Šuma

Uhapšen presuđeni silovatelj, danima se krio u šumi

ZENICA - U Orahovici kod Zenice večeras se odvijala prava drama kada su službenici Policijske uprave Nemila MUP-a ZDK pronašli i uhapsili Emsada Valentića, koji se danima krio u šumi iznad ovog sela.

Šuma nikla na austrijskom stadionu

​Uredno podšišana trava, po mogućstvu ravan teren, 22 igrača na njemu i hiljade ljubitelja koji navijaju za njih – na to većina ljudi pomisli kada se pomene fudbalski stadion. Zašto je onda na jednom austrijskom stadionu nikla šuma?

Muškarci iz Kneževa osumnjičeni za krađu šume

KNEŽEVO - B.V. i S.B. iz Kneževa ispitani su zbog sumnje da su krali šumu na području koje pripada Šumskom gazdinstvu "Čemernica".

Tematska sjednica Vlade RS o krađi šuma

LOPARE - Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će Vlada Srpske održati tematsku sjednicu posvećenu krađi šuma.

Poginuo prilikom sječe šume

ISTOČNO SARAJEVO - Lice čiji su inicijali B.M. (84) smrtno je stradalo od povreda koje je zadobilo prilikom sječe šume u mjestu Mjedenik u opštini Pale, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Od naknada za korištenje šuma 619.834 KM

PRIJEDOR - U budžetu grada Prijedora za ovu godinu planirano je 619.834 KM prihoda po osnovu naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta.

Stručnjaci upozoravaju: Amazonska šuma postaće savana

Razmjere krčenja šuma brazilske Amazonske prašume toliko su velike da se sada smatra kako se uništi i više od veličine tri fudbalska igrališta tog područja na minutu, što znači da bismo uskoro mogli doći do te točke nakon koje se Amazonija više ne bi mogla oporaviti, javlja The Guardian.

Brao gljive pa pronašao mrtvog Hrvata u Njemačkoj, uhapšen bračni par

Hrvat Kristijan B. (27) pronađen je mrtav u šumi Laufan der Pegnica u pokrajini Bavarska.

Mještani banjalučkog naselja pronašli skelet u šumi

​BANJALUKA - U banjalučkom naselju Dragočaj pronađeni su skeletni ostaci, a u toku je njihova identifikacija, rekla je Srni portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Ušao u šumu i 27 godina nije izašao iz nje

Godine 1986. tada dvadesetogodišnji Kristofer Najht odvezao se u jednu šumu u ruralnom dijelu američke države Mejn.

Najčitanije