Švedska

Podrška Švedske u transformaciji poreskih uprava u BiH

BA­NJA­LU­KA - Am­ba­sa­da Šved­ske u BiH kroz pro­je­kat "Jačanje ka­pa­ci­te­ta po­res­kih admi­nis­tra­ci­ja u BiH", u ko­jem učes­tvu­je i Po­res­ka upra­va RS, će i u bu­dućem pe­ri­odu nas­ta­vi­ti da po­maže po­res­kim upra­va­ma u BiH da una­pri­je­de svoj rad, s ci­ljem tran­sfor­ma­ci­je u mo­der­ne, po­uz­da­ne i uslužne po­res­ke upra­ve.

Pucnjava u Švedskoj: Sedmoro ranjeno, 12 uhapšeno

GETEBORG - Sedam osoba je ranjeno, a 12 uhapšeno u pucnjavi u Geteborgu s kojom su povezani članovi jedne bajkerske grupe, saopštila je danas švedska policija.

Postigao fenomenalan gol, popio pivo i nastavio igrati

Bivši fudbaler Ajaksa Kenedi Bakircioglu postao je hit na društvenim mrežama nakon utakmice švedskog prvenstva između njegovog Hamarbija i Geteborga.

Zatvor zbog tvrdnje da doseljavanje muslimana smanjuje inteligenciju

Šveđanka iz grada Jonkopinga proglašena je krivom i osuđena na tri mjeseca zatvora zbog vrijeđanja islama i muslimana putem društvenih mreža.

Premijeru Švedske izglasano nepovjerenje

STOKHOLM - Švedski parlament izglasao je danas nepovjerenje premijeru Stefanu Lofvenu u glasanju koje je bilo obavezno poslije izbora.

Banjalučanin uspješan u Švedskoj: Od izbjeglice do gradonačelnika Borgholma

BANJALUKA, BORGHOLM - Ilko Ćorković, prijeratni banjalučki mašinski tehničar, obezbijedio je drugi mandat na čelu Borgholma, švedskog gradića sa 11.000 stanovnika, koji se nalazi na ostrvu Oland u Baltičkom moru.

Ekstremni desničari odlučuju ko će vladati Švedskom

STOKHOLM - Parlamentarni izbori u Švedskoj nisu se pretvorili u ono od čega se uoči izbora najviše strahovalo, da ta skandinavska utvrda demokratije i građanstva postane još jedna zemlja u kojoj je ekstremna desnica došla nadomak vlasti.

Švedski muzej vraća ukradenu sliku Oskara Kokoške

STOKHOLM - Švedski muzej pristao je da pravnim nasljednicima vrati sliku Oskara Kokoške koju su ukrali nacisti.

Novi požari u Švedskoj, izgorjeli objekti i automobili

STOKHOLM - Sedam automobila i nekoliko kuća i objekata izgorjelo je u požarima koji su se desili u gradu Kristijanstad na jugu Švedske, u noći između srijede i četvrtka, prenijela je lokalna SVT televizija.

Ptica "oborila" vojni avion u Švedskoj

MALME - Borbeni avion JAS 39 Gripen srušio se danas na jugu Švedske, pošto je ptica naletjela na letjelicu, saopštila je švedska vojska.

Najčitanije