Šume

Imenovani novi direktori u Šumama RS

BANJALUKA - Strahinja Bašević je novi direktor šumskog gazdinstva "Romanija" sa Sokoca umjesto smijenjenog Vlajka Sekulića, dok je na čelu ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš Igor Andrić umjesto Stane Kuzmić.

Oglušili se o poziv Viškovića: Direktorima šumarija ostavka ne pada na pamet

BANJALUKA - Dan nakon što je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, najavio "sječu" direktora u Šumskim gazdinstvima (ŠG) u RS koja su poslovala negativno, većina direktora tih gazdinstava ne namjerava samoinicijativno podnijeti ostavke, te su pozvali nadležne da dođu i kontrolišu njihov rad.

Višković traži "sječu" direktora šumskih gazdinstava

BANJALUKA – Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" poslovalo je u prvom polugodištu s minusom od 2,63 miliona maraka, a 18 od 26 gazdinstava ima negativne finansijske pokazatelje. Najgora situacija je u gazdinstvima "Romanija" Sokolac, "Vrbanja" Kotor Varoš i "Oštrelj" Drinić.

Muškarci iz Kneževa osumnjičeni za krađu šume

KNEŽEVO - B.V. i S.B. iz Kneževa ispitani su zbog sumnje da su krali šumu na području koje pripada Šumskom gazdinstvu "Čemernica".

Tematska sjednica Vlade RS o krađi šuma

LOPARE - Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će Vlada Srpske održati tematsku sjednicu posvećenu krađi šuma.

Bolsonaro zabranio spaljivanje šuma narednih 60 dana

RIO DE ŽANEIRO - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro potpisao je danas uredbu kojom se brani spaljivanje šuma radi dobijanja poljoprivrednih površina narednih 60 dana, a kako bi se spriječilo zaustavljanje širenja požara koji su devastirali dijelove Amazonije.

Miroslav Kričković poginuo prilikom sječe šume kod Banjaluke

BANJALUKA - Miroslav Kričković (41) iz Gornjih Garevaca kod Prijedora poginuo je juče oko 9.30 prilikom sječe šume u zaseoku Šušnjari kod Banjaluke, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Prijedorčanina usmrtilo stablo kod Banjaluke

BANJALUKA - Četrdesetjednogodišnji Prijedorčanin nastradao je juče prilikom sječe stabla u mjestu Šušnjari kod Banjaluke, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pašalić: Moguće smjene kadrova u pojedinim šumskim gazdinstvima

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u Banjaluci da su Vlada i resorno ministarstvo opredijeljeni da se razračunaju sa svim negativnim pojavama u "Šumama Srpske" i da su uskoro moguće smjene kadrova u nekoliko šumskih gazdinstava u kojima postoje najveći problemi.

Studija: Drvećem protiv globalnog zagrijavanja

Ekstremne klimatske promjene mogu biti spriječene sadnjom milijardu hektara šume, pokazuju rezultati studije o klimatskim promjenama - IPC C.

Najčitanije