Šume

Zatečen u bespravnoj sječi šume

Muškarac čiji su inicijali A.K. iz Zvornika prijavljen je da je izvršio bespravnu sječu šume u zvorničkom mjestu Malešić, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Dobit "Šuma RS" 1,44 miliona maraka

BANjALUKA - “Šume RS” prvo polugodište završile su u plusu od 1,44 miliona maraka, što je mnogo bolji rezultat nego u istom periodu lani, kada je ovo preduzeće imalo gubitak od 2,6 miliona maraka.

Naučnici o uništavanju šuma: Za 40 godina doći će do kolapsa života

Ako čovječanstvo nastavi da uništava šume trenutnim tempom, za najviše četiri decenije doći će do "tačke bez povratka" i katastrofalnog kolapsa života na Zemlji, tvrde fizičari Džerardo Akvino i Mauro Bolonja.

Pašalić: Preciznije definisanje imovine "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da predložene izmjene i dopune Zakona o šumama imaju za cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća "Šume Srpske", definisanje načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Uhapšena i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac

ZAGREB - Hrvatska policija uhapsila je danas i bivšu HDZ-ovu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac, koja se povezuje s malverzacijama u Hrvatskim šumama.

Uhapšen prvi čovjek "Hrvatskih šuma"

ZAGREB - Hrvatska policija uhapsila je jutros predsjednika uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslava Jakupčića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, prenose hrvatski mediji.

Od Hrvatske se čeka odgovor o sječi šume na planini Plješevici

BIHAĆ - Radnici preduzeća "Hrvatske šume" nastavili su proteklih dana sječu šume na planini Plješevici, na samoj graničnoj liniji s Bosnom i Hercegovinom, a o ovome problemu nadležne državne institucije upoznao je i premijer USK Mustafa Ružnić.

"Hrvati sijeku šumu i u BiH"

BIHAĆ - Na planini Plješevici, iznad Bihaća, radnici preduzeća "Hrvatske šume" ovih dana obavljaju intenzivnu sječu šume na samoj graničnoj liniji s Bosnom Hercegovinom, a u preduzeću "Unsko-sanske šume" tvrde kako je sječom zahvaćeno i šumsko područje koje se nalazi unutar bh. teritorija.

Modričanin osumnjičen za bespravnu sječu šume

DOBOJ - Lice iz Modriče čiji su inicijali N.A. identifikovano je da je na području ove opštine izvršilo bespravnu sječu i odvoz šume, a izrezana građa je pronađena i oduzeta, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Izmjenama zakona preciznije definisana imovina "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama čiji je cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća, načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Najčitanije