Šverc

Počela kampanja UIO BiH "Stop švercu", fokus na duvanu

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH započela je javnu kampanju "Stop švercu" s ciljem da svi građani Bosne i Hercegovini koji imaju bilo kakvu inforamciju o utaji indirektnih poreza i nezakonitom prometovanju robe, a posebno duvanskih prerađevina, to dojave na otvorenu liniju 080 02 06 07.

Podignuta optužnica: I 74-godišnjak optužen za šverc droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv F.G. (74), D.S. (30), A.V. (39) i M.B (39), koje tereti za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Uhvaćeni u švercu deviza kroz Srbiju: Jedan se pravdao da kupuje kuću

GRADINA - Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina spriječili dva pokušaja turskih državljana, odnosno turske nacionalnosti, da nelegalno prenosu devize u ukupnom iznosu od skoro 73.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Umjesto samoizolacije - švercovao 6,1 tonu duvana

ZAGREB - Varaždinski policajci zaplijenili su danas 6,1 tonu duvana vrijednog skoro pola miliona evra i uhapslili 66-godišnjaka iz Varaždina, koji je kamionom prevozio robu i uz to prekršio mjeru samoizolacije.

Uhapšeni hrvatski carinik i policajac i dva švercera iz BiH

SPLIT - Policija u Splitu provela je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, od kojih je jedna osoba policijski, a jedna carinski službenik, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Uhapšen zbog šverca 225 kilograma duvana

PRNJAVOR - D.D. uhapšen je juče u Prnjavoru zbog sumnje da je nezakonito trgovao sirovim duvanom.

Švercovali drogu vrijednu 100 miliona evra, uhapšen Hrvat

Jedan Hrvat uhapšen je u koordiniranoj akciji italijanske carine i policije, koja je razbila lanac krijumčarenja 333 kilograma kokaina brodom iz Brazila u Italiju.

Švercom cigareta oštetili budžet Crne Gore za 3,8 miliona evra

PODGORICA - Službenici Uprave policije i Uprave carina Crne Gore otkrili su kriminalnu organizaciju koja je ove godine prokrijumčarila 4.454 paketa cigareta i oštetila državni budžet za 3,8 miliona evra.

Bivši ministar optužen za pomaganje šverca droge

NJUJORK - Henaro Garsija Luna je optužen u Njujorku za primanje miliona dolara mita od narko-kartela Sinaloa da bi kriminalcima omogućio da nekažnjeno djeluju u Meksiku.

Prijave zbog šverca oružja u Hrvatskoj, osumnjičeni i vojnici

ZADAR - Zadarska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv šestorice muškaraca, među kojima i tri pripadnika Hrvatske vojske, zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari, a nakon istrage o pilotima koji su u vojnom helikopteru navodno prevozili švercera oružja.

Najčitanije