škola

Učenik pucao u školi u Tenesiju, policija ga ubila

VAŠINGTON - Učenik koji je otovrio vatru u srednjoj školi u Noksvilu, u američkoj saveznoj državi Tenesi, poginuo je, a više osoba, među kojima i policajac je povrijeđeno tokom incidenta.

Svi osnovci u školskim klupama

BANJALUKA - Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od danas će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, a za srednjoškolce će i dalje biti organizovana na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Novim kabinetom i opremom mame svršene osnovce

DOBOJ - Novi STEM kabinet, kojim se opremila Saobraćajna i elektro škola u Doboju, trebalo bi da privuče svršene osnovce da se od jeseni školuju u ovoj obrazovnoj ustanovi, koja se pohvalila da ima i još tri informatička kabineta.

"Za đake bolji i čas od 20 minuta nego online nastava"

BANJALUKA, BIJELJINA - Nekoliko škola u Republici Srpskoj zbog povećanog broja pozitivnih na virus korona, nastavnika, ali i učenika, odlučilo je da pređe na online nastavu, a one u kojima je povoljnija situacija nastavljaju da rade u učionicama.

Đaci se potukli u dvorištu srednje škole

DERVENTA - Šta je uzrok tuče dvojice sedamnaestogodišnjaka ispred Stručne i tehničke škole u Derventi, tek treba da se utvrdi, ali ono što je poznato jeste da je jedan od njih zadobio lakše povrede i pomoć mu je ukazana u derventskom Domu zdravlja, dok je drugi bolje prošao, nije morao kod ljekara.

Duži čas traži spajanje razreda

BANJALUKA, TREBINJE - Ukoliko dođe do produživanja trajanja časova u osnovnim i srednjim školama u RS, moraće da dođe do spajanja grupa u jedan razred, kazali su direktori ovih obrazovnih ustanova.

Đacima Srednja tehničke škole iz Trebinja nove mašine

TREBINJE - Srednja tehnička škola iz Trebinja dobila je opremu vrijednosti 35.000 maraka, koja joj je dodijeljena u okviru projekta "Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: Unapređenje praktične nastave u sektorima ugostiteljstva i turizma, elektroenergetskom i sektoru obrade metala".

Škola iz Doboja osvojila 50.000 evra

Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" iz Doboja osvojila je projektom "Promocija fizičke aktivnosti kod djece sa posebnim potrebama" prvo mjesto i novčanu nagradu od 50.000 evra, na konkursu koji je u kategoriji "Zdravi životni stilovi" (Healthy Lifestyles) raspisala Evropska komisija.

Pokušao oteti djevojčicu na putu do škole

MAGLAJ - U Maglaju se juče odvijala prava drama kada je nepoznata muška osoba pokušala oteti djevojčicu, inače učenicu Osnovne škole "Novi Šeher", javljaju fedralni mediji.

Škole u Tokiju traže potvrde učenicima da im je kosa prirodna

TOKIO - Gotovo polovina tokijskih srednjih škola traži od učenika s talasastom kosom ili kosom koja nije crne boje da dostave potvrde da njihova kosa nije vještački mijenjana, prenosi Rojters na osnovu izvještavanja japanskih medija.

Najčitanije