Školovanje

Odlučili da djecu obrazuju preko Netflixa i YouTubea

Tejlor Katron (24) i njen suprug Derek (28) iz Ohaja odlučili su da svoju djecu obrazuju koristeći Netflix i YouTube zbog čega su naišli na kritike ostalih roditelja.

Sve više đaka se školuje za "plave mantile"

DOBOJ - Umjesto za "bijele mantile", koji su ulaznica za posao u zemljama EU, sve više dobojskih đaka želi da se školuje za "plave mantile", odnosno radne uniforme u kojima će isprljati ruke, ali će im donijeti posao na lokalnom tržištu, a za to je, između ostalog, zaslužna i dobra praksa koju učenici imaju tokom školovanja.

Poslodavci na gubitku zbog reedukacije: Potroše godišnju platu dok obuče radnika

BANJALUKA, DOBOJ - Mnogi poslodavci u BiH se žale da prilikom zapošljavanja radnika u njihova preduzeća moraju vršiti reedukaciju radnika, jer, kako tvrde, oni nisu spremni da u preduzeću preuzmu poslove za koje su se školovali.

Univerziteti iz regiona među 1.000 najboljih u svijetu

Među 1.000 najboljih univerziteta u svijetu iz zemalja Balkana našli su se Univerzitet Sarajevo School of Scinece and Technology (SSST), univerziteti u Ljubljani, Mariboru, Zagrebu i Beogradu

Privrednici u RS stipendiraju deficitarna zanimanja

BANJA LUKA- Privrednici u RS iskazali su spremnost da stipendiraju deficitarna zanimanja - istaknuto je danas na sastanku pomoćnice ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje RS Radmile Kocić- Ćućić s predsjednicima aktiva direktora srednjih škola te predstavnicima realnog sektora.

Maturanti na prekretnici - ostati ili otići

BANJALUKA - Bolji uslovi studiranja i brže zaposlenje nakon fakulteta, razlozi su što se sve više maturanata iz BiH odlučuje na studiranje u inostranstvu, smatrajući da će školovanje na nekom od univerziteta u Evropi doprinijeti njihovom budućem profesionalnom razvoju i da će tako naći bolje plaćeno radno mjesto.

Kako da promijenite stare navike i postanete preduzetnik

Ljudi širom svijeta sanjaju o tome da jednog dana napuste posao od devet do pet i posvete se sopstvenom biznisu. Ako ste jedan od njih, razmislite o tome jeste li spremni da potpuno promijenite način razmišljanja...

Zašto učiti na daljinu?

Nekoliko prednosti onlajn učenja i zašto je ovaj model budućnost obrazovanja

Nekoliko prednosti onlajn učenja i zašto je ovaj model budućnost obrazovanja

Htjeli mi to da priznamo ili ne, onlajn učenje uveliko krči svoj put u svijetu obrazovanja. Kao vrsta neformalnog obrazovanja, učenje na daljinu je bilo prihvaćeno od samog početka, pa se u posljednje vrijeme polako prepoznaje i pojavljuje na većini prestižnih svjetskih univerziteta.

Najčitanije