Švedska

Švedska neće potpisati konvenciju UN o nuklearnom naoružanju

ŠVEDSKA - Švedska je danas saopštila da neće potpisati konvenciju UN o nuklearnom naoružanju i ministar spoljnih poslova Margot Valstrom ističe da Sporazum u trenutnom obliku nije spreman.

Anders Hagelberg za "Nezavisne": EU je jedina alternativa za BiH

Švedska je treći najveći bilateralni donator BiH, a cilj je da se zemlja pripremi za evropske integracije, rekao je Anders Hagelberg, odlazeći ambasador Švedske, u oproštajnom intervjuu za "Nezavisne".

Tužilaštvo Švedske odustaje od zahtjeva da ispita Asanža

STOKHOLM - Tužilaštvo Švedske odustaće od zahtjeva Britaniji da dozvoli da se ispita osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž o optužbi za silovanje iz 2010. dok ne završi analizu dostupnih dokaza.

U Švedskoj zabranjeno pušenje i na otvorenom

STOKHOLM - U Švedskoj je danas stupila na snagu zabrana pušenja na otvorenom na pojedinim javnim mjestima, kao što su igrališta i peroni željezničkih stanica.

Švedski sudija: Amerikanci skrivali zločine Albanaca na Kosovu

Prvi međunarodni sudija na Kosovu i Metohiji Krister Karphamar izjavio je da su Amerikanci uticali na to da se zločini Albanaca na KiM sakriju.

Švedska osigurala 4,5 miliona evra za smanjenje uticaja opasnih hemikalija

SARAJEVO - Vlada Kraljevine Švedske izdvojiće 4,5 miliona evra za projekat koji ima za cilj smanjenje uticaja opasnih hemikalija, organskih zagađujućih materija koje se dugo razgrađuju u prirodi, na zdravlje ljudi i okoliš u BiH.

Muškarac prijetio bombama na stanici, policija ga ranila

MALME - Švedska policija ranila je sinoć muškarca na glavnoj željezničkoj stanici u Malmeu, nakon što su svjedoci rekli da je prijetio da nosi eksploziv i vatreno oružje.

Policija ranila muškarca na željezničkoj stanici u Malmeu

STOKHOLM - Švedska policija pucala je danas i ranila muškarca na centralnoj željezničkoj stanici u Malmeu nakon što je on pokazao "prijeteće ponašanje", objavile su snage reda.

Eksplozija na jugu Švedske, ima povrijeđenih

STOKHOLM - U centru Linkopinga, grada na jugu Švedske, danas je ođeknula eksplozija u kojoj je, prema prvim informacijama, povrijeđeno više osoba.

Švedska izdvaja četiri miliona evra za poboljšanje kvaliteta vazduha u BiH

SARAJEVO - Vlada Švedska izdvojila je oko četiri miliona evra za projekte koji se odnosi na kvalitet vazduha u BiH u naredne četiri godine i u tom periodu će stručnjaci ove zemlje za zaštitu životne sredine prenijeti institucijama u BiH sva potrebna znanja i iskustva, saopšteno je iz Ambasade Švedske u BiH.

Najčitanije