srednjih škola kako bi se djeca dodatno inspirisala da postižu uspjehe u životu, prenose američki mediji.

Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je tokom sastanka sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović da Ministarstvo preduzima aktivnosti da svoj djeci u Srpskoj obezbijedi jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

U dobojskoj školi đaci dobili prostor za igru i razvoj

DOBOJ - Postavljanjem figura na šahovske table završen je projekat rekonstrukcije inkluzivnog igrališta u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Doboju, a đaci s poteškoćama u razvoju su dobili prostor ne samo za igru, nego i za očuvanje svog zdravlja.

Završena obnova krova škole u Vrbanji

Završena je rekonstrukcija krova objekta Osnovne škole "Stanko Rakita" u Vrbanji nakon što su djeca nešto više od mjesec dana boravila pod krovom od najlona.

Najčitanije