Škole

U Sanskom Mostu broj učenika manji od želja srednjih škola

SANSKI MOST - U tri srednje škole na području općine Sanski Most u narednoj školskoj godini upisaće se 185 učenika, što je najmanji broj učenika u poslijeratnom periodu.

Vakcinacija počela u manje od 20 odsto škola u Srpskoj

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Vakcinacija prosvjetnih radnika u Srpskoj dosad je započela u 44 osnovne i srednje škole i dva centra i dok su u pojedinim regijama gotovo sve škole već započele imunizaciju, pojedine još čekaju na svoje doze.

Medicinske škole ekspresno ispunile sva mjesta

BANJALUKA, BIJELJINA - Upis učenika u srednje četvorogodišnje škole u Republici Srpskoj počeo je danas, a najveće interesovanje budućih srednjoškolaca u većini gradova je za medicinske škole, koje su prvog dana popunjene prijavama.

Banjaluka: U škole dostavljeno više od 3.000 rodnih listova

BANJALUKA - U osnovne i srednje škole, tokom akcije izdavanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih, za maturante i prvačiće dostavljeno je oko 3.247 rodnih listova.

Makron: Pooštravamo mjere širom zemlje, zatvaramo škole

PARIZ - Francuska će pooštriti restriktivne mjere koje su već bile na snazi u Pariskoj regiji, ali i u nekim drugim oblastima u zemlji, rekao je sinoć predsjednik Emanuel Makron u televizijskom obraćanju naciji.

Grupa roditelja iz Srpske traži da se đaci vrate u klupe

BANJALUKA, BIJELJINA - Grupa roditelja učenika osnovnih i srednjih škola iz nekoliko gradova i opština širom RS uputila je zahtjev Radovanu Viškoviću, premijeru RS, za vraćanje redovne nastave u škole u Srpskoj.

Zahvaljujući Ambasadi SAD obnovljena škola "Vuk Karadžić" u Jezeru

JEZERO - Elen Džermejn, zamjenica ambasadora SAD, sa saradnicima posjetila je danas opštinu Jezero i sa Snežanom Ružičić, načelnicom opštine, ozvaničila završetak radova na rekonstrukciji Osnovne škole "Vuk Karadžić", koju je sa oko 170.000 maraka finansirala Ambasada SAD.

Trebinjski srednjoškolci dobijaju mentore na praksi

TREBINJE - Trebinjske srednje škole Tehnička škola i Centar srednjih škola uvode veći procenat praktične nastave u svom obrazovnom programu, a ubuduće će u takvom obrazovanju imati i mentore za koje je održana trodnevna obuka u Trebinju.

Mala matura u Srpskoj: Na testovima i jezik bošnjačkog naroda

BANJALUKA - Eksperimentalna mala matura u svih 187 osnovnih škola u RS najvjerovatnije će biti organizovana krajem ove školske godine, a pored matematike i srpskog jezika uvešćemo i testove iz jezika bošnjačkog naroda za djecu koja izučavaju taj jezik, rekao je Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS.

Dobojski srednjoškolci bi voljeli da uče i japanski jezik

DOBOJ - Zbog svakodnevnog korištenja društvenih mreža i interneta, dobojskim srednjoškolcima savladavanje engleskog, ali i njemačkog jezika ne predstavlja više veliki poduhvat, pa bi, kažu, voljeli da imaju priliku da izučavaju i strane jezike koji na našim prostorima nisu toliko zastupljeni.

Najčitanije