Špijuniranje

Mediji bruje o špijunskoj aferi: Makronov telefon meta nadzora iz Maroka?

PARIZ - Telefon francuskog predsjednika Emanuela Makrona bio je meta mogućeg nadzora iz Maroka u okviru špijunske afere Pegaz, navodi se u današnjem članku pariskog Monda.

Mediji: Danska i američka tajna služba špijunirale evropske političare

KOPENHAGEN - Danska tajna služba pomogla je SAD u špijuniranju evropskih političara, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, od 2012. do 2014. godine, prenose danski mediji.

H&M kažnjen s 35 miliona evra zbog špijuniranja zaposlenih

Švedski modni lanac H&M kažnjen je u Njemačkoj sa 35 miliona evra zbog špijuniranja zaposlenih.

Uhapšen Norvežanin osumnjičen da je špijunirao za Ruse

Norveška policija uhapsila je državljanina te zemlje osumnjičenog za ilegalno prosljeđivanje informacija službeniku ruske obavještajne službe, saopštila je danas policijska služba "PST".

Kina preko predstavništva Malte špijunirala institucije EU?

LONDON - Belgijski obavještajci pokrenuli su istragu nakon dojave da Kina koristi predstavništvo Malte, koje se nalazi preko puta sjedišta EK, za prisluškivanje institucija u Briselu.

"Rubikon" trese Zapad: CIA i BND znali za zlodjela vojnih hunti

Afera "Rubikon" potresa Zapad. Novo otkriće američkih, njemačkih i švajcarskih novinara pokazuje da su američka i njemačka obavještajna služba - CIA i BND znali za gruba kršenja ljudskih prava od strane latinoameričkih vojnih hunti krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Prevodilac Bundesvera pred sudom zbog špijuniranja za Iran

BERLIN - U njemačkom gradu Koblenc danas je počelo suđenje Nijemcu avganistanskog porijekla, koji je godinama bio savjetnik u njemačkoj vojsci, pod optužbom za špijunažu u korist Irana.

Raskrinkano hrvatsko špijunsko leglo u Srbiji

Bezbjednosno-informativna agencija podnijela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv N. K. i D. L. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo špijunaže.

Špijunska afera u Srbiji: Utvrđeno šta je bio predmet primopredaje

BEOGRAD - Vojno-bezbjednosna agencija (VBA) Srbije utvrdila je šta je bio predmet primopredaje između ruskog obavještajca i penzionisanog potpukovnika Vojske Srbije, rekao je načelnik Uprave za analitiku Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Srbije Relja Željski.

Snouden objasnio kako vas špijunira vaš telefon i šta možete uraditi

Edvard Snouden, bivši pripadnik američke CIA, saradnik NSA i zviždač koji je 2013. dobio azil u Rusiji nakon što je razotkrio tajni američki program masovnog prisluškivanja, gostovao je kod voditelja jednog od najpopularnijih podcasta na svijetu Džoa Rogana.

Najčitanije