Švajcarska

Vozilo nestalo u Švajcarskoj pronađeno u Stanarima

DOBOJ - Policija iz Stanara, nakon provjere u bazi Interpola, u ponedjeljak je oduzela audi Q7, vlasništvo Z.Š. sa područja opštine Stanari.

Švajcaraci protiv referenduma za ograničenje kretanja

CIRIH - Većina Švajcaraca protivi se referendumskoj kampanji koju je pokrenula krajnja desnica, a kojom se traži ukidanje slobode kretanja za građane Evropske unije, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja.

Traga se za skijašem koji je navodno pokrenuo lavinu, objavljeni snimci

Pokrenuta je velika akcija potrage za više nestalih skijaša nakon što su četiri lavine pogodile skijališta u Austriji i Švajcarskoj.

U Švajcarskoj zatvorena nuklearna elektrana koja je radila 47 godina

ŽENEVA – U Švajcarskoj je zatvorena nuklearna elektrana Muhlberg, nedaleko od Berna, koja je radila 47 godina.

Švajcarska omogućila razmjenu bankarskih podataka sa još 18 zemalja

CIRIH - Švajcarski parlament odobrio je automatsku razmjenu bankarskih podataka sa još 18 zemalja počevši od 2021. godine.

Opljačkali i zapalili poštanski kombi, objavljen snimak

U švajcarskom kantonu Vat u kratkom vremenu desilo se nekoliko oružanih pljački kombija koji su prevozili novac. Posljednja pljačka, koja se dogodila u ponedjeljak 19.40 sati u blizini Deilensa, čak je i zabilježena kamerom svjedoka.

Švajcarska ostala bez 500 glečera

Na jednoj krivini na putu koji vodi do vrhova Alpa u Švajcarskoj nalazi se hotel "Belvedere" podignut 1880. godine, a iz kojeg se pruža najbolji vidik na jedan od najvećih glečera Rone.

Uhapšeni Pink Panteri iz regiona: Odnijeli plijen vrijedan nekoliko miliona

PODGORICA - Švajcarska policija uhapsila je dvojicu državljana Crne Gore, dvojicu državljana Njemačke i po jednu osobu iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare od nekoliko miliona franaka, piše podgorički Dan, pozivajući se na pisanje švajcarskih medija.

Švajcarci ne daju kafu!

Švajcarska vlada odlučila je da ukine nacionane strateške rezerve kafe, ali je, nakon burne reakcije Švajcaraca i proizvođača ovog napitka, odgodila primjenu ove mjere.

Iz Švajcarske deportovana i Katarina Živković

Popularnu pjevačicu Radu Manojlović je prošle sedmice policija deportovala iz Švajcarske, a isti peh se dogodio i njenoj koleginici Katarini Živković.

Najčitanije