Švajcarska

Hitna pomoć medijima u Švajcarskoj od 57,5 miliona franaka

BERN - Švajcarska vlada je odobrila hitnu pomoć medijima koji imaju pad prihoda od oglasa zbog pandemije korona virusa.

Švajcarski poslanici se okupili u restoranu, policija prekinula žurku

BERN - Dok se građani Švajcarske usljed pandemije virusa korona pozivaju na socijalno distanciranje i poštovanje restrikcija poslanici švajcarske skupštine su se nakon jedne sjednice okupili u restoranu sajma.

Ako žele piti pivo ili kafu u kafiću, Švajcarci će morati ostaviti lične podatke

BERN - U Švajcarskoj će u ponedeljak ponovo biti otvoreni ugostiteljski objekti, ali će gosti morati da ostavljaju svoje lične podatke.

Fudbal u Švajcarskoj dobio "zeleni svjetlo", ali bez publike

​Švajcarska fudbalska liga dobila je "zeleno svjetlo" za nastavak prvenstva 8. juna, pod uslovom da se utakmice igraju bez gledalaca na tribinama.

Srbin uhapšen u Švajcarskoj: Trkali se pa duplo prekoračili brzinu

Srbin (19) i još jedan mladić (21) porijeklom sa Kosova i Metohije uhapšeni su u subotu uveče u Švajcarskoj dok su se trkali automobilima na putu A1.

Nestašica alkohola i dezinfekcionih sredstava u Švajcarskoj

CIRIH - Švajcarska, koja je prije dvije godine ukinula praksu pravljenja zaliha alkohola za moguće vanredne situacije, suočava se sa nestašicom ove sirovine i dezinfekcionih sredstava napravljenih na njegovoj osnovi, javlja Rojters.

Luksuzni Karantin u hotelu koji u ponudi ima testiranje na virus korona

Lanac luksuznih apartmana u Švajcarskoj nudi karantenu s pet zvjezdica uz privatnog dostavljača, doktora i testiranje na virus korona.

Za dan povtrđena 1.123 nova slučaja virusa korona u Švajcarskoj

BERN - Prema podacima švajcarske Federalne kancelarije za javno zdravstvo u ovoj zemlji je u protekla 24 sata potvrđeno 1.123 novooboljelih od virusa korona, čime je broj zaražnih u ovoj zemlji dosegao 14.336.

Federer donirao milion franaka ugroženima u Švajcarskoj

Švajcarski teniski as Rodžer Federer pridružio se ostalim poznatim sportistima u pomaganju ugroženima od virusa korona, pa su on i njegova supruga Mirka donirali milion švajcarskih franaka najugroženijim porodicama u toj zemlji.

"Švajcarski sistem zdravstvene zaštite mogao bi se urušiti"

CIRIH - Švajcarski sistem zdravstvene zaštite mogao bi se urušiti do kraja mjeseca ukoliko virus korona nastavi da se širi trenutnim tempom, rekao je danas zvaničnik Danijel Koh.

Najčitanije