Švajcarska

Hapšenja u Cirihu: Državljanin BiH ilegalno zaposlio zemljaka

CIRIH - Kantonalna policija Ciriha, uz podršku Kancelarije za privredu i rad kantona Cirih, u četvrtak ujutro izvršila je inspekciju nekoliko gradilišta u okrugu Horgen i tom prilikom uhapsila trojicu muškarca zbog kršenja Zakona o imigraciji.

Kriza nagriza ekonomiju Švajcarske, privrednici upalili alarm

Globalno ekonomsko usporavanje, koje je zemlje poput Njemačke približilo recesiji, širi se i na Švajcarsku koja je ranije bila otporna, pokazali su podaci švajcarskih inženjerskih kompanija.

Skice Malog princa pronađene u staroj kući u Švajcarskoj

Skice "Malog princa" koje je napravio francuski pisac i pilot Antoan de Sent-Egziperi, pronađene su u jednoj staroj kući na sjeveru Švajcarske gdje ih je čuvao jedan bogataš zajedno sa nekoliko desetina hiljada drugih umjetničkih djela.

Švajcarski glečeri se tope brže nego ikada

BERN - Zbog rekordnih temperatura tokom ovog ljeta švajcarski glečeri se tope rekordnom brzinom, upozorava dnevnik "Blik".

Osumnjičeni za ubistvo dječaka u Njemačkoj tražen i u Švajcarskoj

BERLIN - Četrdesetogodišnji državljanin Eritreje, osumnjičen za ubistvo osmogodišnjeg dječaka, gurnuvši ga pod voz u Frankfurtu, nalazi se na potjernici policije u Švajcarskoj gdje mu je odobren azil, saopštila je danas njemačka policija.

Vrućine "iznenadile" švajcarske željeznice

BERN - Dok su se željeznice u mnogim zemljama Evrope, na osnovu iskustava proteklih godine, pripremile za ljetnje vreline, Švajcarska željeznica (SBB) to nije učinila i suočena je sa brojnim problemima zbog deformacije šina.

Švajcarska proglašena najboljom zemljom za život i posao

​Švajcarska je proglašena najboljim mjestom za život i rad. Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Vojnici u Švajcarskoj oboljeli od misteriozne bolesti

BERN - Više od 40 vojnika vojne akademije u centralnoj Švajcarskoj hospitalizovano je u četvrtak nakon što su se naglo razboleli, a četvoro je u kritičnom stanju, saopštila je švajcarska Vlada.

Švajcarskoj fale desetine hiljada zanatlija

​BERN - Švajcarskoj nedostaje veliki broj zanatlija, koji su trenutno najtraženija radna snaga na tržištu rada.

Fudbalerka pronađena mrtva na dnu jezera

Florijana Ismaili, 24-godišnja fudbalerka Jang Bojsa i švajcarska reprezentativka, pronađena je na dnu jezera Komo nakon što je nestala prije tri dana.

Najčitanije