Španija

Španija odaje počast žrtvama i herojima pandemije

MADRID - Španija ceremonijom u Madridu danas odaje počast žrtvama novog virusa korona i radnicima koji su rizikovali živote tokom najgoreg perioda pandemije.

Španija ponovo u problemu, najveći broj novooboljelih od 22. maja

MADRID - U Španiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 390 novih slučajeva korona virusa, što je najveći dnevno porast od 22. maja.

Uhapšeni Alžirci koji su pripremali teroristički napad

BARSELONA - Španska policija uhapsila je dvojicu Alžiraca u sklopu protivterorističke operacije u Barseloni, saopštila je policija regiona Katalonije.

Španija poništila odluku Katalonije o zabrani izlaska iz Ljeide

MADRID - Španski sud ukinuo je zabranu kretanja koje su vlasti Katalonije uvele stanovništvu grada Ljeide i još sedam drugih naselja u regionu zbog rasta broja oboljelih od virusa korona.

Španija blokirala cijeli jedan grad

LONDON - Španija je blokirala cijeli jedan grad, oko 150 kilometara od Barselone, nakon naglog povećanja broj slučajeva infekcije virusa korona, piše "Dejli mejl".

Kazne od čak 600.000 evra za organizovanje privatnih zabava

MADRID - Balearska ostrva, koji spadaju u jednu od najposjećenijih turističkih regija u Španiji, donijeli su odluku prema kojoj će strogo biti kažnjeni građani koji ne poštuju mjere uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa.

Cupra el-Born - prvi električni "hot-heč" iz Španije

Kada je u martu 2019. Seat predstavio električni hečbek koncept el-Born, najavljena je produkcijska verzija ovog automobila. El-Born se zaista pojavio godinu dana kasnije, ali kao model podbrenda Cupra, zaduženog za automobile sportskih performansi. El-Born je ujedno i prvi model marke Cupra sa potpuno električnim pogonom.

Plaže u Španiji prenatrpane, vlasti ih zatvaraju

LONDON - Vlasti u Španiji, kako bi se spriječilo širenje virusa kovid-19, naredile su zatvaranje desetina plaža zbog ogromnih gužvi koje su se na njima stvorile tokom vikenda.

Antitijela ima 5,2 odsto populacije u Španiji

MADRID - Rezultati završne faze istraživanja o antitijelima pokazuje da je oko 5,2 odsto populacije u Španiji imalo kontakt sa virusom korona, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Španija blokirala regiju od 200.000 građana zbog novog širenja virusa

Katalonska vlada objavila je da će regija Segria, u kojoj živi više od 200.000 ljudi, ponovo biti blokirana na neodređeno razdoblje nakon novog izbijanja i širenja virusa korona.

Najčitanije