Šume

Potpisani petogodišnji ugovori "Šuma Srpske" i drvoprerađivača

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Šume Republike Srpske" Slaven Gojković i predstavnici 49 strateških preduzeća za preradu drveta potpisali su danas u Banjaluci okvirne petogodišnje ugovore koji se odnose na zagarantovane količine šumskih drvnih sortimenata.

Veća proizvodnja šumskih sortimenata, manja prodaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine proizveden 348.361 metar kubni šumskih sortimenata ili za 6,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistku.

Brazil i dalje vodeći po uništavanju šuma

Brazil je i prošle godine bio vodeći u svijetu po uništavanju kišnih šuma, iako je krčenje šuma u najvećoj južnoameričkoj zemlji palo za 37 odsto u poređenju s 2017., objavila je nezavisna mreža za praćenje stanja svjetskih šuma.

Gojković novi v.d. direktora JP Šume RS

BANJALUKA – Nadzorni odbor JP Šume Republike Srpske na danas održanoj vanrednoj sjednici razriješio je dužnosti v. d. direktora JP Šume RS Zorana Stojčića i na njegovo mjesto imenovao Slavena Gojkovića.

"Šume Srpske" objavile spisak dužnika

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" objavile su novu listu neposlovnih partnera na kojoj se nalazi 586 firmi koje ovom javnom preduzeću duguju milione KM.

"Šume Srpske" godišnje ulože oko 12 miliona KM u zaštitu šuma

BANJALUKA - Preduzeće "Šume Republike Srpske" na godišnjem nivou ulaže oko 12 miliona KM u zaštitu šuma od bespravne sječe, požara i biljnih bolesti, rekao je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Zoran Stojčić na okruglom stolu povodom obilježavanja Međunarodnog dana šuma.

Višković: Nema govora o privatizaciji "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je večeras da nema govora o privatizaciji strateških firmi poput "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske" kako tvrde pojedini opozicioni poslanici.

Sutra smjena direktora "Šuma RS"?

BANJALUKA - Generalni direktor Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić mogao bi da bude smijenjen sa ove funkcije na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Nadzornog odbora preduzeća, između ostalog, i zbog problema koji se dešavaju u Šumskom gazdinstvu (ŠG) "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara, saznaje Srna.

"Marić da izabere direktorsku funkciju ili poslanički mandat"

BANJALUKA - Predsjednik Nadzornog odbora (NO) Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Biljana Marković rekla je da će aktuelni generalni direktor te kompanije Risto Marić morati da se opredijeli između ostanka na toj funkciji i poslaničkog mjesta u Narodnoj skupštini, gdje je izabran kao kandidat SP-a na proteklim izborima.

Milan Milaković preuzima "Šume RS"?

BANJALUKA - Generalni direktor Javnog preduzeća "Šume RS" Risto Marić u četvrtak će podnijeti ostavku, a na njegovo mjesto najvjerovatnije će doći aktuelni potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, Milan Milaković, saznaju "Nezavisne" iz izvora bliskih rukovodstvu ovog javnog preduzeća.

Najčitanije