Škola

Podjela besplatnih udžbenika po banjalučkim školama od 3. do 12. avgusta

BANJALUKA - Mi smo prvi grad u BiH, ali i u regionu koji je obezbijedio besplatne udžbenike za sve osnovce sa područja grada, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković na konferenciji za novinare.

Sve manje đaka prvaka u Srpskoj

BANJALUKA, TREBINJE - U prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj ove godine upisana su, prema dosadašnjim podacima, 173 učenika manje nego lani, što znači da će, ako se uzme da prosječno u razredu bude 25 učenika, u školskim klupama u septembru biti sedam razreda manje.

Obnova zidova, podova i plafona u Muzičkoj školi "Vlado Milošević"

BANJALUKA - U toku je rekonstrukcija hodnika, zidova i plafona Muzičke škole "Vlado Milošević", a cilj je da se do avgusta završe svi radovi kako bi djeca u novoj školskoj godini ušla u ljepše i uređenije prostorije, kazao je za "Nezavisne" Damir Jovanić, direktor ove obrazovne ustanove.

Sve manje đaka prvaka u bijeljinskim školama

BIJELJINA - U bijeljinskim osnovnim školama upisano je 814 đaka prvaka, što je ogromno smanjenje u odnosu na protekle godine, izjavila je Srni šef gradskog Odsjeka za obrazovanje Ljubica Mlađenović.

U novu školsku godinu sa novim predmetima

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Digitalni svijet za učenike drugog razreda, dva časa istorije za učenike šestog razreda, te predmet poznavanje prirode i društva umjesto dosadašnja dva predmeta priroda i društvo za učenike petih razreda samo su neke od novina koje očekuju đake osnovnih škola od septembra.

Učenici dobojske Ekonomske škole dobili svoju banku

DOBOJ - Baš kao prava banka izgleda kabinet praktične nastave u dobojskoj Ekonomskoj školi, u kojem će od septembra bankarski tehničari učiti posao za koji se obrazuju.

Medicinske škole ekspresno ispunile sva mjesta

BANJALUKA, BIJELJINA - Upis učenika u srednje četvorogodišnje škole u Republici Srpskoj počeo je danas, a najveće interesovanje budućih srednjoškolaca u većini gradova je za medicinske škole, koje su prvog dana popunjene prijavama.

Učenici Muzičke škole "Konstantin Babić" osvajaju nagrade na svim meridijanima

PRNJAVOR - Da muzika govori sve jezike svijeta, još jednom su dokazali učenici Muzičke škole "Konstantin Babić" iz Prnjavora, koji su tokom ove školske godine u svoju školu i opštinu donijeli čak 79 nagrada i priznanja sa svih strana planete.

Evakuisana škola, u podrumu nađena eksplozivna sredstva

SMEDEREVO - Učenici i zaposleni Osnovne škole "Dimitrije Davidović" u Smederevu evakuisani su oko 14 časova.

Najčitanije