Škola

Jubilarnih 18 godina banjalučke muzičke škole "Opus conmusica"

BANJALUKA - Muzička škola "Opus conmusica" iz Banjaluke proslavlja veliki jubilej - 18 godina postojanja. Od dana osnivanja pa do danas ova škola pomjerila je granice muzičkog obrazovanja, a koncept učenja se bazira na želji, bilo djeteta ili odraslije osobe, da uči muziku, da muziku doživljava i da u njoj uživa.

Praksa đaka u Trebinju se bolje prilagođava poslovanju

TREBINJE- Srednja stručna škola i Srednja tehnička škola iz Trebinja dobile su saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS za reviziju nastavnih programa praktične nastave za četiri zanimanja, kako bi se izbođenje prektične nastave što bolje uskladilo sa nastavnim planom i programom.

Šeranić: Za sada nije u planu zatvaranje škola

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u ovom trenutku neće biti zatvarane škole i ostale obrazovne ustanove, jer nisu mjesto prenosa virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i poručio da je zdravstveni sistem Srpske stabilan.

Rafinerija ulja Modriča donirala opremu za SC "Jovan Cvijić"

Predstavnici Rafinerije ulja Modriča a.d. Modriča uručili su Srednjoškolskom centru "Jovan Cvijić" donaciju u vidu elektro-energetske opreme za opremanje kabineta elektrotehnike, a u cilju poboljšanja kvaliteta izvođenja nastave i stečenog upotrebnog znanja za učenike.

Đacima nalozi za online nastavu da premoste izborne dane

BANJALUKA, PRIJEDOR - U većini osnovnih i srednjih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra, pa će se nastava iz tih obrazovnih ustanova odvijati online, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, dok iz škola kažu da su spremni i da su prošli obuku.

Šarčević: U toku sinhronizacija nastavnih programa Srbije i RS

BEOGRAD - Radne grupe zavoda za unapređivanje obrazovanja Srbije i Republike Srpske rade na sinhronizovanju nastavnih planova i programa za nastavu istorije, geografije, muzičke kulture, jezika i književnosti, izjavio je večeras ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

Škola u Drakuliću uskoro u novom ruhu

Područna škola u Drakuliću biće renovirana ovih dana, u okviru velikog plana obnove i izgradnje 17 školskih i predškolskih objekata, vrijednog 6,5 miliona KM.

Škola u Drakuliću uskoro u novom ruhu

BANJALUKA - Područna škola u Drakuliću u Banjaluci biće renovirana ovih dana, u okviru velikog plana obnove i izgradnje 17 školskih i predškolskih objekata, vrijednog 6,5 miliona KM.

U prošloj školskoj godini u BiH manje učenika za četiri odsto

SARAJEVO - U školskoj 2019/2020. godini u BiH u 315 srednjih škola upisano je 112.796 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 4.679 učenika ili četiri odsto.

Najčitanije