Štada

Štada rasla iznad tržišnog prosjeka u 2021.

BANJALUKA - Štada grupa, u okviru koje posluje Hemofarm, u 2021. godini ponovo je nadmašila trendove na tržištu i prijavila rast prodaje od osam odsto na 3,25 milijardi evra i povećanje profita od 37 odsto u vidu dobiti prije kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) na 776,5 miliona evra.

Snažan rast za Štadu i tokom globalne krize

BAD VILBEL - Uprkos nepovoljnom poslovnom okruženju izazvanom pandemijom COVID19 koja je direktno uticala na smanjenje stope rasta i u farmaceutskoj industriji, Štada grupa u okviru koje posluje Hemofarm, u prvoj polovini 2020. zabilježila je povećanje prodaje od 16 odsto na ukupno 1,47 milijarde eura, sa organskim rastom prodaje od devet odsto.

Štada grupa i Hemofarm uručili opremu bolnicama u Zenici i Tešnju

SARAJEVO - Predstavnici "Štada grupe" i njene članice "Hemofarma" uručili su danas Kantonalnoj bolnici Zenica dva monitora za praćenje vitalnih funkcija najugroženijih pacijenata, a jedan monitor uručen je i bolnici u Tešnju.

"Hemofarm" donirao medicinsku opremu Ministarstvu zdravlja RS

BANJALUKA - Direktor Hemofarma Banjaluka Saša Urošević uručio je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata koje će resorno ministarstvo predati na upotrebu bolnicama u Republici Srpskoj.

Dvocifreni rast za Štadu u 2019.

BAD VILBEL – Dvocifreni rast koji je Štada zabilježila kako u prodaji tako i kad je riječ o EBITDA predstavljaju odličnu osnovu za dalji organski rast i poslovni razvoj ove kompanije. Prodaja na nivou Grupe zabilježila je rast od 12 odsto u iznosu od 2,61 milijarde evra, i čini je rast prodaje generičkih proizvoda za 11 odsto (na 1,53 milijarde evra) i rast prodaje brendiranih proizvoda za 13 odsto (na 1,07 milijardu evra). U ovaj odličan rezultat Štade uključen je i snažan organski rast prodaje za osam (8) odsto.

Štada grupa nastavlja rast, nova ulaganja u "Hemofarm"

​BEOGRAD - Globalna farmaceutska kompanija "Štada grupa" u okviru koje posluje i srpski proizvođač lijekova "Hemofarm" zabilježila je rast prodaje od 11 odsto u prvih šest mjeseci ove godine, a u srpsku proizvodnju u 2020. trebalo bi da ulože oko 20 miliona evra, koliki nivo investicija je planiran za ovu godinu.

Najčitanije