škole

"Uzeti u obzir mogućnost ponovnog zatvaranja škola u septembru"

SARAJEVO - Obrazovanje u BiH mora imati plan "B" u slučaju dalje tendencije pogoršanja epidemiološke situacije i u obzir treba uzeti mogućnost ponovnog zatvaranja škola početkom nove školske godine, poručeno je sa sastanka ministra civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević sa predstavnicima ministarstava obrazovanja u BiH.

Manjak đaka u USK, najveći interes za medicinski smjer

U toku je upis u srednje škole na području Unsko-sanskog kantona i, prema podacima Ministarstva obrazovanja USK, ove godine planiran je upis 2.249 učenika, što je za 144 manje nego prošle godine.

Odlikaši pohrlili u medicinsku školu i gimnaziju

BANJALUKA, BIJELJINA - Upis učenika u srednje četvorogodišnje škole u Republici Srpskoj počeo je danas, a budući srednjoškolci u Banjaluci najviše su zainteresovani za gimnaziju i medicinsku školu, koje su već prvog dana popunjene prijavama.

Auto-škole traže policijske kontrole na poligonu u naselju Lazarevo

BANJALUKA - U proteklih desetak dana zabilježena su dva udesa na poligonu kod preduzeća "Novi Jelšingrad" u banjalučkom naselju Lazarevo, a izazvali su ih nesavjesni građani, koji vožnju, umesto s instruktorom, uče u prisustvu rodbine ili prijatelja.

Upis u srednje škole u RS uz obavezne mjere zaštite

BANJALUKA - Upis učenika u srednje škole u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, i kako je danas pojasnila Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS upis će se obavljati redovno uz propisane mjere Instituta za javno zdravstvo RS.

Uvažena žalba Grada: Poništena presuda za zemljište Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Grad Banjaluka uspio je da sačuva 60 hektara milionski vrijedno zemljište u okolini Poljoprivredne škole, nakon što je Viši privredni sud uvažio argumente gradskih vlasti, saznaju “Nezavisne”.

U maju testiranje za osnovce u Srpskoj, pogledajte termine

BANJALUKA - Svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj Republički pedagoški zavod danas je dostavio zvanični dokument o rasporedu realizacije pismenih provjera znanja za učenike koji prate nastavu na daljinu.

Holandija zatvara škole i restorane

HAG - Holandija će zatvoriti sve škole, restorane i sportske klubove širom zemlje, saopštila je danas Vlada.

Na takmičenju muzičkih škola učestvovalo oko 200 učesnika

DOBOJ - Na takmičenju devet muzičkih škola iz Republike Srpske i Federacije BiH, koje je održano danas u Doboju, učestvovalo je oko 200 učenika.

Hrvatskim školama naloženo da obustave putovanja van zemlje

ZAGREB - Hrvatska vlada uputila je danas svim školama nalog da odlože sva putovanja izvan zemlje, barem u narednih mjesec dana.

Najčitanije