Šuma

Gori u Sibiru

MOSKVA - Ruska Služba za zaštitu šuma iz vazduha "Avijalesohrana" saopštila je da u Sibiru gori 1,15 miliona hektara šume u području nepristupačnom za vatrogasce.

Gori 93.000 hektara ruske šume

Vatrogasne jedinice u Ruskoj Federaciji gase šumske požare čija ukupna površina premašuje 93.000 hektara.

Traži se hitno obustavljanje sječe šume i procjena učinjene štete

BIHAĆ - Sječa šume na planini Plješevici od strane preduzeća "Hrvatske šume" izazvaće ozbiljne poremećaje u biološkoj ravnoteži šumskog sistema na tom prostoru te dovesti do erozivnih procesa na zemljištu, požara i klimatskih poremećaja.

Najstrašnija šuma na svijetu

Kad ljudi pomisle na Transilvaniju, prva asocijacija najčešće je grof Drakula. Ali, šuma Hoia Baciu, koju nazivaju i rumunskim bermudskim trouglom, zlokobnija je i mističnija i od čuvenog Vlada Čepeša.

Dječake tražili u šumi u kojoj ima preostalih mina iz rata

DOBOJ - Šetnja šumom trojice četrnaestogodišnjaka iz Modriče završila se petočasovnom potragom za njima, jer su, umjesto putem kojim su krenuli, odlučili da se kući vrate prečicom i - izgubili se.

Dervenćanin u šumi napao sugrađane, pucao na traktor

DERVENTA – Policiji u Derventi prijavljeno je da je Z.P. sa područja ove opštine u šumi fizički nasrnuo na sugrađane Ž.N. i R.M., te da je iz vatrenog oružja ispalio hitac u pravcu traktora marke "IMT", pri čemu je probušio gumu i oštetio felugu na istom.

90 miliona godina stara šuma pod ledom Antarktika

Prije otprilike 90 miliona godina zapadni Antarktik je bio divlja prašuma, sudeći po fosilima korijenja, polena i spora koje su skoro pronađene na tom mjestu.

Njemački sud odobrio "Tesli" sječu šume za novu fabriku

Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" dobio je "zeleno svjetlo" od Višeg upravnog suda Berlin-Brandenburga da nastavi krčenje šume u Grinhajdu na površini od 92 hektara, radi izgradnje svoje "gigafabrike" u blizini Berlina, javlja Dojče vele.

Ose šiškarice protjerane iz kestenove šume

BIHAĆ - Zahvaljujući efikasnim mjerama zaštite koje se poduzimaju posljednjih nekoliko godina, u značajnoj mjeri su očuvane kestenove šume na području Unsko-sanskog kantona i započeo je njihov oporavak.

Podnijet izvještaj protiv petorice zbog bespravne sječe šume

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osoba inicijali N.P. i M.S. iz Kotor Varoši, D.Đ. i S.M. iz Kneževa i F.Z. iz Novog Travnika, u okviru aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske provodi na sprečavanju bespravne sječe šuma i procesuiranje odgovornih.

Najčitanije