Šume Srpske

Integralni informacioni sistem za bolju kontrolu i zaštitu šuma

BANJALUKA - Sprečavanje bespravne sječe šumskih dobara, brojne uštede te jedinstvena, zaštićena i brza baza podataka su prednosti koje će "Šumama Republike Srpske" donijeti novi integralni informacioni sistem, koji bi u narednim godinama trebalo da bude implementiran u ovom javnom preduzeću.

Saradnja "Šuma Srpske" i "Srbijašuma"

FOČA - U Foči je danas počeo dvodnevni susret rukovodstava "Šuma Srpske" i "Srbijašuma" čiji je cilj razmjena znanja i iskustava u gazdovanju šumskim blagom.

Pašalić: Moguće smjene kadrova u pojedinim šumskim gazdinstvima

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u Banjaluci da su Vlada i resorno ministarstvo opredijeljeni da se razračunaju sa svim negativnim pojavama u "Šumama Srpske" i da su uskoro moguće smjene kadrova u nekoliko šumskih gazdinstava u kojima postoje najveći problemi.

Potpisani petogodišnji ugovori "Šuma Srpske" i drvoprerađivača

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Šume Republike Srpske" Slaven Gojković i predstavnici 49 strateških preduzeća za preradu drveta potpisali su danas u Banjaluci okvirne petogodišnje ugovore koji se odnose na zagarantovane količine šumskih drvnih sortimenata.

Veća proizvodnja šumskih sortimenata, manja prodaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine proizveden 348.361 metar kubni šumskih sortimenata ili za 6,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistku.

"Šume Srpske" objavile spisak dužnika

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" objavile su novu listu neposlovnih partnera na kojoj se nalazi 586 firmi koje ovom javnom preduzeću duguju milione KM.

Višković: Nema govora o privatizaciji "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je večeras da nema govora o privatizaciji strateških firmi poput "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske" kako tvrde pojedini opozicioni poslanici.

Veća primanja za zaposlene "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Predstavnici Jedinstvene udružene sindikalne organizacije preduzeća "Šume Republike Srpske" i Sindikat zaposlenih u šumarstvu dogovorili su sa Upravom "Šuma" potpisivanje kolektivnog ugovora kojim će biti poboljšan ekonomsko-socijalnog status zaposlenih.

Veliki potencijal RS za proizvodnju energenta budućnosti

BANJALUKA - Godišnji obim sječe u šumama Republike Srpske iznosi oko 3.000.000 kubnih metara. Procjene pokazuju kako samo u zapadnom dijelu RS postoji blizu 700.000 kubnih metara sirovine kao potencijalnog izvora za biomasu.

"Veliki brat" stiže i u "Šume Srpske"

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" raspisale su međunarodni tender za nabavku novog integralnog informacionog sistema, vrijednog 5,5 miliona maraka, a koji bi, pored brojnih unapređenja u poslovanju, trebalo i da spriječi eventualne zloupotrebe.

Najčitanije