Štrajk

SAS gubi dnevno 13 miliona dolara, piloti štrajkuju već 11 dana

Štrajk pilota u skandinavnskoj avio-kompaniji SAS, koji je pogodio stotine hiljada turista, ušao je u četvrtak u 11. dan.

Štrajk na norveškim morskim naftnim platformama

OSLO - Norveški radnici na morskim naftnim i gasnim platformama počeli su danas štrajk, rečeno je Rojtersu iz sindikata koji je organizovao ovu akciju.

Najavljeni veliki protesti u julu, jedini zahtjev minimalna plata od 1.000 KM

SARAJEVO - Selvedin Šatorović iz Saveza samostalnih sindikata BiH, najavio je i da će Savez samostalnih sindikata organizovati proteste u julu, a jedini zahtjev je minimalna plata od 1.000 KM.

Šumari gase motorke 1. jula

BANJALUKA, SOKOLAC - Sindikat zaposlenih u "Šumama Republike Srpske" u petak, 1. jula, održaće jednočasovni štrajk upozorenja, kojim traže da se cijena rada za zaposlene u tom javnom preduzeću poveća sa 140 na 160 KM.

Radnici "Šuma RS" najavili štrajk

BANJALUKA - Jedinstvena udružena sindikalna organizacija "Šuma RS" saopštila je da će radnici ovog preduzeća stupiti u štrajk ukoliko se što prije ne povećaju plate.

Britanski željezničari u najvećem štrajku: Početak mogućeg ljeta nezadovoljstva?

LONDON - Velika Britanija suočila se danas s najvećim štrajkom željezničara u posljednjih 30 godina, a desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama, a blokade su postavljene u zoru i biće prisutne sve do subote, što će zaustaviti saobraćaj i Londonskog metroa, prenosi Rojters.

Radnici metroa u Londonu najavili štrajk: "Izbjegavajte putovanje"

LONDON - Gradske vlasti Londona savjetovale su mještanima da sutra, ukoliko mogu, ostanu da rade od kuće pošto su radnici metroa najavili štrajk, piše britanski dnevnik "Telegraf".

"Nezavisne" saznaju: Jašarević prekinuo štrajk glađu

SARAJEVO - Mevlid Jašarević, koji je zbog terorističkog napada na američku ambasadu u Sarajevu osuđen na 15 godina zatvora, prekinuo je štrajk glađu u koji je stupio prošle sedmice.

Mevlid Jašarević štrajkuje glađu

SARAJEVO - Mevlid Jašarević, koji je na 15 godina zatvora osuđen zbog terorističkog napada na američku ambasadu u Sarajevu, stupio je juče ujutru u štrajk glađu.

Rudari koncerna "Elektroprivrede FBiH" zaprijetili obustavom proizvodnje

SARAJEVO - Rudari sedam rudnika koji se nalaze u sastavu koncerna "Elektroprivrede Federacije BiH", zaprijetili su potpunom obustavom proizvodnje 23. maja, ukoliko ne dobiju novi kolektivni ugovor.

Rudari "Dubrave" stupili u štrajk glađu

TUZLA - Rudari Rudnika uglja Dubrave, koji je u sastavu Rudnika uglja "Kreka" Tuzla, stupili su danas u štrajk glađu, zahtijevajući povećanje plata 30 odsto na startnu osnovu i nastavak radnog vremena od 12 časova.

Prekinut štrajk UIO BiH

BANJALUKA - Štrajkački odbor Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH donio je danas jednoglasnu odluku o prestanku štrajka upozorenja zaposlenih u UIO BiH.

Ukoliko se Sindikat UIO BiH ne dogovori s Tegeltijom, slijedi generalni štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Sindikat radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH sutra će razgovarati sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, u vezi sa štrajkom i zahtjevima koje imaju, a u slučaju nepostizanja dogovora, nije isključena mogućnost i generalnog štrajka u ovoj instituciji.

Radnici UIO BiH počeli štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Radnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH stupili su danas u štrajk upozorenja koji će trajati svakog dana od 12 do 14 časova.

Prosvjetari najavljuju talas štrajkova

BIHAĆ - Ukoliko Vlada USK u toku naredne sedmice ne nastavi pregovore sa sindikatima koji okupljaju radnike u obrazovanju Unsko-sanskog kantona, prosvjetari će započeti pripreme za generalni štrajk.

Najčitanije