Škola

Roditelji srpskih đaka napustili sastanak Vijeća roditelja u Srebrenici

SREBRENICA - Sastanak Vijeća roditelja učenika Prve osnovne škole Srebrenica danas nije održan zbog neusvajanja dnevnog reda, jer su roditelji djece bošnjačke nacionalnosti tražili da se dopuni dnevni red s prijedlogom da se izabere novi predsjednik Vijeća roditelja.

Škola u Splitu išarana grafitima koji vrijeđaju Srbe

SPLIT - Zidovi Osnovne škole Skalice, u Splitu, osvanuli su išarani grafitima koji vrijeđaju Srbe i slave ustaše.

Prosvjetni radnici inspirišu svojim talentima

Znala sam da se nastavnici u mojoj školi bave slikanjem kao hobijem, ali nisam znala da imaju takav talenat i da je svako od njih naslikao jednu malu galeriju, te da će ova izložba oduševiti toliki broj ljudi, ispričala je za "Nezavisne" Milica Čudić-Nikić, direktorica Osnovne škole "Jovan Cvijić" u Banjaluci, koja je mnoge oduševila svojom idejom da na Savindan napravi izložbu umjetničkih djela nastavnika ove osnovne škole.

"Veliki brat" u školskom dvorištu

BANJALUKA - Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" u Obilićevu dobiće video-nadzor u dvorištu škole, čime će biti povećana bezbjednost učenika, potvrdila je Đorđa Grajić, direktorica ove škole.

Učenici i profesori od jeseni će proizvoditi struju

TUZLA - Elektrotehnička škola Tuzla uskoro će biti prva javna ustanova u BiH koja će samostalno proizvoditi energiju, odnosno imaće svoju "struju preko krova".

Zapalio se dimnjak na školi

MODRIČA – Na područnoj Osnovnoj školi "Sveti Sava" u mjestu Vranjak, u opštini Modriča, juče se zapalio dimnjak, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Ometačima "otjerali" mobilne sa časa

BANJALUKA - Broj đaka koji koriste mobilne telefone u školama u RS je u padu jer su učenici ozbiljno upozoreni da mogu biti kažnjeni i da je to teža povreda discipline, a u pojedinim obrazovnim ustanovama ništa ne prepuštaju slučaju, pa tako u Ekonomskoj školi u Banjaluci, da bi spriječili učenike da koriste mobilne telefone na času, profesori mogu uključiti i ometače signala.

Srednjoškolci u Srbiji dobijaju časove o vojsci

BEOGRAD - U drugom polugodištu ove školske godine u srednjim školama u Srbiji će se održavati časovi na kojima će đaci učiti osnovne teme u vezi sa odbranom zemlje.

Srušila se pasarela u školi, tri učenika poginula

JOHANESBURG - Najmanje tri učenika poginula su jutros kada se u školi kod Johanesburga srušila pasarela, saopštio je južnoafrički zvaničnik.

Tuča u školi, jedan učenik prevezen u bolnicu

KRAGUJEVAC - Učenik kragujevacke Prve tehnicke škole R. R (16) povrijeđen je danas, u poslijepodnevnim časovima, kada ga je na času fizičkog pesnicom udario učenik iste škole, ali iz starijeg razreda, javlja "Blic".

Najčitanije