Škotska

Stardžon Džonsonu: Nije pitanje da li će biti referenduma, nego kada

LONDON - Premijerka Škotske Nikola Stardžon rekla je večeras u telefonskom razgovoru britanskom premijeru Borisu Džonsonu da nije pitanje da li će drugi referendum o nezavisnosti Škotske biti održan, nego kada.

Stardžen: Britanska vlada neće moći spriječiti drugi referendum

LONDON - Lider Škotske Nikola Stardžen rekla je da britanska vlada možda neće moći da spriječi referendum o izlasku Škotske iz zajednice sa Britanijom ako ona bude ponovo izabrana.

Kvote na Srbiju obećavaju dobru zaradu

Specijal u Mozzartu obećava - ukoliko odigrate da će Mitrović večeras dati gol Škotskoj i da će Srbija pobijediti, čeka vas kvota 4.0, odnosno mogućnost da osvojite četiri puta veći iznos od vašeg uloga.

"Velika šansa, moramo da odigramo dobro protiv Srbije i pobijedićemo"

Škotski reprezentativac Skot Mektominej jedan je od najboljih igrača ostrvske reprezentacije.

Džonson: Nije vrijeme za referendum o nezavisnosti Škotske

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da nije pravo vrijeme za još jedan referendum o nezavisnosti Škotske.

Škotska premijerka ponovo traži hitan sastanak zbog COVID-19

EDINBURG - Zbog porasta broja novozaraženih virusom korona, škotska premijerka Nikola Sterdžon danas je od premijera Velike Britanije Borisa Džonsona ponovo zatražila da u narednih 48 časova sazove sastanak nacionalnog odbora za vanredne situacije.

Stardžen najavila nacrt zakona za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Prvi ministar Škotske Nikola Stardžen najavila je da će prije parlamentarnih izbora naredne godine objaviti nacrt zakona za novi referendum o nezavisnosti, uključujući pitanje i vrijeme održavanja plebiscita.

Između Irske i Škotske nalazi se 116 potopljenih njemačkih podmornica

Jedno od najvećih tehnoloških dostignuća u Drugom svjetskom ratu su bile njemačke podmornice poznate kao U-Boot (skraćenica od njemačke riječi Unterseeboot sa bukvalnim prevodom “Brod -ispod-površine-vode“).

Voz iskočio iz šina u Škotskoj, veliki broj teško povrijeđenih

LONDON - Veliki broj ljudi zadobio je teške povrede kada je putnički voz jutros iskočio iz šina na istočnoj obali Škotske, saopštila je prvi ministar Nikola Stardžen i dodala da se dogodio veliki incident.

Završena sezona Premier lige Škotske, Seltik proglašen šampionom

Fudbalski klub Seltik iz Glaszova proglašen je šampionom Škotske, nakon što je rukovodstvo Škotske profesionalne fudbalske lige (SPFL) odlučilo da sezona, koja je u martu prekinuta zbog globalne pandemije novog virusa korona, neće biti nastavljena.

Najčitanije