Švedska

Da li je Švedska na kraju veliki pobjednik pandemije?

U aprilu 2020. godine Švedska je bila među desetak zemalja najteže pogođenih pandemijom virusa korona. Dnevni broj smrtnih slučajeva penjao se i iznad 100, na intenzivnom liječenju bilo je preko 500 pacijenata zaraženih virusom korona, a posebno teško stanje bilo je u domovima za starije, u kojima je zaraza ubrzano odnosila živote švedskih 80-godišnjaka i 90-godišnjaka.

Ukrajina prvi put u istoriji u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ukrajina je prvi put u istoriji izborila četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izglasano nepovjerenje premijeru Švedske, prvi put na prijedlog opozicije

STOKHOLM - Švedski parlament izglasao je danas nepovjerenje premijeru Stefanu Lofvenu i dao lideru socijaldemokrata rok od sedam dana da podnese ostavku ili raspiše prijevremene izbore.

Norveška pozajmljuje vakcine Švedskoj i Islandu

OSLO - Norveška će Švedskoj i Islandu pozajmiti 216.000 doza vakcine kompanije "AstraZeneca" koje ima u skladištu, izjavio je norveški ministar zdravlja Bent Hoje.

Da li je Švedska bila u pravu?

Slušati epidemiološku struku u Švedskoj znači kretati se bez maske u zatvorenim javnim prostorima, slobodno izlaziti u restorane, kafiće i ići u školu.

Švedskim zdravstvenim radnicima prijete smrću, neki pod zaštitom

STOKHOLM - Pojedini zaposleni u švedskoj javnoj zdravstvenoj agenciji, koja je na početku pandemije odlučila kako će ta skandinavska zemlja da se nosi protiv kovida, dobili su policijsku zaštitu nakon što su im upućene prijetnje, saopštio je danas šef agencije, a prenio Rojters.

Obavezan negativan test za ulazak u Švedsku

STOKHOLM - Strani državljani će od subote, 6. februara, morati da imaju negativan rezultat testa za kovid 19 prilikom ulaska u Švedsku, saopštio je švedski premijer Stefan Lofven.

U Švedsku strancima dozvoljen ulaz samo ukoliko imaju negativan test

Da bi strani posjetioci mogli ući u Švedsku moraju imati negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati, saopšteno je danas iz Vlada te države.

Švedska donirala opremu UKC RS

BANJALUKA - Ambasador Švedske u BiH Johana Stromkvist uručila je danas direktoru Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Vladi Đajiću opremu u vrijednosti 101.000 KM za tretman otpada nastalog tokom pandemije virusa korona.

Švedska zabranila uzgoj lasica do kraja godine

STOKHOLM - Švedska je zabranila uzgoj lasica do kraja godine usljed bojazni od novih mutacija virusa korona. Uvedena je i zabrana uvoza živih lasica.

Najčitanije