Šume RS

Jačanje saradnje "Šuma RS" i Šumarskog fakulteta

BANJALUKA - Slaven Gojković, direktor "Šuma RS", i Vojislav Dukić, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, potpisali su u petak sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, čime su dogovorene konkretne aktivnosti i smjernice neophodne za praktičnu realizaciju projekta "Master plan pošumljavanja i gazdovanja šumskim kulturama u RS".

Dobit "Šuma RS" 1,44 miliona maraka

BANjALUKA - “Šume RS” prvo polugodište završile su u plusu od 1,44 miliona maraka, što je mnogo bolji rezultat nego u istom periodu lani, kada je ovo preduzeće imalo gubitak od 2,6 miliona maraka.

Pašalić: Preciznije definisanje imovine "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da predložene izmjene i dopune Zakona o šumama imaju za cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća "Šume Srpske", definisanje načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Izmjenama zakona preciznije definisana imovina "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama čiji je cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća, načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Kontejnerska proizvodnja sadnica, preporod za šume u RS

DOBOJ - Kontejnerska proizvodnja sadnica trebalo bi da preporodi ne samo Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju u Stanovima, kod Doboja, nego i šumska prostranstva širom RS jer ovakav način uzgoja sadnica, jedini te vrste u RS, daje bolje rezultate od klasičnog.

Imenovani novi direktori u Šumama RS

BANJALUKA - Strahinja Bašević je novi direktor šumskog gazdinstva "Romanija" sa Sokoca umjesto smijenjenog Vlajka Sekulića, dok je na čelu ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš Igor Andrić umjesto Stane Kuzmić.

Oglušili se o poziv Viškovića: Direktorima šumarija ostavka ne pada na pamet

BANJALUKA - Dan nakon što je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, najavio "sječu" direktora u Šumskim gazdinstvima (ŠG) u RS koja su poslovala negativno, većina direktora tih gazdinstava ne namjerava samoinicijativno podnijeti ostavke, te su pozvali nadležne da dođu i kontrolišu njihov rad.

Višković traži "sječu" direktora šumskih gazdinstava

BANJALUKA – Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" poslovalo je u prvom polugodištu s minusom od 2,63 miliona maraka, a 18 od 26 gazdinstava ima negativne finansijske pokazatelje. Najgora situacija je u gazdinstvima "Romanija" Sokolac, "Vrbanja" Kotor Varoš i "Oštrelj" Drinić.

Tematska sjednica Vlade RS o krađi šuma

LOPARE - Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će Vlada Srpske održati tematsku sjednicu posvećenu krađi šuma.

Gojković novi v.d. direktora JP Šume RS

BANJALUKA – Nadzorni odbor JP Šume Republike Srpske na danas održanoj vanrednoj sjednici razriješio je dužnosti v. d. direktora JP Šume RS Zorana Stojčića i na njegovo mjesto imenovao Slavena Gojkovića.

Najčitanije