Škola

U Laktašima uskoro područno odjeljenje Muzičke škole "Vlado Milošević"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je inicijativu za osnivanje područnog odjeljenja u Laktašima banjalučke Muzičke škole "Vlado Milošević", te zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture da da saglasnost za početak njegovog rada.

Sa đakom prvakom radite tokom cijele godine

Škola jeste prelazak u "novi svijet", ali se ta promjena dešava postepeno, a ne naglo, kako roditelji očekuju

"Nezavisne" sa roditeljima i radnicima škole: Maturante iz sna trgnuo udar, vozač poginuo

ISTOČNO SARAJEVO, BREŠA - Moja kćerka je povrijedila vrat i koljeno. U trenutku nesreće djeca su spavala. Uznemiren sam, priča Radenko Babić, otac učenice Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, koja je sa drugarima i profesorima bila u autobusu koji se jutros u okolini Breše sudario s kamionom.

Zbog sanacije Trnskog mosta roditelji plaćaju prevoz

BANJALUKA - Roditelji djece koja iz naselja Priječani idu u Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Trnu ogorčeni su jer je sanacija Trnskog mosta, koji povezuje ova dva naselja, počela u vrijeme kada su djeca krenula u školu.

Besplatno školovanje i za dva đaka iz RS

BEOGRAD, BANJALUKA - Marija Đukić iz Modriče i Srđan Gudalović iz Broda izborili su se među nekoliko stotina najboljih đaka iz Srbije i RS za besplatno školovanje na "IT Academy".

Praksa za učenike: Poslodavci radnike vrbuju već iz školskih klupa

BANJALUKA, PRIJEDOR - I na početku ove školske godine se pokazuje da su zanimanja poput zidara, CNC operatera, obrađivača metala i građevinaca u RS sve traženija kod poslodavaca, koji u srednjim školama sve više nude učenicima obavljanje prakse, a nakon završenog školovanja đaci uglavnom dobijaju i zaposlenje.

E-učionice u svim osnovnim školama u RS

GRADIŠKA - Ministarstvo prosvjete i kulture započelo je u avgustu ove godine treću fazu projekta ′Dositej′ u okviru koje ćemo preostale 62 osnovne škole opremiti e-učionicama i na taj način stvoriti uslove da se u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj nastava izvodi na najmoderniji način, rekao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, gdje je danas predstavljen početak treće faze projekta „Dositej“.

I kad nađu asistente, oni brzo odustanu jer su bijedno plaćeni

BANJALUKA - Sve je manje mladih ljudi zainteresovano da budu asistenti u nastavi učenicima sa smetnjama u razvoju, a sve je više ove djece, te je jedan roditelj tek iz 20. pokušaja uspio naći asistenta, kaže Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja za pomoć licima s autizmom "Djeca svjetlosti" Banjaluka.

Novi krov i uređen prilaz OŠ "Ivan Goran Kovačić"

BANJALUKA - U Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Lazarevu u Banjaluci rekonstruisan je krov i asfaltiran prilaz objektu, u okviru velike ovogodišnje akcije sanacije školskih objekata.

Za bježanje sa časova kazna najmanje 110 evra

Nova školska godina u Austriji donijela je izvjesne novine za đake, prije svega kazne za bježanje iz škole, dok će đaci prvaci koji ne znaju dovoljno njemački da bi pratili nastavu, morati da pohađaju nove "razrede njemačkog jezika".

Najčitanije