Švajcarska

Švajcarska ukida sve mjere

CIRIH - Švajcarska će 1. aprila ukinuti posljednje preostale restrikcije u vezi sa kovidom 19, saopštile su danas vlasti ove zemlje, koja će pokušati da nadalje živi sa virusom.

Koliko ruskog novca je zarobljeno u švajcarskim bankama

CIRIH - Švajcarske banke, cijenjene zbog svoje tajnosti računa i sigurnosti, iznijele su rijetku procjenu sredstava koja su kod njih deponovali ruski klijenti.

Sjeverni tok 2 AG podnosi zahtjev za stečaj?

CUG - Švajcarska kompanija Severni tok 2 AG, koja je izgradila istoimeni gasovod od Rusije do Njemačke, razmatra podnošenje zahtjeva za stečaj, izvještava Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Sjeverni tok 2 u Švajcarskoj otpušta sve zaposlene

Operater gasovoda "Sjeverni tok 2", sa sjedištem u švajcarskom kantonu Cug, otpušta sve svoje zaposlene.

Švajcarska više nije neutralna, usvojiće sankcije protiv Moskve

CIRIH - Neutralna Švajcarska će usvojiti sankcije EU protiv Rusa uključenih u specijalnu operaciju Moskve u Ukrajini i zamrznuti njihovu imovinu, saopštila je danas Vlada, oštro odstupajući od tradicije te alpske zemlje.

Svaki sedmi Švajcarac milioner

Njemačka je u samom vrhu u Evropi po ličnom bogatstvu akumuliranom u vrijednosti većoj od 16 biliona evra, pokazalo je istraživanje švajcarskog instituta, naglašavajući i daljnje produbljivanje jaza između bogatih i siromašnih.

Državljanin BiH poginuo u Švajcarskoj

LUGAN – Adis Redžić, državljanin BiH, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Švajcarskoj.

Švajcarska uvodi crvene registarske tablice

Švajcarci uvode novu registarsku tablicu koju je teško ne primijetiti. Korišćenje ove tablice neće biti obavezno, ali će mnogima olakšati vožnju.

Cijanovićeva u Švajcarskoj: "Dijaspora važan resurs i velika razvojna šansa Srpske"

CIRIH - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici udruženja dijaspore iz Srpske u Švajcarskoj konstatovali su na današnjem sastanku u Cirihu da dijaspora predstavlja važan resurs i veliku razvojnu šansu Republike Srpske i da postoji ogroman prostor za dalje institucionalno povezivanje, kao i za razvoj privrednih i poslovnih veza.

Novi Zeland ukida karantin i otvara granice, Švajcarska ide ka tome

VELINGTON - Vlada Novog Zelanda u četvrtak je saopštila da će ukinuti uslove karantina za dolazne putnike i ponovo otvoriti svoje granice, što je promjena koju su pozdravile hiljade građana u inostranstvu koji su dugo čekali da se vrate kući.

Nova pravila za ulazak u Švajcarsku

SARAJEVO - U Švajcaskoj od danas važe nova kovid 19 pravila za ulazak u ovu zemlju, saopštila je Spoljnotrgovinska komora (STK) BiH.

Zemljotres pogodio Švajcarsku

​ŽENEVA - Zemljotres magnitude 4,1 pogodio je rano jutros Švajcarsku, javila je agencija DPA pozivajući se na lokalne medije.

Novo žarište korone u Evropi: Situacija u ovoj zemlji gora nego u većini

BERN - Božićni praznici ne izgledaju baš veselo dok omikron soj nastavlja da se širi Švajcarskom.

Švajcarska pooštrava mjere

BERN - Švajcarska će od ponedjeljka pooštriti restriktivne mjere, uvedene zbog virusa korona, što znači da će se od zaposlenih tražiti da rade od kuće, a ulazak u zatvorene prostore biće ograničen.

Uslovi za ulazak u Švajcarsku zabrinuli transportne firme iz BiH

BANJALUKA - Nove epidemiološke mjere Švajcarske, prema kojima svi koji ulaze u tu zemlju moraju imati negativan PCR test na virus korona, uticaće na kašnjenje isporuka robe, ali i manji broj putnika što će, kako kažu prevoznici, samo povećati njihove gubitke koji se gomilaju od početka pandemije.

Najčitanije