škole

Zatvorene škole u Parizu zbog visokog nivoa olova

PARIZ - Gradske vlasti Pariza zatvorile su danas dvije škole zbog bojazni od visokog nivoa olova koji je detektovan poslije požara u katedrali Notr dam u aprilu.

Banjaluka: Gradilišta u 16 gradskih i prigradskih škola

BANJALUKA - Banjalučka Osnovna škola „Branko Radičević“, jedna od najvećih u RS, novu školsku godinu dočekaće sa osam novih učionica, tako da učenici nastavu više neće morati pohađati u tri smjene, navedeno na sajtu Gradske uprave.

1,6 miliona za sanaciju 36 škola u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj tokom ove godine biće sanirano 36 škola, od kojih su 33 osnovne i tri srednje, a biće izvršena sanacija mokrih čvorova, grijanja i krovova kako bi se poboljšali uslovi za učenike i radnike.

Katanac na 39 škola, 229 prosvjetara ostaće bez posla?!

BIHAĆ - Najava o tome da se u Unsko-sanskom kantonu već od iduće školske godine planira zatvoriti 39 osnovnih škola, uglavnom područnih, te da bi bez posla moglo ostati 229 prosvjetnih radnika, izazvala je već dosta bure i uznemirenja u ovdašnjoj javnosti.

Trivićeva čestitala završetak školske godine

BANJALUKA - U srednjim školama u Republici Srpskoj danas se završava nastava, a u osnovnim školama najkasnije u petak, 21. juna, povodom čega je ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić uputila čestitku učenicima i nastavnicima.

Vlada RS odlučila: Kineski jezik stiže u škole

BANJALUKA - U školama u Republici Srpskoj ubuduće će se izučavati kineski jezik, odlučila je danas Vlada Srpske.

U prvi razred srednjih škola u RS planiran upis 10.550 učenika

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske objavilo je danas konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini, prema kojem je planiran upis 10.550 učenika u 16 struka.

Škole u Šri Lanki otvorene poslije bombaških napada

Državne škole u Šri Lanki otvorene su danas uz jake mjere obezbjeđenja poslije bombaških napada na katolički Uskrs, ali su mnogi zabrinuti roditelji zadržali djecu kod kuća zbog straha od dodatnih eksplozija.

Poslovno-informatički tehničar i modelar obuće nova zanimanja

BANJALUKA - Za narednu školsku godinu u srednje škole u RS odobren je upis 10.484 učenika raspoređena u 450 odjeljenja, a nova zanimanja koja se uvode su poslovno-informatički tehničar u struci ekonomija, pravo i trgovina, te tehničar modelar obuće u struci tekstilstvo i kožarstvo.

Najčitanije