škola

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

BEOGRAD - Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je prenio Blic.

Osnovci sedam dana nakon izbora ispred TV-a

BANJALUKA - U većini osnovnih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra pa će se nastava u tim obrazovnim ustanova od 16. do 20. novembra odvijati online i putem RTRS, dok je samo poneka srednja škola u RS biračko mjesto, tako da će srednjoškolci nastavu pohađati uglavnom u klupama, potvrdili su juče direktori škola.

Banjalučki "Dani flaute" čekaju bolje dane

BANJALUKA - Festival "Dani flaute", koji je trebalo da bude održan od 6. do 8. novembra, prolongiran je zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Festival, koji je treću godinu zaredom trebalo da organizuje kvartet flauta "Flutete" u saradnji sa Muzičkom školom "Vlado Milošević" iz Banjaluke, biće održan u drugom terminu koji će u skladu sa situacijom biti naknadno saopšten.

Novi kabineti i dnevni prostor za bolji uspjeh đaka Ekonomske škole

Dva nova kabineta, jedan za informatiku te jedan za strane jezike, kao i novouređeni prostor gdje učenici mogu da provode slobodno vrijeme prije i poslije nastave otvoreni su danas u Ekonomskoj školi.

Ekonomska škola u Doboju iškolovala funkcionere i direktore

DOBOJ- Direktori banaka, lokalnih i republičkih preduzeća, partijski funkcioneri, ali i bivši premijeri RS, te nekadašnji član Predsjedništva BiH, kao i bivši ministar finansija BiH samo su neki od bivših đaka dobojske Ekonomske škole koja obilježava 65 godina postojanja.

Od ponedjeljka počinje nastava u školama u RS

BANJALUKA - Nastava u Republici Srpskoj od sutra će se odvijati u prostorijama osnovnih i srednjih škola, a biće nastavljene i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Međunarodne organizacije pozivaju da škole u pandemiji ostanu otvorene

UNESCO, UNICEF i Svjetska banka pozvali su da se u borbi protiv virusa korona škole širom svijeta ostave otvorenim.

Glamoč ne podiže rampu ćirilici

GLAMOČ - Djeca srpske nacionalnosti u Osnovnoj školi "Glamoč" u istoimenoj opštini ni ove školske godine nisu u mogućnosti da izučavaju srpski jezik i književnost, jer im, sudeći prema rječima predstavnika Srba, federalne odnosno kantonalne vlasti ne dozvoljavaju ovo pravo, a spominje se i mogući bojkot nastave, mada mnogi misle da to ne vodi do rješenja već dogovor.

Jubilarnih 18 godina banjalučke muzičke škole "Opus conmusica"

BANJALUKA - Muzička škola "Opus conmusica" iz Banjaluke proslavlja veliki jubilej - 18 godina postojanja. Od dana osnivanja pa do danas ova škola pomjerila je granice muzičkog obrazovanja, a koncept učenja se bazira na želji, bilo djeteta ili odraslije osobe, da uči muziku, da muziku doživljava i da u njoj uživa.

Praksa đaka u Trebinju se bolje prilagođava poslovanju

TREBINJE- Srednja stručna škola i Srednja tehnička škola iz Trebinja dobile su saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS za reviziju nastavnih programa praktične nastave za četiri zanimanja, kako bi se izbođenje prektične nastave što bolje uskladilo sa nastavnim planom i programom.

Najčitanije