Štrajk

Medicinari štrajkovali zbog neisplaćene decembarske plate

VELIKA KLADUŠA - Zaposleni u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši održali su danas jednosatni štrajk upozorenja te su na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo time što im još uvijek nije isplaćena zarađena decembarska plata.

Štrajk radnika drvne industrije u Finskoj

HELSINKI - Oko 3.000 radnika finske kompanije za obradu drveta "UPM" stupilo je danas u štrajk zbog čega su postrojenja prestala sa radom, saopšteno je iz te firme.

Enormno skuplja struja vodi u štrajkove i pobune

BANJALUKA - Trgovci, hotelijeri i drugi privrednici u Srpskoj, nakon što su odbili ugovore koje im je "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) poslala, a po kojima im je cijena električne energije znatno uvećana, traže hitan sastanak Vlade RS i "Elektroprivrede RS", te dogovor da dođe do smanjenja tražene cijene struje, jer će, upozoravaju, u suprotnom da obustave rad i da štrajkuju.

Kolektivni ugovor na čekanju, u januaru štrajk službenika

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako su aktivnosti na pripremi pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom počele još 2018, do danas nije održan nijedan sastanak radne grupe, što u Samostalnom sindikatu državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH ocjenjuju kao nedostatak volje i želje da se bilo šta pokrene, a zbog čega će već u januaru ponovo organizovati proteste ispred institucija BiH.

Štrajk radnika aerodroma u Frankfurtu, 40 letova otkazano

FRANKFURT - Osoblje aerodroma u Frankfurtu je u štrajku, što je izazvalo otkazivanje oko 40 letova, neposredno pred božićne praznike.

Beogradski advokati najavili štrajk

BEOGRAD - Skupština Advokatske komore Beograd (AKB) izglasala je danas odluku da beogradski advokati u petak, 24 decembra, stupe u obustavu rada do ispinjenja zahtjeva, rečeno je Tanjugu u toj komori.

Zdravstveni radnici u Konjicu skinuli bijele mantile i prestali da rade

KONJIC - Zdravstveni radnici Opšte bolnice u Konjicu kolektivno su prekinuli rad i skinuli bijele mantile, navodeći kako su im porodice dovedene na rub egzistencije, jer od jula nisu primili plate zbog blokiranih računa.

Ugrožena proizvodnja električne energije u BiH

Termoelektrana u Tuzli već dva dana nema isporuku uglja, zbog čega je ugroženo normalno funkcioniranje, uz prijetnju obustave proizvodnje električne energije. Rješenje za BiH je u kupovini električne energije na tržištu po znatno većoj cijeni.

Rudari dočekali jutro pred zgradom federalne vlade, formiran pregovarački tim

SARAJEVO - Rudari sedam rudnika u Federaciji BiH dočekali su jutro na otvorenom ispred zgrade federalne vlade i ponavljaju da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Ulemek prekinuo štrajk glađu

BEOGRAD - Nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog najtežih krivičnih djela, prekinuo je štrajk glađu.

Najčitanije