Škotska

Završena sezona Premier lige Škotske, Seltik proglašen šampionom

Fudbalski klub Seltik iz Glaszova proglašen je šampionom Škotske, nakon što je rukovodstvo Škotske profesionalne fudbalske lige (SPFL) odlučilo da sezona, koja je u martu prekinuta zbog globalne pandemije novog virusa korona, neće biti nastavljena.

Pisac Nil Gejmen prekršio mjere karantina u Škotskoj

LONDON - Britanski pisac Nil Gejmen priznao je da je prekršio mjere karantina u Škotskoj nakon što se sa Novog Zelanda vratio u svoju vikendicu na ostrvu Skaj, prenio je BBC.

Škotska prva u svijetu uvodi besplatne uloške i tampone

Škotski parlament usvojio je plan po kojem će higijenski ulošci biti besplatni za sve žene u državi, prvoj na svijetu koja uvodi tu mjeru.

Pogledajte kako je oluja u Škotskoj promijenila pravac vodopada

LONDON - Oluja Kjara, koja je početkom mjeseca pogodila Britaniju, bila je praćena snažnim udarima vjetra koji je uspio da promijeni pravac vodopada u Škotskoj.

Stardžen: Samo je pitanje kada će se Škotska odvojiti

BRISEL - Škotska već preduzima korake za održavanje referenduma o nezavisnosti i vjeruje da je samo pitanje kada će se odvojiti od ostatka Britanije, rekla je danas premijerka Nikola Stardžen.

Škotski ministar podnio ostavku, slao poruke 16-godišnjaku

LONDON - Ministar finansija Škotske Derek Mekej podnio je ostavku u četvrtak nakon optužbi da je na društvenim mrežama slao poruke 16-godišnjem dječaku.

Stardžen želi povesti Škotsku u nezavisnost

LONDON - Nekoliko sati uoči Brexita, premijerka Škotske Nikola Stardžen govorila je o mogućem otcepljenju te pokrajine.

Džonson odbio zahtjev Škotske za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtjev škotske vlade o pokretanju procesa organizovanja novog referenduma o nezavisnosti te regije.

Odbijen zahtjev za novi referendum u Škotskoj

LONDON - Vlada Velike Britanije odbila je zahtjev prvog ministra Škotske da se održi novi referendum o nezavisnosti poslije Brexita.

Da li slijedi novi referendum za nezavisnost Škotske?

LONDON - Najveći izazov za britanskog premijera Borisa Džonsona poslije trijumfa na izborima biće Škotska, čija premijerka želi da građani ponovo odluče o tome da li da ostanu ili izađu iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Najčitanije