škola

Proslava male mature buni i učenike i nastavnike

BANJALUKA - Učenici završenog razreda osnovnih škola u RS malu maturu će ove godine prvi put proslaviti u prostorijama škole ili ustanovama kulture i sporta, ali mnogi roditelji i đaci još nisu s tim dovoljno upoznati.

Trivić: Tražićemo informaciju o navodnom napadu na učenicu u Srebrenici

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, rekla je da će ove godine 4.279 djece koja nisu pohađala vrtiće biti obuhvaćeno tromjesečnom obukom pred polazak u školu.

Tri škole pod jednim krovom u Lazarevu?

BANJALUKA - Jedna od ideja koje razmatra Gradska uprava je da se za Ugostiteljsko-trgovinsko-turističku, Građevinsku i Školu učenika u privredi izgradi objekat u naselju Lazarevo i omogući učenicima da imaju kvalitetne uslove za nastavu.

Sina pokupio iz škole i odveo na utakmicu, pogledajte opravdanje

Svjedoci smo da se fudbal voli širom svijeta, ali kod Italijana ponekad dobija takve obrise koji iznova uspijevaju da nas zadive i ostave bez riječi. Takav je slučaj sa navijačima Atalante.

Đaci učili uz "Saobraćajne čarolije"

Predstavnici Auto-moto saveza RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS posjetili su danas OŠ "Desanka Maksimović" u Dragočaju, gdje je za više od 150 učenika prvog, drugog i trećeg razreda izvedena interaktivna saobraćajno-obrazovna predstava "Saobraćajne čarolije".

U Hrvatskoj izbio veliki požar u školi

SPLIT - U srednjoj školi "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću izbio je veliki požar, ali su vatrogasci uspjeli da ga lokalizuju.

Pro­fe­sor pri­jav­ljen da je na­srnuo na đaka

PRI­JE­DOR - Pro­fe­sor Ma­šin­ske ško­le Pri­je­dor pri­jav­ljen je da je na­srnuo na učeni­ka u toj ško­li, o čemu je oba­vi­je­šte­na i po­li­ci­ja u tom gra­du.

Roditelji ekskurzije plaćaju u ratama, neki đaci imaju sponzore

BANJALUKA - Srednjoškolci u mnogim školama u Republici Srpskoj su već izabrali aranžmane za ekskurzije, ove godine su najpoželjnije Španija i Grčka, a za one učenike čiji roditelji nisu mogli platiti u nekim školama su našli sponzore, tako da će i oni uživati sa vršnjacima.

Pustili ih ranije iz škole: U stampedu poginulo najmanje 13 djece

​NAJROBI - Trinaestero djece poginulo je u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su đaci krenuli niz stepenice na kraju nastave u Osnovnoj školi Kakamega na zapadu Kenije, izjavili su danas zvaničnici.

U Srebrenici formirana Komisija da istraži dešavanja u osnovnoj školi

SREBRENICA - Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su na tematskoj sjednici, razmatrajući informaciju o stanju u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica, jednoglasno donijeli zaključke kojima je cilj rješavanje nastale situacije i smirivanje tenzija u tom gradu, nakon nedavnog incidenta u toj obrazovnoj ustanovi.

Najčitanije