Škole

Zanatske škole, ali i gimnazije ostale poluprazne

BANJALUKA - Drugi upisni rok u srednje škole u RS završen je u petak, a direktori ističu da je ostalo slobodnih mjesta i u četvorogodišnjim stručnim školama, ali i trogodišnjim, zanatskim, a, kako kažu, ta činjenica ne čudi jer je svake godine sve manje đaka.

Manje prvačića neće zatvoriti škole

BANJALUKA - Iako iz godine u godinu imamo sve manje đaka u osnovnim školama u RS, nadležni kažu da naredne školske godine neće doći do stavljanja katanca na škole, ali ni do gašenja područnih odjeljenja.

Roditelji radije biraju "popularne" škole

BANJALUKA, PRIJEDOR - Roditeljima postaje sve bitnije da im dijete ide u određenu školu, koja je na glasu kao prestižnija i popularna, a ne kao nekada da im je obrazovna ustanova što bliže kući.

Radojičić: Za sanaciju škola 340.000 KM

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je rebalansom gradskog budžeta obezbijeđeno 200.000 KM za sanaciju osam banjalučkih osnovnih škola, te 140.000 KM za sanaciju krova Tehničke škole.

Poligonski sport u osnovnim školama

BANJALUKA - Za pravilan psihofizički razvoj učenika najvažnija je fizička aktivnost djece od prvog do petog razreda i školama je neophodno nabaviti opremu, kojom će kvalitet nastave biti unaprijeđen.

Gimnazija popunjena, u Ekonomskoj ima mjesta

BANJALUKA, PRIJEDOR - Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata za upis u prvi razred srednje škole počeće u ponedjeljak, 18. juna, i trajaće do 20. juna.

Odbojkašice iz Obudovca prvaci osnovnih škola RS

ŠAMAC - Odbojkašice Osnovne škole "Obudovac" osvojile su prvo mjesto na Malim olimpijskim igrama u Republici Srpskoj i tako se kvalifikovale za Balkansko prvenstvo osnovnih škola koje će biti održano početkom juna u Skoplju.

Za sufinansiranje sanacije školskih objekata 150.000 KM

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa direktorima šest banjalučkih osnovnih škola i direktorom Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" o planovima za rekonstrukciju i sanaciju školskih objekata za čije će sufinansiranje grad izdvojiti 150.000 KM.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

BANJALUKA - Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Najčitanije