Škole

Ne odustaju od pravilnika, vozački skuplji i do 500 KM

BANJALUKA, SARAJEVO - I pored negodovanja privrednika i brojnih auto-škola, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH ne odustaje od pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, kojim će biti određena minimalna cijena časa, a auto-škole biti spriječene da slobodno formiraju cijene, što će u konačnici dovesti do poskupljenja polaganja vozačkih ispita.

Vučić: Veoma sam zabrinut zbog nasilja u školama

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon objavljivanja snimaka vršnjačkog nasilja u školama da je veoma zabrinut zbog toga.

Škole preduhitrile nestašicu ogreva

BANJALUKA - Nestašica ogreva na tržištu neće se odraziti na škole koje imaju vlastite kotlovnice, jer su ove obrazovne ustanove drva, ugalj i druge energente nabavile na vrijeme.

Nijedna škola u Doboju nema protivpožarni alarm

DOBOJ - Nijedna dobojska osnovna škola nema protivpožarni alarm, u nekima od njih ni hidrantske mreže nisu u funkciji, kažu direktori ovih obrazovnih ustanova, pa bi u slučaju velikog požara gašenje bilo otežano.

Više prakse u školama i jača veza s privredom

BANJALUKA - Nacrtom novog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske povezana je privreda sa školstvom, uvodi se više prakse, prate moderni tokovi obrazovanja i otklanjaju nedostaci trenutnog zakona, složni su nadležni i predsjednici aktiva direktora škola.

Pravilnik gasi motore auto-škola

BANJALUKA - Prednacrt pravilnika o osposobljavanju za vozača motornih vozila BiH je loš odnosno diskriminatorski prema pojedinim polaznicima i usmjeren samo na dobrobit velikih auto-škola, zbog čega će ostali biti prinuđeni da se ugase, smatraju pojedini vlasnici auto-škola.

Nedostaje 8.000 đaka, školama prijete katanci

BIHAĆ - Obrazovni sistem na području Unsko-sanskog kantona ugrožen je drastičnim padom broja učenika u osnovnim i srednjim školama, ali i studenata na Univerzitetu u Bihaću, što trenutno predstavlja nerješiv problem.

Samo 15 defektologa u školama u RS

BANJALUKA - U osnovnim školama u RS zaposleno je samo 15 defektologa, što je, kada se uzme u obzir broj djece s poteškoćama u razvoju, premalo i veliki problem za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje, upozoravaju stručnjaci.

Cvijanović: Zakonom propisani uslovi za postojanje škola

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su se škole u Srpskoj gasile jer je odlazila populacija i nije bilo učenika, te napomenula da je zakonom propisano koliko učenika ili odjeljenja mora da postoji da bi postojala škola ili područno odjeljenje.

413 odjeljenja manje u školama u BiH

BANJALUKA, TREBINJE - Već godinama škole u BiH bilježe pad broja upisanih učenika, ali u tekućoj školskoj godini statistika bilježi alarmantne podatke jer su upisana 152 odjeljenja osnovaca manje i čak 261 odjeljenje manje srednjoškolaca, ako se uzme u obzir da je optimalni prosjek u razredu 24 učenika.

Reklame

Najčitanije