Švedska

Anderson: Ne želim pričati o Ibrahimoviću

Jane Anderson, selektor fudbalske reprezentacije Švedske, nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, kazao je da ne želi pričati o Zlatanu Ibrahimoviću i njegovom eventualnom povratku u državni tim.

Azuri nakon 60 godina bez Mundijala, Šveđani lete u Rusiju

Fudbalska reprezentacija Italije neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine nakon što je večeras u Milanu odigrala neriješeno sa Švedskom (0:0) .

Šveđanima gol prednost pred revanš u Milanu

Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je Italiju 1:0 (0:0) u Stokholmu u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Bufon: O alternativama za Mundijal ne razmišljam

Italijanski golman Đanluiđi Bufon uopšte ne želi da razmišlja o mogućnosti da se Italija ne plasira na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

I u Švedskoj postoje siromašni

Švedska mora pomoći svojim građanima koji žive u siromaštvu, riječi su Lote Sefstrom, iz organizacije "City Missions". I dok mnogi zamišljaju Švedsku kao zemlju s jednim od najviših životnih standarda, činjenica je da i u ovoj zemlji postoje siromašni.

Grad u Švedskoj koji će "propasti" u zemlju

Kiruna na sjeveru Švedske omiljeno je turističko odredište za putnike koji u zimsko vrijeme žele svjedočiti veličanstvenosti polarne svjetlosti, a u ljetnim mjesecima ponoćnog sunca. Ovaj gradić u Laponiji dom je za nešto više od 18.000 stanovnika koji su mahom zaposleni u rudniku željezne rude.

Najljepši kraljevski par otkrio kako se snalazi u roditeljskoj ulozi

Švedski kraljevski par, princ Karl Filip i njegova supruga, princeza Sofia, koji su krajem avgusta dobili drugo dijete, službeno su potvrdili kada planiraju krštenje malenog princa Gabriela.

Sindrom rezigniranosti u Švedskoj: Bolest djece koja poznaje granice

Skoro dvije decenije Švedska se bori s misterioznom bolešću - onom koja je dobila naziv sindrom rezigniranosti, a koji pogađa mahom azilantsku djecu, koja se u potpunosti izoluju od svijeta.

Gradi se najveća evropska fabrika baterija za elekrične automobile

STOKHOLM - Inovativna kompanija Northvolt u četvrtak je objavila da je izabrala matičnu Švedsku za lokaciju na kojoj će graditi najveću fabriku baterija za električne automobile u Evropi.

Šveđani traže odštetu od Danske zbog otkazivanja utakmice

Fudbalski savez Švedske razmatra mogućnost da traži odštetu od Fudbalski savez Danske, nakon otkazivanja utakmice ženskih reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reklame

Najčitanije