škola

Da bi otvorila škole, Engleska mora da zatvori pabove?

LONDON - Grejem Medli, član naučne grupe koja britanskoj vladi pruža savjetodavnu pomoć u vezi sa virusom korona, izjavio je da će Engleska možda morati da zatvori pabove kako bi omogućila ponovno otvaranje škola u septembru.

Bivši učenik bijeljinskoj školi poslao poklon iz SAD

BIJELJINA - Da bivši učenici bijeljinske osnovne škole "Sveti Sava" nikada ne zaboravljaju školske dane provedene u ovoj obrazovnoj ustanovi, pokazao je i neobičan gest jednog bivšeg učenika koji danas živi u SAD. Evo o čemu je riječ.

U RS dosad upisano 9.099 prvačića, tri godine zaredom manje od 10.000

BANJALUKA - U prvi razred osnovnih škola u Srpskoj dosad je upisano 9.099 učenika, a ne dođe li u naredna dva mjeseca do dodatnog priliva đaka prvaka, biće to treća školska godina zaredom kako je ova brojka ispod 10.000.

Trivić: Pripremamo se za nastavu u školskim klupama

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da su u toku pripreme za nastavu koja će 1. septembra u Republici Srpskoj početi u školskim klupama, ali da će Ministarstvo postupiti po preporukama i mjerama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo.

Korona koči obuku vozača

BANJALUKA, TUZLA - Auto-škole u BiH su na sve većem udaru krize zato što broj građana koji polažu vozački ispit vrtoglavo pada, jer je, kako kažu, pandemija koja je prouzrokovana virusom korona uticala na smanjen broj kandidata.

Hrvati uvrstili "Dnevnik Diane Budisavljević" u školski program

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević dobio je saglasnost Ministarstva obrazovanja Hrvatske da postane dio nastavnog programa učenike osnovnih i srednjih škola, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici filma.

Počeo julski upisni rok u srednje škole: Ima mjesta u gimnazijama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od danas pa do srijede imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

"Srbo" opismenjuje đake

DOBOJ - Pisanje riječce "ne" uz glagole, zatim riječce "li" te veliko i malo slovo najčešće su pravopisne greške srednjoškolaca, zbog kojih su se udružile profesorice srpskog jezika te matematike i informatike u dobojskoj Ekonomskoj školi i osmislile mobilnu aplikaciju kojom im pomažu da poprave svoj pravopis.

Višak kilograma ima 15 odsto testiranih banjalučkih đaka

BANJALUKA - Prekomjernu tjelesnu težinu ima 9,26 odsto testirane djece uzrasta od šest do devet godina iz banjalučkih osnovnih škola, dok je 5,37 odsto gojazno, pokazalo je istraživanje "Prevalencija prekomjerne težine i gojaznosti kod djece od šest do devet godina", koje je uradio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Najčitanije