Šminkanje

Top pravila za šminkanje preplanulog tena

Posvijetljena kosa od sunčevih zraka i koža koja je zbog preplanulosti besprijekorna znatno olakšavaju njegovanje prirodnog looka i daje nam osjećaj prave svježine. Ipak, to ne znači da se morate odreći svoje make-up torbice, pogotovo zato što su u beauty svijet stigli brojni proizvodi za šminkanje koji će dodatno naglasiti ljepotu osunčanog tena. Ali postoje i neka pravila šminkanja:

Pauza od šminkanja najbolje će regenerisati kožu lica

Vremenom je make-up postao sastavni dio naše svakodnevnice, u manjoj ili većoj mjeri, ali možda bismo ponekad zaista trebali da napravimo malu pauzu od šminkanja, kako bi se koža odmorila i oporavila.

Curica našminkala brata i nasmijala svijet

Ketrin Kar (24) iz Harogejta u Engleskoj je na samo par minuta ostavila svoje dvoje djece same u sobi, dok je otišla na drugi kraj kuće.

Trikovi za efikasno jutarnje šminkanje

Znamo da vas i sama pomisao na šminkanje ujutro, kada ste još uvijek pospani, a žurite na posao i ne znate gdje ćete prije, pomalo nervira.

Šminkom čini čuda

Romania Džejd Tulok dvadesetogodišnja šminkerka, iskombinovala je svoju ljubav prema šminkanju s umjetnošću, a na licu stvara optičke iluzije.

Najčešće greške u korištenju beauty blendera

Sigurne smo da kad jednom usavršite nanošenje pudera beauty blenderom se više nećete šminkati bez njega.

Metoda uz pomoć koje će šminka biti postajana čitav dan

Kad je riječ o njezi kože, nije neka tajna da se niko ne može uporediti sa ženama iz Koreje. Od njih smo već naučile dosta toga, a ovaj najnoviji trik potpuno je zaludio žene širom svijeta.

Trikovi za korigovanje sitnih nepravilnosti na licu

Make-up stručnjaci smatraju, kako bi svaka žena trebalo da ima nekoliko nijansi pudera i korektora u svojoj kolekciji. Tokom godine, boja tena se mijenja, pa joj se u skladu s tim, mora prilagoditi i nijansa tečnih make-up proizvoda.

Kako da vam šminka stoji cijeli dan?

Često vam se dešava da vaš trud uložen u šminkanje, izblijedi na pola radnog dana, ili se šminka istopi baš onda kada vam je najpotrebnija. Donosimo vam savjete šminkera, koji će ovom problemu stati na kraj.

Make-up artist Ajdin Fejzić za "Nezavisne": Za svoje snove se potrudite sami

Ajdin Fejzić je dvadesetjednogodišnji momak iz Tuzle koji ima neprikosnoven umjetnički talenat koji je pretočio u šminkanje te u tome pronašao svoj životni poziv, a svoje lice koristi kao platno na kojem bi iskazao svoj talenat.

Najčitanije