Šuma

Mađari ispituju hrast u Srpskoj, žele obnoviti svoje šume

BANJALUKA - Da je šumsko bogatstvo Republike Srpske neprocjenjivo, svjedoči podatak da Mađari ovih dana ispituju genetički materijal hrasta kitnjaka u tri opštine u Srpskoj kako bi obnovili svoje šume.

Nestao sa proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi

Zadar je u ponedjeljak šokirala vijest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubistvo na svoj 18. rođendan. Priča je time tragičnija što je riječ o mladiću koji je samo deset mjeseci ranije krivično prijavljen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda glave zbog kojih je 44-godišnji Zadranin Marin Tičić preminuo u zadarskoj Opštoj bolnici nakon što je upao u duboku komu.

Uhapšen šumarski inspektor

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je jutros pedesetšestogodišnjeg šumarskog inspektora čiji su inicijali D. Đ. zbog primanja mita

Mladić iz Teslića poginuo sijekući šumu

TESLIĆ - Mladić čiji su inicijali R.Đ. (33) iz Teslića, smrtno je stradao radeći u šumi na sječi drveta u Gornjim Vijačanima opština Prnjavor.

Albanci bespravno sjekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

BEOGRAD - Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, zatekla grupu Albanaca u bespravnoj sječi šume.

Poklopilo ga drvo, na mjestu ostao mrtav

MRKONJIĆ GRAD - Stojan Miletić zvani Ćola (49) iz sela Dubica, kod Mrkonjić Grada, poginuo je u utorak kada je prilikom sječe drva u šumi na njega palo stablo, saznaju "Nezavisne".

Uhapšen zbog bespravne sječe šume

ZVORNIK - P.N. iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je izvršio bespravnu sječu šume na lokalitetu Rogosija kod Vlasenice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Poginuo prilikom sječe šume

MRKONJIĆ GRAD – Policijskim službenicima Policijske stanice Mrkonjić Grad juče je prijavljeno da je u mjestu Dubica od povreda zadobijenih prilikom sječe šume smrtno stradao S.M. iz Mrkonjić Grada.

Veliki požar u blizini Sidneja

KANBERA - Australijske vlasti objavile su danas upozorenje najvišeg nivoa stanovništvu u oblasti zapadno od Sidneja zbog požara koji je zahvatio rastinje i brzo se širi.

Šumski vrtić otvoren u Hrvatskoj: Djeci ne smeta ni kiša, ni blato

Nema veze kakvo je vrijeme. Može puhati bura, padati kiša, biti magla ili jako sunce. Djeci to ne bi trebalo smetati jer bi se tako trebala povezati s prirodom, steći imunitet i snalažljivost.

Najčitanije