Štednja

Štednja građana Srpske premašila 2,4 milijarde KM

BANJALUKA - Ukupna štednja građana RS sredinom prošle godine iznosila je 2.418 miliona maraka.

Kakeibo, japanska umjetnost uštede novca

Događa li se i vama da dođe kraj mjeseca, potrošili ste čitavu platu, a nemate pojma gdje je zapravo sav taj novac otišao? Niste jedini.

Vlada FBiH: Krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje kraj 2022.

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je i Parlamentu FBiH po hitnom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH, kojim je kao krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje utvrđen 31. decembar 2022. godine.

10 lekcija o novcu koje mališani treba da nauče

Kada početi razgovarati s djecom o novcu? Što prije, savjetuju psiholozi, jer djeca već od treće godine prepoznaju snagu novca. Na ovoj važnoj lekciji vaša će vam djeca jednog dana biti zahvalna jer će bolje znati upravljati vlastitim finansijama.

Ljubljanska banka neće isplatiti prijeratnu štednju bh. štedišama

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je tužbu bh. štediša protiv Slovenije i BiH za nadoknadu novca iz štednje u bivšoj Ljubljanskoj banci. Tim činom bh. građani su trajno ostali bez svog novca.

Svjetski dan štednje: Sberbank Banjaluka misli na budućnost najmlađih

Dolazak prinove predstavlja najsrećniji trenutak u životu jedne porodice. Kako bi ovaj dan učinili još radosnijim Sberbank Banjaluka, već tradicionalno, petu godinu za redom poklanja vrijedne poklone bebama rođenim u Republici Srpskoj na dan 31. oktobar - Svjetski dan štednje.

Kako je nastala kasica prasica i zašto čuvamo novac u ovakvim posudama

Mnogo prije nego što su izgrađene prve banke, koliko znamo u 15. vijeku, ljudi su obično svoj novac koji štede čuvali u kuhinjskim teglama.

Raste štednja građana BiH, ukupni depoziti 12,89 milijardi KM

SARAJEVO - Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), na kraju septembra 2019. godine ukupni depoziti stanovništva kod komercijalnih banaka u BiH iznosili su 12,89 milijardi KM, što je najveći zabilježeni nivo.

Pet jednostavnih savjeta za uštedu novca

Rijetko kada ćemo čuti da neko tvrdi kako ima previše novca, a mnogi ni ne shvataju kako mali iznosi u konačnici mogu činiti veću cifru koja bi sasvim lijepo izgledala na računu za štednju.

Štednja energije jedini održivi model

BANJALUKA - Vrijeme rasipanja i nekontrolisanog trošenja energije je prošlo, smatraju stručnjaci i dodaju kako se štednja i racionalizacija nameću kao jedini održiv model ponašanja u budućnosti.

Najčitanije