Švedska

Premijeru Švedske izglasano nepovjerenje

STOKHOLM - Švedski parlament izglasao je danas nepovjerenje premijeru Stefanu Lofvenu u glasanju koje je bilo obavezno poslije izbora.

Banjalučanin uspješan u Švedskoj: Od izbjeglice do gradonačelnika Borgholma

BANJALUKA, BORGHOLM - Ilko Ćorković, prijeratni banjalučki mašinski tehničar, obezbijedio je drugi mandat na čelu Borgholma, švedskog gradića sa 11.000 stanovnika, koji se nalazi na ostrvu Oland u Baltičkom moru.

Ekstremni desničari odlučuju ko će vladati Švedskom

STOKHOLM - Parlamentarni izbori u Švedskoj nisu se pretvorili u ono od čega se uoči izbora najviše strahovalo, da ta skandinavska utvrda demokratije i građanstva postane još jedna zemlja u kojoj je ekstremna desnica došla nadomak vlasti.

Švedski muzej vraća ukradenu sliku Oskara Kokoške

STOKHOLM - Švedski muzej pristao je da pravnim nasljednicima vrati sliku Oskara Kokoške koju su ukrali nacisti.

Novi požari u Švedskoj, izgorjeli objekti i automobili

STOKHOLM - Sedam automobila i nekoliko kuća i objekata izgorjelo je u požarima koji su se desili u gradu Kristijanstad na jugu Švedske, u noći između srijede i četvrtka, prenijela je lokalna SVT televizija.

Ptica "oborila" vojni avion u Švedskoj

MALME - Borbeni avion JAS 39 Gripen srušio se danas na jugu Švedske, pošto je ptica naletjela na letjelicu, saopštila je švedska vojska.

Kraj švedske bajke o "obećanoj zemlji" za migrante

STOKHOLM - Politika dobrodošlice migrantima u Švedskoj je završena - povećana stopa kriminala, paljevine i napadi koje predvode doseljenici u mnogim švedskim gradovima doveli su do nezaustavljivog uspona stranaka koje vode protivmigrantsku politku.

U gradovima širom Švedske zapaljeno 97 automobila

STOKHOLM - Najmanje 97 automobila je zapaljeno u više švedskih gradova.

Mladić iz BiH postao heroj Švedske, pa dobio ponudu da radi u policiji

Priča o stvarnom heroju, o kome su pisali mediji širom Evrope. Njegoš Tuševljak, porijeklom iz Sarajeva, u švedskom gradu Boros u maju je spasio život 26-godišnjoj ženi koja je sa bebom od šest mjeseci skočila u rijeku.

Požari u Švedskoj, više od 360 vatrogasnih ekipa na terenu

STOKHOLM - Na desetine šumskih požara u Švedskoj ovog ljeta pokazali su još jednom uticaj klimatskih promjena, izjavio je danas u Stokholmu evropski komesar za humanitarnu pomoć Hristos Stilijanides.

Najčitanije