Škola

Roditelji neće djecu migranata u klupama sa svojom

BIHAĆ - Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu "Brekovica" u istoimenom mjestu nadomak Bihaća odbacili su mogućnost da se za djecu migranata, koji su smješteni u obližnjem hotelu "Sedra", organizuje nastava u toj školskoj ustanovi.

Virtuelni svijet smanjuje ocjene

​BANJALUKA, PRIJEDOR - Djeca postaju ovisna o internetu, što im se odražava na školski uspjeh, ali i na ponašanje i zdravlje. Primjetno je da slabije komuniciraju sa vršnjacima, zbog čega bi im vrijeme koje će provoditi uz računar ili telefon trebalo ograničiti.

Tuzla: Osnovna škola ‘Mejdan’ privremeno zatvorena

TUZLA - Zbog prisustva viroze usljed koje se određen broj učenika obratio ljekarima, Osnovna škola ˝Mejdan˝ u Tuzli u ponedjeljak je zatvorena, a u saopštenju iz ove ustanove objavljenom na društvenim mrežama navodi se da će se izvršiti dezinfekcija i deratizacija kako bi se spriječilo da se virus dalje širi. Učenici koji su se obratili ljekarima žalili su se na povišenu tjelesnu temperaturu, povraćanje i dijareju.

Učenici OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobili toplije učionice

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u naselju Borik nastavu pohađaju u toplijim učionicama nakon što su na objektu urađeni nova fasada, stolarija i termička izolacija krova.

Traže da romski jezik u školama bude fakultativni

TUZLA - Romska udruženja upozoravaju da romskog jezika još nema u obrazovnom sistemu BiH, što utiče na to da se sve manje koristi i odlazi u zaborav.

Napad na školu u Kamerunu, oteto 80 ljudi, većinom djece

JAUNDE - Više od 80 ljudi, većinom djece, oteto je iz jedne škole u gradu Bamenda, na zapadu Kameruna, rekli su vladini i vojni izvori.

Vježba u banjalučkoj školi: Vatrogasci "spasili" đake i nastavnike

BANJALUKA - Vatrogasci su danas izveli taktičko-pokaznu vježbu u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u kojoj su učestvovali đaci, nastavno osoblje, predstavnici civilnog sektora i volonteri Crvenog krsta.

"Nezavisne" u posjeti područnoj školi u Rekavicama: Ove godine samo jedan prvačić

BANJALUKA - Nadomak Banjaluke, u područnoj Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u Rekavicama, u jednoj od dvije učionice ove škole u prvoj klupi sjedi šestogodišnji Pavle Dragičević, jedini upisani prvačić za ovu školsku godinu.

Učenik uperio nastavnici pištolj u glavu: Piši u dnevnik šta ti kažem

Petnaestogodišnji dječak optužen je za nasilni napad s predumišljajem nakon što je u srednju školu "Edouard-Branly" u pariškom predgrađu Kreteil donio lažni pištolj i uperio ga u svoju nastavnicu, piše BBC.

Medicinska škola ostaje u "Kosmosu"

BANJALUKA - Medicinska škola u Banjaluci ipak neće ostati bez prostora, kako je to ranije rečeno, jer su se svi potpisnici ugovora usaglasili da se objekat tehničke pripreme preduzeća "Kosmos" i dalje koristi za potrebe škole.

Najčitanije