špijunaža

Šta je BIA otkrila: Hrvatski špijun u Srbiji i "domaća" veza

BEOGRAD - Nikola Kajkić, predsjednik nacionalnog sindikata MUP Hrvatske, u Srbiji je vrbovao osuđene za ratni zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara", piše "Blic".

Snouden objasnio kako vas špijunira vaš telefon i šta možete uraditi

Edvard Snouden, bivši pripadnik američke CIA, saradnik NSA i zviždač koji je 2013. dobio azil u Rusiji nakon što je razotkrio tajni američki program masovnog prisluškivanja, gostovao je kod voditelja jednog od najpopularnijih podcasta na svijetu Džoa Rogana.

Narko-diler iz Srbije optužen da je špijunirao za Hrvatsku

BEOGRAD - Dražen Letić (46), koji je uhapšen u julu ove godine zbog sumnje da je prenosio novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu Majkl Doković, osumnjičen za šverc čak 600 kilograma kokaina vrijednog 18 miliona evra, osim za ovo dijelo tereti se i da je špijunirao za hrvatsku obavještajnu službu, saznaje Blic.

Huawei pomagao vladama u špijuniranju?

PEKING - Tehničari kompanije Huawei teshnologies pomogli su u najmanje dva slučaja vladama Ugande i Zambije u špijuniranju političkih protivnika, piše "Wall street journal".

Gdje možete postati magistar špijunaže?

Agenti njemačkih tajnih službi će se od ove godine obrazovati na fakultetima, piše Dojče vele, navodeći da je cilj da se poboljša saradnja među službama.

Kod Norveške pronađen kit sa špijunskom opremom

Kod obale Norveške pronađen je bijeli kit koji je na sebi imao držač za kameru i stručnjaci smatraju da je prošao obuku ruske mornarice radi špijunaže.

Norvežanin u Rusiji osuđen na 14 godina zatvora zbog špijunaže

MOSKVA - Norvežanin Frode Berg danas je pred sudom u Moskvi proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 14 godina zatvora.

Plenković: Ivan Tolj nije nastupao u ime Vlade Hrvatske

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao u Briselu da nema informacija o navodnoj aferi prisluškivanja u kojoj Slovenija proziva Hrvatsku da je špijunirala Slovence u procesu arbitraže osim onih u opštoj javnosti te istakao da treba voditi računa da su u Sloveniji održavaju izbori.

Državni vrh Slovenije: Hrvatska da prestane sa špijuniranjem

LJUBLJANA - Savjet za nacionalnu bezbjednost nakon vanredne sjednice o tzv. "špijunskoj aferi" u vrijeme arbitražnog postupka, pozvao je Hrvatsku, suočenu s optužbama o navodnom špijuniranju, da se ubuduće suzdrži od takvih postupaka.

Putin: Pomilovanje osumnjičenog za špijunažu moguće nakon presude

MOSKVA - Razmatranje pomilovanja za norveškog državljanina Frodea Berga, koji je optužen za špijuniranje, nije moguće, jer još nije donesena presuda, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Najčitanije