Švajcarska

Švajcarski poljoprivrednici zakopavaju gaće da utvrde kvalitet zemljišta

Širom Švajcarske poljoprivrednici i vlasnici bašta, u sklopu naučne studije o kvalitetu zemljišta, zakopavaće bijeli pamučni donji veš.

Švajcarska: Pad manjeg aviona u jezero Konstans

BERLIN - Manji avion srušio se danas u jezero Konstans u Švajcarskoj dok se približavao aerodromu u Altenrajnu, u kantonu Sent Galen na sjeverozapadu te zemlje.

Protesti protiv epidemioloških mjera u švajcarskom poreskom raju

CUG - U švajcarskom poreskom raju, gradu Cugu, oko 500 građana danas je protestovalo zbog restriktivnih antiepidemioloških mjera noseći bijela zaštitna odijela i uzvikujući (distopijske) parole protiv totalitarizma i globalizma, javlja Rojters.

Tajno pobjegli iz švajcarskog skijališta zbog karantina

VAŠINGTON - Britanski turisti tajno su pobjegli iz poznatog švajcarskog skijališta Verbir, iako je trebalo da budu u karantinu koji su švajcarske vlasti uvele za posjetioce iz Velike Britanije, potvrdio je lokalni zvaničnik, prenosi Si-En-En.

U Švajcarskoj prva vakcinisana baka od 90 godina

LUCERN - Devedesetogodišnja žena iz švajcarskog kantona Lucern prva je osoba u Švajcarskoj koja je primila vakcinu protiv kovida 19.

Švajarski krizni štab traži stroge mjere i zaključavanje

CIRIH - Šef kriznog štaba koji savjetuje švajcarsku vladu u vezi s pandemijom pozvao je danas na strogo zaključavanje kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa korona, pozivajući se na apele naučnika, zvaničnika i medicinskih radnika.

Direktori švajcarskih bolnica zatražili uvođenje hitnih mjera

CIRIH - Direktori pet najvećih švajcarskih bolnica zatražili su od ministra zdravlja uvođenje hitnih mjera da bi se suzbilo širenje virusa korona, objavio je list "ZontagsCajtung".

Švajcarska prekinula saobraćanje vozova s Italijom

ŽENEVA - Švajcarski nacionalni željeznićki operater saopštio je u utorak da će skoro sav željeznički saobraćaj između Italije i Švajcarske biti prekinut na neodređeni period od četvrtka zbog kontrolnih mjera uslijed epidemije COVID-19 koje su zatražile italijanske vlasti.

Lančani sudar u Švajcarskoj, povrijeđen Srbin

U lančanom sudaru koji se noćas dogodio ispod jednog nadvožnjaka u Švajcarskoj povrijeđene su četiri osobe, a među njima i osoba iz Topole, javlja Ucentar.rs.

Švajcarsko selo se evakuiše na 10 godina

BERN - Švajcarsko selo u kojem je deponija municije iz Drugog svjetskog rata eksplodirala prije 73 godine biće evakuisano na desetak godina dok se ne uklone preostale bombe, a sve u sklopu plana od milijardu dolara koji je Vlada u ponedjeljak odobrila.

Najčitanije