Šuma

Njemački sud odobrio "Tesli" sječu šume za novu fabriku

Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" dobio je "zeleno svjetlo" od Višeg upravnog suda Berlin-Brandenburga da nastavi krčenje šume u Grinhajdu na površini od 92 hektara, radi izgradnje svoje "gigafabrike" u blizini Berlina, javlja Dojče vele.

Ose šiškarice protjerane iz kestenove šume

BIHAĆ - Zahvaljujući efikasnim mjerama zaštite koje se poduzimaju posljednjih nekoliko godina, u značajnoj mjeri su očuvane kestenove šume na području Unsko-sanskog kantona i započeo je njihov oporavak.

Podnijet izvještaj protiv petorice zbog bespravne sječe šume

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osoba inicijali N.P. i M.S. iz Kotor Varoši, D.Đ. i S.M. iz Kneževa i F.Z. iz Novog Travnika, u okviru aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske provodi na sprečavanju bespravne sječe šuma i procesuiranje odgovornih.

Izgubio se u šumi, pronašli ga nakon dvije sedmice u urušenoj vodenici

Članovi lovačkog udruženja, Civilna zaštita i vatrogasaci iz Oštre Luke tokom proteklog vikenda bili su učesnici prave drame! Nakon što je pronađen nestali 65-ogodišnjak iz Gornjih Kruhara kod Sanskog Mosta, i to na nepristupačnom terenu, usred minskog polja, uslijedila je filmska akcija njegovog spasavanja. Izuzetno težak zadatak obavljen je bez greške.

Mađari ispituju hrast u Srpskoj, žele obnoviti svoje šume

BANJALUKA - Da je šumsko bogatstvo Republike Srpske neprocjenjivo, svjedoči podatak da Mađari ovih dana ispituju genetički materijal hrasta kitnjaka u tri opštine u Srpskoj kako bi obnovili svoje šume.

Nestao sa proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi

Zadar je u ponedjeljak šokirala vijest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubistvo na svoj 18. rođendan. Priča je time tragičnija što je riječ o mladiću koji je samo deset mjeseci ranije krivično prijavljen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda glave zbog kojih je 44-godišnji Zadranin Marin Tičić preminuo u zadarskoj Opštoj bolnici nakon što je upao u duboku komu.

Uhapšen šumarski inspektor

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je jutros pedesetšestogodišnjeg šumarskog inspektora čiji su inicijali D. Đ. zbog primanja mita

Mladić iz Teslića poginuo sijekući šumu

TESLIĆ - Mladić čiji su inicijali R.Đ. (33) iz Teslića, smrtno je stradao radeći u šumi na sječi drveta u Gornjim Vijačanima opština Prnjavor.

Albanci bespravno sjekli šumu, pa pucali na srpske vojnike

BEOGRAD - Patrola Vojske Srbije napadnuta je iz vatrenog oružja kod Kuršumlije kada je, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, zatekla grupu Albanaca u bespravnoj sječi šume.

Poklopilo ga drvo, na mjestu ostao mrtav

MRKONJIĆ GRAD - Stojan Miletić zvani Ćola (49) iz sela Dubica, kod Mrkonjić Grada, poginuo je u utorak kada je prilikom sječe drva u šumi na njega palo stablo, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije