škola

RS stvara savremeni model škole prilagođen 21. vijeku

​BANJALUKA, DOBOJ - Revizija i razvoj nastavnih planova i programa, uključujući modernizaciju obrazovnog procesa za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, biće obuhvaćeni reformom obrazovanja u Republici Srpskoj, koja bi trebalo da počne u septembru, kazala je za "Nezavisne" Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Velika obnova u 16 banjalučkih škola

BANJALUKA - Dok osnovci uživaju u čarima ljetnog raspusta, čak 16 gradskih i prigradskih osnovnih škola biće sanirano i obnovljeno u velikom projektu vrijednom 600.000 KM.

Prosvjetari USK movu školsku godinu počeće generalnim štrajkom

BIHAĆ - Sindikati koji okupljaju prosvjetne radnike na području Unsko-sanskog kantona donijeli su odluku o organizaciji generalnog štrajka, koji će započeti 2. septembra 2019. godine, s početkom nove školske godine.

Osnovana besplatna škola sporta "Sunce"

BANJALUKA - U Domu omladine je večeras održana promocija Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce", osnovana ranije ovog mjeseca, a koja će biti besplatna za sve koji su zainteresovani.

Podnesena prijava protiv direktora "Medicinske škole" u Banjaluci

BANJALUKA – Policija iz Banjaluke podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv Banjalučanina V.J. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja".

Odzvonilo trećoj smjeni u OŠ "Branko Radičević"

BANJALUKA - Učenici najbrojnije škole u RS, Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici, od početka nove školske godine više neće pohađati nastavu u tri smjene, kako je do sada bio slučaj.

Obilježeno pola vijeka banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.

"Planula" mjesta za poslovnog informatičara u dobojskoj školi

DOBOJ - Mjesta u razredu u kojem će se školovati budući poslovno-informatički tehničari "planula" su za samo dva dana jer su svršeni osnovci odlučili da se obrazuju za novo zanimanje u Doboju, pa je nakon prvog upisnog roka ostalo samo nekoliko slobodnih stolica u odjeljenju u kojem su predviđena 24 učenika.

Đaka prvaka u RS drugu godinu zaredom manje od 10.000

BANJALUKA, PRIJEDOR - U prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj u školskoj 2019/2020. godini upisana su 9.293 učenika i broj prvaka već drugu godinu zaredom je ispod 10.000, saznaju "Nezavisne".

Škola u Potkozarju dobila novo sportsko igralište

​BANJALUKA - U krugu Osnovne škole "Milutin Bojić" u banjalučkom naselju Potkozarje danas je otvoreno novo sportsko igralište koje je donirala kompanija "MG mind".

Najčitanije