Švedska

Starta snježna čarolija - švedski reli

Svaka od WRC priredbi ima nešto karakteristično i prepoznatljivo. Švedski reli je jedini koji se eto već 66 godina održava u potpuno snježnom ambijentu.

Vozio od Švedske do Švajcarske sa tonom i po snijega na krovu

Švajcarska policija zaustavila je švedski autobus koji je išao autoputem sa više od 1,5 tone snijega na krovu i naredila vozaču da ukloni snijeg

Rukometaši Španije prvi put prvaci Evrope

Rukometaši Španije novi su prvaci Evrope nakon što su večeras u zagrebačkoj Areni savladali selekciju Švedske rezultatom 28:22.

Danski pronalazač prije ubistva vezao i mučio švedsku novinarku?

KOPENHAGEN - Danski pronalazač Peter Madsen je vezao i mučio švedsku novinarku Kim Val prije nego što ju je ili udavio ili joj prerezao grkljan, saopšteno je iz danskog tužilaštva.

Švedska savladala Bjelorusiju, polufinale i dalje neizvjesno

Rukometna reprezentacija Švedske je savladala Bjelorusiju u grupi I Evropskog prvenstva rezultatom 29:20.

Povećan broj optužbi za silovanja u Švedskoj

Švedska vlada je izdala naređenje Nacionalnom institutu za sprečavanje kriminala da pokrene istragu zbog sve većeg broja optužbi za silovanje u ovoj zemlji.

U eksploziji u Švedskoj ranjena bratanica Ramuša Haradinaja

HELSINGBORG - U eksploziji bombe 2. januara, u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasima Haradinaja, prenose švedski mediji.

Švedska uvodi zakon o seksu

Švedska vlada planira da predloži zakon o pristanku na seksualni odnos.

Sauna u obliku jajeta

Dani su postali sve kraći i hladniji, a ima li išta bolje za ugrijati se od tople saune? Naime, u Švedskoj se krije jedna posebna koja izgleda poput predimenzioniranog jajeta, i to u zlatnoj nijansi.

Napustila Švedsku i došla u BiH: Podsvjesno sam tražila priliku da se vratim

SARAJEVO - U vrijeme kada većina mladih silno želi da ode u Zapadne zemlje u potrazi za boljim životom i poslom, Vernisa Rejhan je Švedsku zamijenila BiH.

Reklame

Najčitanije