Šume Srpske

Saradnja "Šuma Srpske" i "Srbijašuma"

FOČA - U Foči je danas počeo dvodnevni susret rukovodstava "Šuma Srpske" i "Srbijašuma" čiji je cilj razmjena znanja i iskustava u gazdovanju šumskim blagom.

Pašalić: Moguće smjene kadrova u pojedinim šumskim gazdinstvima

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u Banjaluci da su Vlada i resorno ministarstvo opredijeljeni da se razračunaju sa svim negativnim pojavama u "Šumama Srpske" i da su uskoro moguće smjene kadrova u nekoliko šumskih gazdinstava u kojima postoje najveći problemi.

Potpisani petogodišnji ugovori "Šuma Srpske" i drvoprerađivača

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Šume Republike Srpske" Slaven Gojković i predstavnici 49 strateških preduzeća za preradu drveta potpisali su danas u Banjaluci okvirne petogodišnje ugovore koji se odnose na zagarantovane količine šumskih drvnih sortimenata.

Veća proizvodnja šumskih sortimenata, manja prodaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine proizveden 348.361 metar kubni šumskih sortimenata ili za 6,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistku.

"Šume Srpske" objavile spisak dužnika

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" objavile su novu listu neposlovnih partnera na kojoj se nalazi 586 firmi koje ovom javnom preduzeću duguju milione KM.

Višković: Nema govora o privatizaciji "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je večeras da nema govora o privatizaciji strateških firmi poput "Elektroprivrede" i "Šuma Srpske" kako tvrde pojedini opozicioni poslanici.

Veća primanja za zaposlene "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Predstavnici Jedinstvene udružene sindikalne organizacije preduzeća "Šume Republike Srpske" i Sindikat zaposlenih u šumarstvu dogovorili su sa Upravom "Šuma" potpisivanje kolektivnog ugovora kojim će biti poboljšan ekonomsko-socijalnog status zaposlenih.

Veliki potencijal RS za proizvodnju energenta budućnosti

BANJALUKA - Godišnji obim sječe u šumama Republike Srpske iznosi oko 3.000.000 kubnih metara. Procjene pokazuju kako samo u zapadnom dijelu RS postoji blizu 700.000 kubnih metara sirovine kao potencijalnog izvora za biomasu.

"Veliki brat" stiže i u "Šume Srpske"

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" raspisale su međunarodni tender za nabavku novog integralnog informacionog sistema, vrijednog 5,5 miliona maraka, a koji bi, pored brojnih unapređenja u poslovanju, trebalo i da spriječi eventualne zloupotrebe.

Direktor "Šuma RS": Nema razloga za mojom ostavkom

BANJALUKA - Generalni direktor preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić rekao je Srni da nema razloga da podnese ostavku kako su to danas iz Srpske demokratske stranke (SDS) tražili, jer je prvu godinu svog mandata završio sa dobiti od 10 miliona KM, drugu sa četiri i po, a ovu će završiti sa šest miliona KM dobiti.

Najčitanije