Švajcarska

Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

CIRIH - Švajcarci su danas na referendumu odobrili antiterorističke mjere Evropske unije (EU) glasajući za zakon kojim se pooštravaju uslovi za posjedovanje oružja.

Švajcarci glasaju o ograničenjima za oružje

ŽENEVA - Švajcarski birači danas glasaju na referendumu na kojem će odlučiti da li će biti uvedena nova ograničenja za oružje.

"Unaprijediti saradnju Republike Srpske i Švajcarske"

BANJALUKA – Dosadašnja saradnja Republike Srpske i Švajcarske bila je dobra, ocijenjeno je na sastanku Radovana Viškovića, predsjednika Vlade Republike Srpske, i ambasadorke Švajcarske u BiH Andree Rauber Sakser.

Bh. državljanin u Švajcarskoj vozio 213 km/h, dobio 22 mjeseca zatvora

Dvadesetšestogodišnji državljanin BiH osuđen je na sudu u švajcarskom Lucernu na 22 mjeseca zatvora, te novačnu kaznu od 3.000 franaka jer je prečesto u ovoj državi vozio daleko brže od dozvoljene brzine.

Lavina u švajcarskim Alpima, četvoro nestalih

​SION - Policija švajcarskog kantona Vale saopštila je danas da je četvoro ljudi nestalo nakon lavine koja se pokrenula visoko u Aplima na jugozapadu Švajcarska, prenosi AP.

Predstavljena nova najveća novčanica

Švajcarska centralna banka predstavila je danas redizajniranu verziju novčanice najveće nominalne vrijednosti, od hiljadu švajcarskih franaka.

Lavina u Švajcarskoj zatrpala skijaše

ŽENEVA - Nekoliko skijaša ostalo je zatrpano ispod lavine na obroncima švajcarskog planinskog centra Kran Montana, saopštila je policija.

Državljanin BiH osuđen u Švajcarskoj zbog brutalnog porodičnog nasilja

U Švajcarskoj u mjestu Kulm tamnošnji sud donio je presudu kojom se 42-godišnji državljanin BiH osuđuje na šest godina zatvora, a sud mu je izrekao zabranu ulaska u Švajcarsku u periodu od 15 godina.

Primali socijalnu pomoć u Švajcarskoj, u BiH kupili tri kuće

LUCERN - Supružnici iz BiH proglašeni su krivim na Sudu u Lucernu jer su od 2008. do 2013. godine od švajcarskih organa povukli 140.000 franaka socijalne pomoći, a da nisu prijavili da su u prethodnom periodu u BiH kupili čak tri porodične kuće.

Policajac kažnjen sa 500 € zbog prebrze vožnje u potjeri za pljačkašima

​Saobraćajni policajac u Švajcarskoj kažnjen je s 528 evra zbog prekoračenja brzine tokom potjere za osumnjičenim kriminalcima koju su jurili bježeći od policije. Policajac se žalio, ali sud je žalbu odbio.

Najčitanije