Šminkanje

Make-up trendovi koji će biti popularni 2020.

Ušli smo u 2020. godinu, a ako već niste otkrile koji nas trendovi u šminkanju čekaju ove godine, krajnje je vrijeme da saznate.

Da li pravilno uklanjate šminku?

Šminkanje ponekad može da oduzme mnogo vremena, a podrazumijeva se da treba da znate i određene tehnike kako bi vaša šminka izgledala besprijekorno.

Tri ideje za novogodišnji mejkap po receptu svjetskih šminkera

Nova godina nam se opasno približila, a praznična euforija se osjeća na svakom koraku. Ova noć dozvoljava da odemo korak dalje kada je šminka i garderoba u pitanju, pa čak i da pomalo pretjeramo. Pravilo glasi, što sjajnije i veselije to bolje.

Top pravila za šminkanje preplanulog tena

Posvijetljena kosa od sunčevih zraka i koža koja je zbog preplanulosti besprijekorna znatno olakšavaju njegovanje prirodnog looka i daje nam osjećaj prave svježine. Ipak, to ne znači da se morate odreći svoje make-up torbice, pogotovo zato što su u beauty svijet stigli brojni proizvodi za šminkanje koji će dodatno naglasiti ljepotu osunčanog tena. Ali postoje i neka pravila šminkanja:

Pauza od šminkanja najbolje će regenerisati kožu lica

Vremenom je make-up postao sastavni dio naše svakodnevnice, u manjoj ili većoj mjeri, ali možda bismo ponekad zaista trebali da napravimo malu pauzu od šminkanja, kako bi se koža odmorila i oporavila.

Curica našminkala brata i nasmijala svijet

Ketrin Kar (24) iz Harogejta u Engleskoj je na samo par minuta ostavila svoje dvoje djece same u sobi, dok je otišla na drugi kraj kuće.

Trikovi za efikasno jutarnje šminkanje

Znamo da vas i sama pomisao na šminkanje ujutro, kada ste još uvijek pospani, a žurite na posao i ne znate gdje ćete prije, pomalo nervira.

Šminkom čini čuda

Romania Džejd Tulok dvadesetogodišnja šminkerka, iskombinovala je svoju ljubav prema šminkanju s umjetnošću, a na licu stvara optičke iluzije.

Najčešće greške u korištenju beauty blendera

Sigurne smo da kad jednom usavršite nanošenje pudera beauty blenderom se više nećete šminkati bez njega.

Metoda uz pomoć koje će šminka biti postajana čitav dan

Kad je riječ o njezi kože, nije neka tajna da se niko ne može uporediti sa ženama iz Koreje. Od njih smo već naučile dosta toga, a ovaj najnoviji trik potpuno je zaludio žene širom svijeta.

Najčitanije