Švajcarska

Švajcarska proglašena najboljom zemljom za život i posao

​Švajcarska je proglašena najboljim mjestom za život i rad. Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Vojnici u Švajcarskoj oboljeli od misteriozne bolesti

BERN - Više od 40 vojnika vojne akademije u centralnoj Švajcarskoj hospitalizovano je u četvrtak nakon što su se naglo razboleli, a četvoro je u kritičnom stanju, saopštila je švajcarska Vlada.

Švajcarskoj fale desetine hiljada zanatlija

​BERN - Švajcarskoj nedostaje veliki broj zanatlija, koji su trenutno najtraženija radna snaga na tržištu rada.

Fudbalerka pronađena mrtva na dnu jezera

Florijana Ismaili, 24-godišnja fudbalerka Jang Bojsa i švajcarska reprezentativka, pronađena je na dnu jezera Komo nakon što je nestala prije tri dana.

Bern prijeti Briselu protivmjerama

CIRIH - Švajcarske vlasti danas su izrazile spremnost da berzama u EU zabrane trgovinu njihovim akcijama, čime je intenziviran spor oko potpisivanja novog sporazuma o partnerstvu Berna i Brisela.

Rukometaši Srbije idu na Euro, Zelenović srušio Švajcarce

Rukometaši Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Žene u Švajcarskoj štrajkuju, traže jednakost u zaradama

ŽENEVA - Žene širom Švajcarske stupile su danas u štrajk i organizuju demonstracije sa zahtjevom da budu poštenije plaćene i ravnopravne sa muškarcima, kao i da bude manje seksualnog maltretiranja i nasilja.

Džihadisti jedu svinjetinu kako bi se bolje prikrili

Islamska država i islamističke grupacije izazvale su, do sada neviđeni, talas džihadističke radikalizacije u Švajcarskoj, a jedna studija posebno ukazuje na problem radikalizacije u zatvorima.

Ubio dva taoca u Cirihu pa sebe

CIRIH - Švajcarska policija saopštila je da je naoružan muškarac uzeo dva taoca u stanu, a da su nakon pucnjave sve tri osobe pronađene mrtve.

Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj

Crnogorska državljanka (34) i srpski državljanin (48) uhapšeni su juče u švajcarskom gradu Baar, zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom marihunane u zatvorenim plantažama, kao i pranjem novca i prevarom, pišu Dnevne novine.

Najčitanije