Škole

U prvi razred srednjih škola u RS planiran upis 10.550 učenika

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske objavilo je danas konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini, prema kojem je planiran upis 10.550 učenika u 16 struka.

Škole u Šri Lanki otvorene poslije bombaških napada

Državne škole u Šri Lanki otvorene su danas uz jake mjere obezbjeđenja poslije bombaških napada na katolički Uskrs, ali su mnogi zabrinuti roditelji zadržali djecu kod kuća zbog straha od dodatnih eksplozija.

Poslovno-informatički tehničar i modelar obuće nova zanimanja

BANJALUKA - Za narednu školsku godinu u srednje škole u RS odobren je upis 10.484 učenika raspoređena u 450 odjeljenja, a nova zanimanja koja se uvode su poslovno-informatički tehničar u struci ekonomija, pravo i trgovina, te tehničar modelar obuće u struci tekstilstvo i kožarstvo.

Pucano na kuću direktora škole

GRAČANICA - Nepoznata osoba ispalila je više hitaca na kuću direktora Osnovne škole "Knez Lazar" Dragana Maksimovića u selu Donja Gušterica kod Gračanice, rečeno je Srni u Policijskoj stanici u Gračanici.

Uskoro kontrola škola u Srpskoj zbog zloupotreba droga

BANJALUKA - Prostorije osnovnih i srednjih škola do kraja ove godine biće detaljno prekontrolisane. U čak 80 odsto školskih objekata biće provjereno postoji li tragova droge na stolovima, u toaletima, sportskim dvoranama i svim učionicama. Međutim, neće biti poznato koje su škole uključene u projekat, niti tačan datum provjere. Sve to će provoditi Komisija za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga.

Snijeg i hladnoća zatvorili 2.000 škola u Velikoj Britaniji

LONDON - Najmanje 2.000 škola je zatvoreno, a radnici ne mogu doći na posao širom Velike Britanije usljed nevremena i velike količine snijega, piše "Dejli mejl".

Otkazana nastava u svim školama u Permu zbog prijetnji bombom

MOSKVA - Nastava je otkazana u svim školama u ruskom gradu Permu, na obroncima Urala, zbog anonimnih prijetnji bombom, saopštila je pres služba Ministarstva za teritorijalnu bezbjednost oblasti Perm.

Vježbanje prije časa u tri osnovne škole

DOBOJ - Uvođenje petominutnih vježbi u tri dobojske osnovne škole jedan je od rezultata projekta kojim se žele smanjiti faktori zdravstvenih rizika, među kojima je fizička neaktivnost najizraženija.

Vlada RS o uvođenju kineskog jezika u škole

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske razmatraće danas informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u Republici Srpskoj.

Kompanija Mikrofin u posjeti banjalučkim školama

Predstavnici kompanije Mikrofin u okviru svojih već redovnih aktivnosti opremanja osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine, posjetili su danas učenike i nastavno osoblje dviju banjalučkih škola „Ivan Goran Kovačić“ u naselju Lazarevo te „Desanka Maksimović“ u Dragočaju.

Najčitanije