ŽRS

Trninić: Plan restrukturiranja ŽRS ne znači stečaj

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je Vlada usvojila Plan finansijskog i operativnog restrukturiranja "Željeznica Republike Srpske" čiji je cilj da ovo javno preduzeće stekne uslove za uspješno poslovanje.

Slavko Gligorić: Povećanje plata radnicima ŽRS prvi zadatak

DOBOJ - Povećanje plata zaposlenima biće prvi zadatak s kojim će se uhvatiti u koštac novoimenovani vršilac dužnosti generalnog direktora "Željeznica RS" Slavko Gligorić, koji pred sobom ima dva mjeseca da popravi stanje u novčanicima više od 2.300 radnika ovog preduzeća.

Doboj zainteresovan za sudbinu ŽRS

DOBOJ - Za sudbinu "Željeznica RS", jedinog javnog preduzeća čije je sjedište u Doboju, veoma je zainteresovana Gradska uprava, jer je u toj firmi zaposlen veliki broj radnika iz ovog grada.

Željeznice RS smanjile rashode i broj radnika

BANJALUKA - "Željeznice Republike Srpske" u prošloj godini ostvarile su rashode u iznosu od 92,2 miliona KM, što je za četiri odsto manje nego u 2017. godini, dok su u istom periodu uspjele da značajno smanje i broj zaposlenih.

Željeznice RS smanjile gubitke, ali i broj radnika

BANJALUKA - U Željeznicama Republike Srpske smanjeni su gubici, ali i broj radnika. To javno preduzeće je u procesu restrukturisanja, koje prati i kredit Svjetske banke u iznosu od 51.300.000 evra, što je uticalo na finansijski rezultat, ali i smanjenje zaposlenih, kojih bi, zaključno sa krajem tog procesa, trebalo da bude 2.100.

Modernizovana signalizacija Željeznica RS

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izrazio je zadovoljstvo što proces restrukturisanja preduzeća "Željeznice Republike Srpske" ide u dobrom pravcu i što je uspješno završen projekat modernizacije sistema signalizacije i telekomunikacija na dionici Doboj-Banjaluka vrijedan oko 20 miliona evra.

Marin: Prijava protiv bivše uprave ŽRS spremna

BANJALUKA - Predsjednik Samostalnog sindikata transportne djelatnosti Zlatko Marin rekao je Srni da će na današnjem sastanku sindikata "Željeznica Republike Srpske" u Banjaluci biti razgovarano o podnošenju krivične prijave protiv bivše uprave koja je, kako je rekao, nezakonitim odlukama pričinila ogromne gubitke preduzeću.

Sindikati iduće sedmice podnose tužbe "protiv odgovornih za višemilionsku štetu u ŽRS"

DOBOJ - Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" podnijeće iduće sedmice prijave protiv odgovornih lica za nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima, jedan je od zaključaka sa današnjeg tematskog sastanka sindikata.

U ŽRS od srijede u redovnom radu novougrađeni uređaji i oprema

DOBOJ - Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) će u srijedu, 3. jula, staviti u redovan rad signalno-sigurnosne uređaje i opremu u okviru projekta "Modernizacija sistema signalizacije i telekomunikacija na dionici pruge Doboj-Banjaluka", saopšteno je iz ovog preduzeća.

ŽRS modernizuju signalizaciju i telekomunikacije na dionici Doboj-Banjaluka

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" dobile su upotrebnu dozvolu za projekat modernizacije sistema signalizacije i telekomunikacija na dionici pruge Doboj-Banjaluka, u okviru kojeg je šest stanica osigurano novim signalno-bezbjednosnim uređajima, a 11 pružnih prelaza uređajem za automatsko osiguranje, saopšteno je iz ove kompanije.

Najčitanije