Švedska

Švedskim zdravstvenim radnicima prijete smrću, neki pod zaštitom

STOKHOLM - Pojedini zaposleni u švedskoj javnoj zdravstvenoj agenciji, koja je na početku pandemije odlučila kako će ta skandinavska zemlja da se nosi protiv kovida, dobili su policijsku zaštitu nakon što su im upućene prijetnje, saopštio je danas šef agencije, a prenio Rojters.

Obavezan negativan test za ulazak u Švedsku

STOKHOLM - Strani državljani će od subote, 6. februara, morati da imaju negativan rezultat testa za kovid 19 prilikom ulaska u Švedsku, saopštio je švedski premijer Stefan Lofven.

U Švedsku strancima dozvoljen ulaz samo ukoliko imaju negativan test

Da bi strani posjetioci mogli ući u Švedsku moraju imati negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati, saopšteno je danas iz Vlada te države.

Švedska donirala opremu UKC RS

BANJALUKA - Ambasador Švedske u BiH Johana Stromkvist uručila je danas direktoru Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Vladi Đajiću opremu u vrijednosti 101.000 KM za tretman otpada nastalog tokom pandemije virusa korona.

Švedska zabranila uzgoj lasica do kraja godine

STOKHOLM - Švedska je zabranila uzgoj lasica do kraja godine usljed bojazni od novih mutacija virusa korona. Uvedena je i zabrana uvoza živih lasica.

Švedska privremeno zatvara granice s Norveškom

STOKHOLM - Švedske vlasti su danas najavile da od ponoći privremeno zatvaraju granice s Norveškom, u pokušaju da spriječe širenje novog, zaraznijeg soja virusa korona koji je nedavno otkriven u Velikoj Britaniji.

Fika: Skandinavski trend ispijanja kafe koji je osvojio svijet

Nakon popularnosti hyggea, skandinavskog načina života koji se temelji na sreći, sigurnosti, komforu i jednostavnosti, stiže još jedan jednostavan i divan trend - fika.

Kralj Gustaf: Švedska strategija protiv korone nije uspjela

STOKHOLM - Švedski kralj Karl XVI Gustaf ocijenio je danas da ta zemlja nije uspjela svojom strategijom u borbi sa korona virusom, naročito kada je riječ o zaštiti najstarijih osoba od posljedica pandemije COVID 19.

Kristina Kovač iz Švedske: Pozitvna, a nemam medicinsku negu

STOKHOLM - Srpska pjevačica, kompozitorka i tekstopisac Kristina Kovač objavila je danas na Twitteru da je pozitivna na korona virus i požalila se da u Švedskoj, gdje se trenutno nalazi, nema nikakvu medicinsku njegu.

Švedska bi mogla uskoro u NATO?

BANJALUKA, STOKHOLM - Švedska, jedna od svega nekoliko vojno neutralnih zemalja u Evropi, prvi put u svojoj istoriji bi mogla donijeti odluku o učlanjenju u NATO.

Najčitanije