škola

Umro tinejdžer (16) koji je ubio dva učenika

Šesnaestogodišnjak koji je pucao na kolege u dvorištu srednje škole blizu Los Anđelesa sinoć je preminuo od povreda koje je sam sebi zadao. U tom napadu, ubijene su dvije, a ranjene tri osobe. Motiv napada još nije poznat.

Sadnjom platana proslavljaju 140 godina postojanja

BANJALUKA - Najstarija osnovna škola u gradu "Dositej Obradović" sutra proslavlja 140 godina postojanja, a obilježavanje ovog velikog jubileja započeće sadnjom platana na istočnom tranzitu.

Radojičić: Deset postupaka u vezi zemljišta banjalučke Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da u vezi sa vlasništvom nad zemljištem banjalučke Poljoprivredne škole postoji barem deset sudskih postupaka, jer nisu sve lokacije na istom mjestu.

Zaustavljeno curenje gasa u srednjoj školi

TIVAT - Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat zaustavili su izlivanje tečnog naftnog gasa u rejonu nekoliko školskih ustanova u ovom gradu, a do dolaska servisera, nivo gasa kontroliše se ispiranjem kanala vodom.

Zbog curenja gasa evakuisana škola

TIVAT - Zbog curenja gasa na kotlovnici koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole "Mladost" i OŠ "Drago Milović" u Tivtu, pripadnici Služne zaštite i spašavanja evakuisali su obližnju zgradu međunarodne škole "Knightsbridge international" u Tivtu.

Dječak teško povrijeđen u tuči u školi

​BEOGRAD - Jedan 12-godišnji učenik osnovne škole "Rade Končar" u Zemunu zadobio je danas teške tjelesne povrede u tuči s vršnjakom, javljaju beogradski mediji.

"Malo se zna o onima koji nas predstavljaju u svijetu"

Damir Jovanić, direktor Muzičke škole "Vlado Milošević" u Banjaluci, nakon napisa pojedinih medija da će se na 69. svjetskom trofeju harmonike u Portugalu kao jedini predstavnici BiH pojaviti učenici iz Sarajeva ili iz Bijeljine, za "Nezavisne" kaže da na ovo takmičenje idu i učenici iz Banjaluke, a pošto javnost nije dovoljno upoznata s tim ko predstavlja državu na svjetskim takmičenjima, on je najavio i osnivanje asocijacije akordeonista.

Pametna tabla oduševila đake Ekonomske škole

​DOBOJ - Pametna tabla privukla je najviše pažnje među učenicima prvog razreda dobojske Ekonomske škole, smjer poslovno-informatički tehničar, koji će zajedno sa drugarima koji se obrazuju za ostala dva srodna zanimanja u nastavi koristiti novu pametnu učionicu.

Deceniju u službi i družbi sa školarcima: "Zovu nas umjesto 122"

DOBOJ - Iako su omiljeni među djecom, dobojski školski policajci Ljubomir Rakić i Svetislav Kuzman tokom decenijskog rada u školama suočili su se i sa mnogo neugodnih situacija - od oduzimanja droge od učenika ili iznude novca, do tuče i raznih drugih situacija, ali upravo školski policajci kod djece u ranoj fazi uočavaju asocijalno ponašanje i na vrijeme mogu da preduzmu aktivnosti na njegovom suzbijanju.

Škola učenika u privredi do kraja godine dobija novi krov

BANJALUKA - Škola učenika u privredi bi do kraja godine, ako posluži vrijeme, trebalo da dobije novi krov, potvrdio je za "Nezavisne" Dragoljub Vuković, direktor ove škole.

Najčitanije