Šverc

Evropska komisija: Crna Gora i dalje ključna tranzitna zemlja za drogu

PODGORICA - Međunarodni šverc droge i ubistva povezana sa klanovima i dalje su tipična obilježja crnogorske kriminalne scene, sa tim grupama se dovodi u vezu osam tona kokaina koji je zaplijenjen u inostranstvu, navodi se u izvještaju Evropske komisije.

Švercujući cigarete autom povrijedio dvije osobe i pobjegao

TREBINJE-Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijela izvještaj protiv Trebinjca A.L. koji je švercujući cigarete vrijedne preko 100.000 maraka, na putu nadomak grada udario u vozilo iz suprotnog pravca i u njemu ozlijedio dvoje Nevesinjaca inicijala D.K. i B.K. a nakon toga pobjegao sa lica mjesta.

Abazović: Zbog šverca cigareta Crna Gora gubi 30 do 35 miliona evra godišnje

PODGORICA - Zbog šverca cigareta Crna Gora godišnje gubi između 30 i 35 miliona evra izjavio je potpredsjedik Vlade Dritan Abazović i najavio pokretanje istrage koje će, kako kaže, pokazati ko se bavio švercom cigareta i dovesti do toga da se kazne oni koji su tim poslom stvarali štetu državnom budžetu.

Uhapšen zbog krijumčarenja 17.750 kutija cigareta

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su muškarca čiji su inicijali D.Đ. zbog krijumčarenja 17.750 kutija cigareta u automobilu, saopšteno je iz ove agencije.

Dvojica državljana BiH uhapšeni zbog krijumčarenja krava iz Srbije

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Zvornik, u saradnji s pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) koji pružaju pomoć u nadzoru granice, spriječili su krijumčarenje sedam krava iz Srbije u BiH i uhapsili dvojicu državljana BiH.

Uhapšeni šverceri migranata, stoke i tekstila, pao i graničar

ZVORNIK - U akcijama "Boat" Granične policije BiH i "Best", koju je realizovala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), uhapšeno je ukupno 16 osoba, među kojima i pripadnik Jedinice granične policije u Zvorniku, osumnjičenih da su organizovano preko Drine prevozile migrante, stoku i tekstil iz Srbije u BiH.

U autu švercovao oko 10.000 paklica cigareta

TREBINJE- Službenici Policijske stanice Trebinje zaplijenili su u srijedu, nešto prije osam časova, u selu Mesari nadomak Trebinja, 9.910 paklica cigareta od M. L. iz ovog grada.

Prijavio podove za gajbe, a u krovu kamiona švercovao milion cigareta

Državljanin Srbije (33), uhvaćen je na graničnom prelazu Batina, na granici Hrvatske i Srbije, u krijumčarenju 50.000 kutija cigareta koje je skrivao u krovu kamiona, koji je vozio, objavila je danas hrvatska policija.

Počela kampanja UIO BiH "Stop švercu", fokus na duvanu

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH započela je javnu kampanju "Stop švercu" s ciljem da svi građani Bosne i Hercegovini koji imaju bilo kakvu inforamciju o utaji indirektnih poreza i nezakonitom prometovanju robe, a posebno duvanskih prerađevina, to dojave na otvorenu liniju 080 02 06 07.

Podignuta optužnica: I 74-godišnjak optužen za šverc droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv F.G. (74), D.S. (30), A.V. (39) i M.B (39), koje tereti za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Najčitanije