Škotska

Škotska prva u svijetu uvodi besplatne uloške i tampone

Škotski parlament usvojio je plan po kojem će higijenski ulošci biti besplatni za sve žene u državi, prvoj na svijetu koja uvodi tu mjeru.

Pogledajte kako je oluja u Škotskoj promijenila pravac vodopada

LONDON - Oluja Kjara, koja je početkom mjeseca pogodila Britaniju, bila je praćena snažnim udarima vjetra koji je uspio da promijeni pravac vodopada u Škotskoj.

Stardžen: Samo je pitanje kada će se Škotska odvojiti

BRISEL - Škotska već preduzima korake za održavanje referenduma o nezavisnosti i vjeruje da je samo pitanje kada će se odvojiti od ostatka Britanije, rekla je danas premijerka Nikola Stardžen.

Škotski ministar podnio ostavku, slao poruke 16-godišnjaku

LONDON - Ministar finansija Škotske Derek Mekej podnio je ostavku u četvrtak nakon optužbi da je na društvenim mrežama slao poruke 16-godišnjem dječaku.

Stardžen želi povesti Škotsku u nezavisnost

LONDON - Nekoliko sati uoči Brexita, premijerka Škotske Nikola Stardžen govorila je o mogućem otcepljenju te pokrajine.

Džonson odbio zahtjev Škotske za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtjev škotske vlade o pokretanju procesa organizovanja novog referenduma o nezavisnosti te regije.

Odbijen zahtjev za novi referendum u Škotskoj

LONDON - Vlada Velike Britanije odbila je zahtjev prvog ministra Škotske da se održi novi referendum o nezavisnosti poslije Brexita.

Da li slijedi novi referendum za nezavisnost Škotske?

LONDON - Najveći izazov za britanskog premijera Borisa Džonsona poslije trijumfa na izborima biće Škotska, čija premijerka želi da građani ponovo odluče o tome da li da ostanu ili izađu iz Ujedinjenog Kraljevstva.

"Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije"

LONDON - Škotska ne može da bude zarobljena u Ujedinjenom Kraljevstvu protiv svoje volje, rekla je danas škotska premijerka Nikola Stardžen.

Stardžen: Škotska mora dobiti novi referendum

LONDON - Škotskoj mora biti dozvoljeno da održi još jedan referendum o svom položaju u Ujedinjenom Kraljevstvu poslije ubjedljive pobjede nacionalista na izborima, izjavila je danas škotski lider Nikola Stardžen.

Najčitanije