Štrajk

Štrajk u rudniku "Zenica", rudari odbijaju da izađu iz jame

SARAJEVO - Rudari jame "Stranjani" Rudnika mrkog uglja Zenica ostali su u jami i odbijaju da nastave sa radom, zbog manjka radne snage, izjavio je za "BHRT" predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić.

Špediteri gube posao, prevoznici dobijaju trošak

BIJELJINA - Preseljenjem carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača u Brčko troškovi prevoza bi porasli za 150 maraka po turi, čime se prevoznici stavljaju u nezavidan položaj, poručuju oni.

Zaposleni u institucijama BiH prijete štrajkom

SARAJEVO - Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenih u institucijama BiH uputio je dopis Savjetu ministara u tehničkom mandatu i OHR-u u kojem traže hitno privremeno finansiranje institucija BiH ili slijedi štrajk.

Štrajk trajektnih radnika zarobio hiljade putnika u Grčkoj

ATINA - Radnici na grčkim trajektima stupili su jutros u štrajk, pa hiljade turista i putnika ne mogu doći na svoja odredišta.

Prosvjetari USK movu školsku godinu počeće generalnim štrajkom

BIHAĆ - Sindikati koji okupljaju prosvjetne radnike na području Unsko-sanskog kantona donijeli su odluku o organizaciji generalnog štrajka, koji će započeti 2. septembra 2019. godine, s početkom nove školske godine.

Žene u Švajcarskoj štrajkuju, traže jednakost u zaradama

ŽENEVA - Žene širom Švajcarske stupile su danas u štrajk i organizuju demonstracije sa zahtjevom da budu poštenije plaćene i ravnopravne sa muškarcima, kao i da bude manje seksualnog maltretiranja i nasilja.

Trninić: Razočaran sam ponašanjem pojedinih sindikata

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je razočaran i iznenađen ponašanjem pojedinih sindikata u "Željeznicama Republike Srpske" koji su za danas najavili polučasovni štrajk upozorenja, zahtijevajući povećanje plata, te ocijenio da to nije stav svih zaposlenih već pojedinih sindikalnih lidera.

Marin: Sutra polučasovni štrajk upozorenja "Željeznica RS"

DOBOJ - Šest od ukupno osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" održaće sutra polučasovni štrajk upozorenja jer sa Upravom nije postignut dogovor o zahtjevima za povećanje plata na čemu sindikati insistiraju, potvrdio je Srni predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Zlatko Marin.

Željezničari idu u štrajk

Sindikati Željeznica Republike Srpske će stupiti u štrajk upozorenja 7. juna, jer nisu dobili dogovoreno povećanje plate, zaključeno je danas nakon sastanka predstavnika željezničkih sindikata u Banjaluci.

Luvr zatvoren zbog štrajka

PARIZ - Zaposleni u pariskom Luvru stupili su danas u štrajk i primorali ovaj muzej da zatvori vrata, zbog čega razočarani turisti neće moći da vide Ma Lizu u ostala remek-djela.

Najčitanije