špijunaža

Huawei pomagao vladama u špijuniranju?

PEKING - Tehničari kompanije Huawei teshnologies pomogli su u najmanje dva slučaja vladama Ugande i Zambije u špijuniranju političkih protivnika, piše "Wall street journal".

Gdje možete postati magistar špijunaže?

Agenti njemačkih tajnih službi će se od ove godine obrazovati na fakultetima, piše Dojče vele, navodeći da je cilj da se poboljša saradnja među službama.

Kod Norveške pronađen kit sa špijunskom opremom

Kod obale Norveške pronađen je bijeli kit koji je na sebi imao držač za kameru i stručnjaci smatraju da je prošao obuku ruske mornarice radi špijunaže.

Norvežanin u Rusiji osuđen na 14 godina zatvora zbog špijunaže

MOSKVA - Norvežanin Frode Berg danas je pred sudom u Moskvi proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 14 godina zatvora.

Plenković: Ivan Tolj nije nastupao u ime Vlade Hrvatske

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao u Briselu da nema informacija o navodnoj aferi prisluškivanja u kojoj Slovenija proziva Hrvatsku da je špijunirala Slovence u procesu arbitraže osim onih u opštoj javnosti te istakao da treba voditi računa da su u Sloveniji održavaju izbori.

Državni vrh Slovenije: Hrvatska da prestane sa špijuniranjem

LJUBLJANA - Savjet za nacionalnu bezbjednost nakon vanredne sjednice o tzv. "špijunskoj aferi" u vrijeme arbitražnog postupka, pozvao je Hrvatsku, suočenu s optužbama o navodnom špijuniranju, da se ubuduće suzdrži od takvih postupaka.

Putin: Pomilovanje osumnjičenog za špijunažu moguće nakon presude

MOSKVA - Razmatranje pomilovanja za norveškog državljanina Frodea Berga, koji je optužen za špijuniranje, nije moguće, jer još nije donesena presuda, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

U Švedskoj uhapšen ruski špijun

STOKHOLM - U Švedskoj je uhapšen osumnjičeni za prikupljanje obavještajnih podataka u korist Rusije, saopštila je služba bezbjednosti zemlje SÄPO.

Rusija dozvolila konzularni pristup pritvorenom Amerikancu

MOSKVA - Rusija je dozvolila konzularni pristup pritvorenom američkom državljaninu Polu Velanu, koji je osumnjičen za špijunažu, javlja agencija RIA Novosti pozivajući se na portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U Moskvi uhapšen Amerikanac zbog špijunaže

MOSKVA - Ruska služba bezbjednosti privela je američkog državljana u Moskvi zbog špijuniranja, javljaju ruske novinske agencije.

Najčitanije