Škole

E-udžbenici neće uskoro pred đake

BANJALUKA - Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Školske sajtove uređuju i đaci

BANJALUKA - Ustanove ili institucije koje u današnje vrijeme nemaju svoj zvanični sajt kao da i ne postoje, smatraju direktori osnovnih škola, koji na razne načine pokušavaju da uspostave i održe korisne veb-stranice za učenike i njihove roditelje.

Apel roditeljima da djecu upišu u obližnje škole

BANJALUKA - U cilju rasterećenja Osnovne škole "Branko Radičević", roditelji koji imaju djecu za upis u prvi razred osnovne škole i prijavljeno mjesto prebivališta na upisnom području ove škole mogu upisati svoje dijete u neku od susjednih škola.

Zatvorene škole u Sloveniji, nastavnici traže veće plate

LJUBLJANA - Većina škola u Sloveniji danas je zatvorena, pošto je oko 38.000 nastavnika stupilo u jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plata.

'Bosanski jezik' opet traže bojkotom

ZVORNIK, BANJALUKA - Ukupno šesnaest učenika bošnjačke nacionalnosti nije danas sjelo u školske klupe u drugom polugodištu u školi u Liplju, kod Zvornika, zbog odluke njihovih roditelja, koji traže da se u đačke knjižice upiše "bosanski jezik", umjesto "jezik bošnjačkog naroda".

Prigradske osnovne škole poluprazne: U slobodnim učionicama mogli bi biti vrtići

BANJALUKA - Prigradske osnovne škole zbog malog broja đaka svake godine suočavaju se sa viškom učionica, koje u većini slučajeva stoje neiskorištene, što nije slučaj sa gradskim osnovnim školama, čiji su kapaciteti u potpunosti ispunjeni.

Ne odustaju od pravilnika, vozački skuplji i do 500 KM

BANJALUKA, SARAJEVO - I pored negodovanja privrednika i brojnih auto-škola, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH ne odustaje od pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, kojim će biti određena minimalna cijena časa, a auto-škole biti spriječene da slobodno formiraju cijene, što će u konačnici dovesti do poskupljenja polaganja vozačkih ispita.

Vučić: Veoma sam zabrinut zbog nasilja u školama

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon objavljivanja snimaka vršnjačkog nasilja u školama da je veoma zabrinut zbog toga.

Škole preduhitrile nestašicu ogreva

BANJALUKA - Nestašica ogreva na tržištu neće se odraziti na škole koje imaju vlastite kotlovnice, jer su ove obrazovne ustanove drva, ugalj i druge energente nabavile na vrijeme.

Nijedna škola u Doboju nema protivpožarni alarm

DOBOJ - Nijedna dobojska osnovna škola nema protivpožarni alarm, u nekima od njih ni hidrantske mreže nisu u funkciji, kažu direktori ovih obrazovnih ustanova, pa bi u slučaju velikog požara gašenje bilo otežano.

Najčitanije