Štrajk

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, blokada stanice ostaje

ZENICA - Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su od nedjelje bili u štajku glađu, prekinuli su štrajk, ali na snazi ostaje blokada Autobuske stanice Zenica, potvrdio je predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Sarvan.

Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans" nisu prekinuli blokadu Autobuske stanice uprkos odluci Opštinskog suda da je štrajk nezakonit.

Sud štrajk radnika Zenicatransa proglasio nezakonitim

ZENICA - Sutkinja Općinskog suda Zenica Aida Pezer-Alić, nakon što zbog nedolaska advokata Sindikata JKP Zenicatrans-prevoz putnika jutros nije moglo biti održano ročište na tom sudu, proglasila je nepravosnažnom presudom da je štrajk radnika tog preduzeća nezakonit.

Štrajkačima glađu priključilo se još šest radnika Zenicatransa

ZENICA - Dvanaest radnika JKP Zenicatrans - prevoz putnika u nedjelju su u 15 sati započeli novi, drugi štrajk glađu ovog mjeseca, a jutros si im se priključila još šestorica kolega, kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Radnici "Zenicatransa" ponovo počinju štrajk glađu

SARAJEVO - Grupa radnika "Zenicatransa - prevoz putnika" ponovo će danas početi štrajk glađu do ispunjavanja njihovog zahtjeva za stabilno poslovanje preduzeća i bolje uslove rada.

Nije usvojen budžet Zenice za 2020. godinu, firma "Zenicatrans" bez pomoći

ZENICA - Nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dva puta povukao prijedlog budžeta za 2020. godinu na 46. sjednici Gradskog vijeća Zenice, problem "Zenicatransa" nije riješen, a radnici će vrlo vjerovatno odmrznuti štrajk glađu i nastaviti sa blokadom autobuske stanice u Zenici.

Štrajk na grčkim ostrvima zbog izbjeglica i migranata

ATINA - Sljedeće srijede, 22. januara na ostrvima u sjevernom dijelu Egejskog mora koja su najviše pogođena migrantskim i izbjegličkim problemima biće organizovan generalni štrajk zbog, kako navode grčki mediji, vladine politike po tom pitanju, prenosi portal a1on.mk.

"Zenicatrans" uspostavila javni prevoz, radnici i dalje štrajkuju

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" nastavili su blokadu autobuske stanice u tom gradu i štrajk glađu do ispunjavanja njihovog zahtjeva za stabilno poslovanje preduzeća i bolje uslove rada.

Komšić posjetio radnike Zenicatransa

ZENICA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je jutros radnike JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", koji već treći dan štrajkaju glađu.

Radnici Zenicatransa nastavili štrajk glađu, jednom pozlilo

ZENICA - Dvadesetak radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su juče u holu Autobuske stanice Zenica započeli štrajk glađu, odlučili su da ne "radikalizuju" štrajk, te će i u narednom periodu konzumirati vodu, kazao je Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu.

Najčitanije