Španija

Ženkeras na suđenju vijeka: Ja sam politički zatvorenik

MADRID - Bivši katalonski predsjednik Oriol Žunkeras, optužen za pobunu, izjavio je danas na suđenju da je "politički zatvorenik" i ponovio tvrdnju da Katalonija ima pravo na otcjepljenje od Španije.

Španski parlament odbio nacrt budžeta, otvoren put za prijevremene izbore

MADRID - Poslanici desničarskih stranaka i katalonskih separatista u srijedu su odbacili nacrt budžeta za 2019. godinu, u potezu koji bi mogao prinuditi premijera Pedra Sančeza da sazove prijevremene izbore.

Kriminalna grupa iz Beograda uhapšena u Španiji

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i španske policije uhapšene su četiri osobe iz Beograda, članovi organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za proizvodnju i distribuciju marihuane na području Katalonije.

Uprkos protestima počelo suđenje katalonskim separatistima

MADRID - Sudski proces protiv 12 katalonskih separatističkih lidera počeo je u utorak pred španskim Vrhovnim sudom, uprkos protestima i mogućnosti da se zbog toga u zemlji raspišu vanredni izbori.

Španija ima 11 novih plaža sa plavom zastavicom

​Španija i zvanično ima najlepše plaže na svijetu, s obzirom na to da je u 2018. postala bogatija za još 11 plaža koje imaju plavu zastavicu.

Protest penzionera u Madridu

MADRID - Više hiljada panzionera protestovalo je danas u Madridu zahtijevajući povećanje penzija.

Španija: Počinje "suđenje vijeka"

MADRID - Katalonski separatisti koji su se nalazili u pritvoru u Kataloniji prebačeni su u Madrid zbog suđenje za pokušaj otcepljenja od Španije.

Francuzi bolji od Španaca, Švedska sa maksimalnim učinkom

Rukometaši Francuske pobjedom su započeli drugi krug Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Nastavljeni pregovori o budućnosti Katalonije

MADRID - Vicepremijer Španije Karmen Kalvo sastala se sa katalonskim liderima u okviru nastavka kompleksnih pregovora o budućnosti Katalonije, koje je inicirao premijer Pedro Sančez.

"Furija" pomela Makedonce

Španija i Makedonija igrale su derbi četvrtog kola grupe B na SP. Aktuelni prvak Evrope slavio je 32:21.

Najčitanije