Švajcarska

Švajcarska: Za one koji dolaze iz Španije 10 dana karantina

BERN - Švajcarske zdravstvene vlasti dodale su Španiju, osim Balearskih i Kanarskih ostrva, na spisak zemalja iz kojih oni koji dolaze moraju da budu u karantinu 10 dana, u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Švajcarsko građevinarstvo u problemu

Švajcarsko građevinarstvo suočava se s velikim problemom jer će mu ubrzo nedostajati stručna radna snaga, budući da se sve manji broj mladih odlučuje za tu vrstu obrazovanja.

Pijanista svirao klavir na visini od 40 metara

Švajcarski pijanista Alan Roše je imao svoj prvi nastup nakon ukidanja karantina uvedenog zbog pandemije virusa korona te ga je obilježio na poseban način.

Četvoro mrtvih u padu malog aviona

ŽENEVA - Četiri osobe poginule su u padu malog aviona u švajcarskim Alpama, objavila je policija.

Čapagain: moguća nova migrantska kriza

ŽENEVA - Veliki broj ljudi krenuće ka bogatijim zemljama kada se otvore granice, bježeći od siromaštva izazvanog pandemijom kovid-19 i tražeći efikasnu vakcinu protiv virusa korona, izjavio je direktor za Aziju i Pacifik u Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca /IFRC/ DŽagan Čapagain.

Nakon ulaska u Švajcarsku građani BiH moraju u karantin

ŽENEVA - Državljani BiH koji žele da uđu u Švajcarsku od sutra će morati u dvonedjeljni karantin, saopšteno je iz švajcarskog Zavoda za javno zdravlje.

Rodić: Upozorenja natjerala srpske državljane da ne dolaze u Srbiju

BEČ - Srpski državljani, koji žive i rade u Austriji i Švajcarskoj, odlučili su da ovog ljeta usljed epidemije virusa korona zbog mjera i upozorenja ne dolaze u Srbiju.

U Švajcarskoj ljekari oboljevali više nego stanovništvo

Na početku pandemije virusa korona u Švajcarskoj je medicinsko osoblje bilo suočeno s nedostatkom zaštitne opreme, što je rezultiralo u većem oboljevanju ljekara, pokazuje ispitivanje Udruženja ljekara Švajcarske.

Švajcarska preplavljena respiratorima i maskama

Švajcarska je preplavljena respiratorma koji su nabavljeni u vrijeme pandemije korona virusa, a nagomilale su se i zalihe higijenskih maski.

Švajcarska po prvi put uvela obavezu nošenja maski u prevozu

BERN - Po prvi put od izbijanja pandemije korona virusa u Švajcarskoj od danas je na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u gradskom prevozu.

Najčitanije