Šri Lanka

Šri Lanka ukida vize da bi pospješila turizam

KOLOMBO - Šri Lanka će izdavati besplatne jednomjesečne vize za posjetioce iz skoro 50 zemllja, u pokušaju da ponovo oživi luksuznu turističku industriju zemlje koja je ozbiljno pogođena bombaškim napadima na uskrs, kada je poginulo 263 ljudi.

Šri Lanka zaposlila dva dželata

Vlasti Šri Lanke zaposlile su dva dželata pred planirana vješanja koja će okončati 43-ogodišnji moratorijum na smrtnu kaznu u toj ostrvskoj državi.

Škole u Šri Lanki otvorene poslije bombaških napada

Državne škole u Šri Lanki otvorene su danas uz jake mjere obezbjeđenja poslije bombaških napada na katolički Uskrs, ali su mnogi zabrinuti roditelji zadržali djecu kod kuća zbog straha od dodatnih eksplozija.

Sahranjena djeca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki

KOPENHAGEN - U gradu Arhus je u nedjelju sahranjeno troje djece najbogatijeg čovjeka Danske koja su poginula u nedavnim terorističkim napadima na Šri Lanki.

Dojava iz inostranstva: Ove sedmice će biti pokušaja novih napada na Šri Lanki

KOLOMBO - Katolički kardinal Šri Lanke Malkolm Ranžit upozorio je vjerske zvaničnike da je tokom ove sedmice biti pokušaja novih napada na Šri Lanki.

Na Šri Lanki ukinuta zabrana društvenih mreža

KOLOMBO - Vlada Šri Lanke ukinula je zabranu društvenih mreža, koja je uspostavljena kako bi se spriječilo širenje lažnih vesti nakon terorističkih napada na katolički Uskrs.

Objavljen novi snimak terorista sa Šri Lanke

KOLOMBO - Šest dana nakon masakra na Šri Lanki, u kojem je ubijeno najmanje 253 ljudi, objavljen je snimak dvojice terorista kako ulaze u hotel u kojem je izvršen jedan od bombaških napada.

Dvije osobe preživjele eksploziju u skrovištu ekstremista na Šri Lanki

KOLOMBO - Djevojka i žena preživjele su eksploziju u skrovištu ekstremista koji su povezani sa napadima na crkve i hotele u Šri Lanki u kojima je poginulo više od 300 ljudi

Najmanje 20 mrtvih tokom hvatanja osumnjičenih za napade na Šri Lanki

KOLOMBO - Najmanje 20 osoba je u petak poginulo, od toga dvojica ili više osumnjičenih militanata, tokom policijske akcije hvatanja osumnjičenih terorista u istočnoj Šri Lanki, piše "The Guardian".

Tri nove eksplozije na Šri Lanki

Nove eksplozije odjeknule su u Šri Lanki, samo nekoliko dana nakon što je u masovnom terorističkom napadu u Kolombu poginulo 253 osobe i povrijeđeno više od 500.

Najčitanije