Škole

Pravilnik gasi motore auto-škola

BANJALUKA - Prednacrt pravilnika o osposobljavanju za vozača motornih vozila BiH je loš odnosno diskriminatorski prema pojedinim polaznicima i usmjeren samo na dobrobit velikih auto-škola, zbog čega će ostali biti prinuđeni da se ugase, smatraju pojedini vlasnici auto-škola.

Nedostaje 8.000 đaka, školama prijete katanci

BIHAĆ - Obrazovni sistem na području Unsko-sanskog kantona ugrožen je drastičnim padom broja učenika u osnovnim i srednjim školama, ali i studenata na Univerzitetu u Bihaću, što trenutno predstavlja nerješiv problem.

Samo 15 defektologa u školama u RS

BANJALUKA - U osnovnim školama u RS zaposleno je samo 15 defektologa, što je, kada se uzme u obzir broj djece s poteškoćama u razvoju, premalo i veliki problem za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje, upozoravaju stručnjaci.

Cvijanović: Zakonom propisani uslovi za postojanje škola

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su se škole u Srpskoj gasile jer je odlazila populacija i nije bilo učenika, te napomenula da je zakonom propisano koliko učenika ili odjeljenja mora da postoji da bi postojala škola ili područno odjeljenje.

413 odjeljenja manje u školama u BiH

BANJALUKA, TREBINJE - Već godinama škole u BiH bilježe pad broja upisanih učenika, ali u tekućoj školskoj godini statistika bilježi alarmantne podatke jer su upisana 152 odjeljenja osnovaca manje i čak 261 odjeljenje manje srednjoškolaca, ako se uzme u obzir da je optimalni prosjek u razredu 24 učenika.

Banjalučka škola 'Aleksa Šantić' u novom ruhu

BANJALUKA – Osnovna škola Aleksa Šantić u Banjaluci je doživjela svoju prvu pravu rekonstrukciju nakon više od 60 godina postojanja.

Vozački bi mogao biti skuplji i za 500 KM

BANJALUKA - Cijene vozačkih ispita mogle bi biti povećane i za 500 KM jer će umjesto vlasnika auto-škola minimalne cijene časova definisati Savjet ministara BiH u saradnji s entitetskim organima, kako je to predviđeno Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Škole sve češće vode učenike na domaće turističke destinacije

BANJALUKA - Da bi mogao da zavoliš svijet, moraš prvo da upoznaš i zavoliš svoju zemlju, moto je kojim se obrazovne ustanove u RS sve češće rukovode kako bi se đaci što bolje upoznali sa domaćim turističkim potencijalima, ali i naučili ponešto o kulturi i istoriji svog okruženja.

Veliki broj propusta u obrazovnim ustanovama i bolnicama u RS

BANJALUKA - Od 500 škola, vrtića, domova za smještaj i bolnica u RS, koje su prošle i ove godine kontrolisali inspektori, u svakoj četvrtoj ustanovi utvrđeni su propusti.

Pripremanje terena za malu maturu

BANJALUKA - Provjerom znanja iz srpskog jezika, kojoj su danas u okviru eksternog vrednovanja znanja podvrgnuti učenici devetih razreda svih osnovnih škola u RS, želi se uvježbati procedura za malu maturu, ali i utvrditi nivo poznavanja gradiva.

Reklame

Najčitanije