Španija

Hrvati na Španiju na punom Maksimiru prvi put nakon Srbije

Velika euforija vlada u Hrvatskoj pred meč protiv Španije jer se očekuju pune tribine zagrebačkog stadiona Maksimir, prvi put poslije pet godina i meča sa Srbijom u kvalifikacijama za Svjetsko prventvo u Brazilu.

Španija dozvolila sportistima sa Kosova zastavu i himnu

Španija je dozvolila kosovskim sportistima da ubuduće na svjetskim takmičenjima koja se održavaju u toj zemlji koriste simbole, zastavu i himnu, navodi se u zajedničkoj izjavi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Nacionalnog olimpijskog komiteta Španije (NOK).

Cijelo selo živi od naplate parkinga

U francuskom selu, koje se nalazi nedaleko od granice sa Španijom, Le Pertu živi oko 586 stanovnika. Stanovnici ovog sela profitirali su samo zato što se nalaze na granici sa Španijom.

Katalonci treba da vrate novac potrošen na referndum 2014. godine

Španska revizorska kancelarija naložila je da bivši katalonski lider Artur Mas i još devet osoba vrate 4,9 miliona evra iz javnih fondova koje su potrošili za neobavezujući referendum o nezavisnosti 2014. godine, saopštila je danas revizorska kancelarija.

Španija bez Alkasera i Koste na Hrvatsku i BiH

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike za duel protiv Hrvatske u Ligi nacija i prijateljski protiv Bosne i Hercegovine izostavio je golgetere Borusije u sjajnoj formi Paka Alkasera i Dijega Kostu iz Atletika, a vratio Đordija Albu umjesto Markosa Alonsa.

Španija zabranila kosovsku zastavu

BARSELONA - Karatisti s Kosova na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu učestvuju bez državnih obilježja. Zastava nema ni u sportskoj hali, prenose kosovski mediji.

Državljani BiH prerušeni u policajce krali auta u Španiji

Četvorica muškaraca iz Bosne i Hercegovine uhapšeni su u Španiji jer su su maskirani u policajce pljačkali automobile na autoputu AP-7 između Valencije i francuske granice.

Španska trinaestogodišnja princeza održala prvi govor

Princeza Leonor (13), kćerka španskog kralja Filipa VI i kraljice Letiticije, održala je svoj prvi javni govor. Ona se obratila prisutnima na obilježavanju 40 godina od donošenja španskog ustava, šo je ujedno i njen rođendan.

Španska policija zaplijenila šest tona kokaina

MADRID - Španske vlasti zaplijenile su više od šest tona kokaina, sakrivenog ispod gomile banana u industrijskom postrojenju u Malagi, saopšteno je iz policije.

Španija nije izgubila 15 godina na svom tlu do sinoć

Jun daleke 2003. i kvalifikacijska utakmica za Euro protiv Grčke u Saragosi, koja je završila pobjedom gostiju 1:0, do sinoć je bio posljednji službeni meč koji je Španija izgubila na svom terenu.

Najčitanije