Švedska

Sestre porijeklom iz BiH poginule u udesu u Švedskoj

GE­TEN­BORG - Ses­tre El­ma (19) i Ir­ma Us­to (20), po­ri­je­klom iz BiH, po­gi­nu­le su za­je­dno sa još dvi­je mlađe oso­be u stra­vičnoj sao­braćaj­noj ne­sreći ko­ja se u ne­dje­lju de­si­la u Ge­te­bor­gu.

Švedskoj vojsci ukradena dva vozila teška skoro sedam tona

STOKHOLM - Švedska policija saopštila je da su ukradena dva vojna vozila teška skoro sedam tona iz vojnog skladišta sjeverozapadno od Stokholma.

Šveđanka zaražena koronavirusom

STOKHOLM - Švedska Agencija za javno zdravstvo saopštila je da je test potvrdio da je jedna žena zaražena koronavirusom.

Norvežani izbacili Švedsku s Eura

Norveški rukometaši pobijedili su domaćina Švedsku 23:20 i nisu dopustili nikakvo iznenađenje u Malme Areni. Švedska je izgubila priključak već na polovini prvog poluvremena i od tada nije ozbiljnije zaprijetila.

Još jedno iznenađenje na EP, Portugal pregazio Švedsku

Rukometaši Portugala pobijedili su Švedsku u Malmeu 35:25 u utakmici drugog kruga Evropskog prvenstva.

Švedska poslala lažnog oficira u NATO, bio i na Kosovu

STOKHOLM - Vojska Švedske priznala je da je u sjedište NATO-a u Briselu poslala lažnog oficira, čija je vojna karijera trenutno pod istragom, a koji je svojevremeno služio i na Kosovu, prenose švedske Dnevne novosti.

Sjever bez snijega i minusa - topao Sibir

MOSKVA, OSLO - Sjever Evrope suočen je s visokom temperaturom za ovo doba godine, a snijega nema, ističu meteorolozi.

Švedska ugasila reaktor nakon 40 godina rada

STOKHOLM - Švedska je danas ugasila jedan od četiri nuklearna reaktora na svojoj najvećoj elektrani nakon više od 40 godina rada zbog, kako su naveli operateri, nedostatka profitabilnosti i sve većih troškova održavanja.

Soderling selektor tenisera Švedske

STOKHOLM - Bivši četvrti teniser svijeta Robin Soderling imenovan je za novog selektora reprezentacije Švedske.

Milion KM za 22 poljoprivredna proizvođača

SARAJEVO - U okviru projekta "Farma dva" švedske Vlade i USAID-a obezbijeđeno je milion KM grant podrške za 22 izabrana projekta za nabavku nove opreme i pružanje obuka, realizaciju studijskih putovanja i drugu tehničku podršku za poljoprivredne proizvođače u BiH, rekla je sekretar za razvojnu saradnju Ambasade Švedske Ema Bergenholc.

Najčitanije