Španija

Oluja iz Španije se seli ka Balkanu

ZAGREB - Oluja Filomena zbog koje je prošle nedjelje Madrid bio paralisan snijegom, seli se preko Sredozemlja, već je zahvatila istočne dijelove Balkana i nastavlja preko Srbije prema Grčkoj i Turskoj.

Snijeg paralisao Španiju, najmanje četiri žrtve

MADRID - Najmanje četiri osobe smrtno su stradale u Španiji, kojoj je oluja "Filomena" donijela nezapamćene snježne padavine, a u nekim dijelovima zemlje saobraćaj je paralisan.

Donji dom španskog parlamenta odobrio nacrt zakona o eutanaziji

MADRID - Poslanici Donjeg doma španskog parlamenta odobrili su danas nacrt zakona kojim se odobrava eutanazija za ljude suočene sa ozbiljnim ili neizlječivim bolestima, uprkos protivljenju vjerskih i grupacija krajnje desnice.

Vakcinisanje u Španiji od 4. ili 5. januara

MADRID - Španski ministar zdravlja Salvador Ilja izrazio je očekivanje da bi već od 4. ili 5. januara mogla da počne vakcinacija u Španiji, pod uslovom da Evropska medicinska agencija do 29. decembra da zeleno svjetlo i odobri primjenu vakcina.

Požar u predgrađu Barselone odnio najmanje dva života

BARSELONA - Najmanje dvoje ljudi poginulo je u požaru koji se dogodio u napuštenoj zgradi u Badaloni, predgrađu Barselone, saopštili su španski vatrogasci. Oni su rekli da i dalje pokušavaju da ugase požar koji je izbio tokom noći.

Uhapšen srpski bjegunac: Krio se u u Španiji, imao hrvatski pasoš?

Španska policija uhapsila je u Jijoni državljanina Srbije za kojim je raspisana međunarodna potjernica nakon što je u njegovom domu u Srbiji pronađena velika količina oružja, eksploziva i municije.

Španija ponizila Njemačku

Fudbaleri Španije deklasirali su Njemačku sa 6:0 u posljednjem kolu A Lige nacija.

Državljanin BiH uhapšen u Španiji tokom policijskog časa, traži ga Hrvatska

ALIKANTE - Španska policija uhapsila je državljanina BiH kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog sumnje da je 2016. godine počinio poslovnu prevaru.

Novi dnevni rekordi u Francuskoj i Španiji

PARIZ, MADRID - Francuske zdravstvene vlasti danas su prijavile 52.518 novih slučajeva virusa korona tokom protekla 24 sata, što je novi dnevni rekord od početka epidemije.

Ulice u Španiji kao ratna zona, protesti zbog mjera protiv COVID-19

MADRID - Ulice u Španiji su se pretvorile u bojno polje tokom demonstracija koje su počele u znak protesta protiv mjera poduzetih protiv nove vrste virusa korona.

Najčitanije