Šume Srpske

Podnesen izvještaj protiv pet osoba zbog zloupotrebe položaja u "Šumama Srpske"

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj protiv pet osoba zbog učinjenih krivičnih djela zloupotreba službenih položaja ili ovlaštenja, a na štetu JPŠ „Šume Republike Srpske“ Sokolac.

Petković: Kojim obrazloženjem se Srpskoj može zabraniti da upravlja šumama

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je Srni da Srpska od Dejtonskog sporazuma upravlja šumama, te da ne vidi kojim bi pravnim obrazloženjem to pravo moglo da joj se zabrani.

Pašalić: Odluka Ustavnog suda pokušaj otimanja imovine Srpske

BANJALUKA- Ministar poljoprivrede, šumarsdtva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je Srni da je odluka Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske pravno neosnovana i polički motivisana, te da predstavlja pokušaj otimanja imovine Srpske.

Ustavni sud: Neustavna odredba da su šume vlasništvo Srpske

SARAJEVO - Ustavni sud BiH utvrdio je da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Srpske.

Pašalić: Očekujem pozitivno poslovanje "Šuma Srpske" do kraja godine

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da očekuje da će Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" do kraja godine pozitivno poslovati.

Pašalić: Preciznije definisanje imovine "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da predložene izmjene i dopune Zakona o šumama imaju za cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća "Šume Srpske", definisanje načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Integralni informacioni sistem za bolju kontrolu i zaštitu šuma

BANJALUKA - Sprečavanje bespravne sječe šumskih dobara, brojne uštede te jedinstvena, zaštićena i brza baza podataka su prednosti koje će "Šumama Republike Srpske" donijeti novi integralni informacioni sistem, koji bi u narednim godinama trebalo da bude implementiran u ovom javnom preduzeću.

Saradnja "Šuma Srpske" i "Srbijašuma"

FOČA - U Foči je danas počeo dvodnevni susret rukovodstava "Šuma Srpske" i "Srbijašuma" čiji je cilj razmjena znanja i iskustava u gazdovanju šumskim blagom.

Pašalić: Moguće smjene kadrova u pojedinim šumskim gazdinstvima

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u Banjaluci da su Vlada i resorno ministarstvo opredijeljeni da se razračunaju sa svim negativnim pojavama u "Šumama Srpske" i da su uskoro moguće smjene kadrova u nekoliko šumskih gazdinstava u kojima postoje najveći problemi.

Potpisani petogodišnji ugovori "Šuma Srpske" i drvoprerađivača

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Šume Republike Srpske" Slaven Gojković i predstavnici 49 strateških preduzeća za preradu drveta potpisali su danas u Banjaluci okvirne petogodišnje ugovore koji se odnose na zagarantovane količine šumskih drvnih sortimenata.

Najčitanije