Švedska

Kako je Švedska profitirala od izbjegavanja karantina

Ekonomija Švedske izvukla je neočekivanu korist od odbijanja da uvede karantin i većine drugih ograničavajućih mjera, povezanih s virusom korona, saopštio je Si-En-Bi-Si i svjedoče podaci Evropske centralne banke (ECB).

U Švedskoj više od 5.000 umrlih od korone

STOKHOLM - U Švedskoj je broj umrlih od virusa korona danas dostigao 5.041, dok ih je u utorak bilo 4.939, prenosi Rojters, ukazujući da je to mnogo više nego u susjednim državama.

Rekordan broj zaraženih u Švedskoj

STOKHOLM - Švedska je registrovala rekordnih 1.474 novih infekcija virusom korona u jednom danu, a vlasti su saopštile da je to rezultat pojačanog testiranja.

Opada povjerenje Šveđana u odgovor vlasti na pandemiju

STOKHOLM - Povjerenje Šveđana u sposobnost vlade i Agencije za javno zdravlje da reaguju na pandemiju virusa korona opada, usljed porasta zabrinutosti zbog visoke stope smrtnosti u zemlji, pokazuju danas objavljena istraživanja javnog mnjenja.

Ministar: Vlada Švedske bila spremna za oštrije mjere

STOKHOLM - Vlada Švedske bila je spremna u svakom trenutku da uvede dodatne mjere u pokušaju da se zaustavi širenje virusa korona po preporuci Agencije za javno zdravlje, izjavila je danas ministar zdravlja Lena Helengren.

Objavljeni rezultati govore da li je Švedska stekla "imunitet krda"

Švedska je usvojila plan "imuniteta krda", koji je podrazumijevao opuštenije mjere u borbi protiv korona virusa, ali je istraživanje vlade otkrilo da je samo 7,3 procenata ljudi u Stokholmu razvilo antitijela potrebna za borbu protiv bolesti do kraja aprila.

Švedsku očekuje ekonomski pad za sedam odsto

STOKHOLM - Švedska privreda je na putu da zabilježi pad za sedam procenata ove godine, što je u skladu sa Vladinom prognozom iz proljećnog budžeta, izjavila je danas ministar ekonomije Magdalena Anderson.

Švedski epidemiolog: Trebalo je ranije da se zatvorimo

STOKHOLM - Švedska kroz epidemiju korona virusa prolazi sa najmanje restriktivnim mjerama među razvijenim zemljama, ali dok se očekuje da broj smrtnih slučajeva pređe 4.000, strategija te zemje našla se na meti kritika.

Ponovo raste nivo smrtnosti od virusa korona u Švedskoj

STOKHOLM - U Švedskoj je u poslednja 24 sata od virusa korona preminulo još 67 ljudi, što je najviši dnevni broj smrtnih slučajeva prijavljen u subotu od 18. aprila, prenosi "The Guardian".

Odsjekao djevojci glavu jer je mislio da je satana i radi protiv Trampa?

Tiško Ahmed Šabaz (23), koji je optužen da je ubio bivšu djevojku Vilmu u Švedskoj i odsjekao joj glavu, navodno je mislio da je ona satana i da radi protiv njegovog heroja, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

Najčitanije