ŽRS

Popović: Doći do najpovoljnijeg koncepta za samoodrživost ŽRS

DOBOJ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović rekao je danas u Doboju da su "Željeznice Republike Srpske" u fazi organizacionog restrukturisanja tokom koje treba doći do najpovoljnijeg koncepta da bi bile samoodrživi privredni subjekat.

ŽRS ponovo uspostavile putnički saobraćaj

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) od danas su ponovo uspostavile saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođenje mjera zaštite radi sprečavanja širenja virusa korona.

Gligorić: Uprava ŽRS izdala 685 dozvola za kretanje

DOBOJ - Uprava "Željeznica Republike Srpske" izdala je svojim radnicima 685 dozvola za kretanje za vrijeme policijskog časa, a u skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora "Željeznica" Slavko Gligorić.

Korona zaustavila sve vozove u RS

DOBOJ - Željeznice Republike Srpske su danas saopštile da se u cilju prevencije i sprečavanja širenja korona virusa, a na osnovu saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, u nedelju 22. marta od 00.01 časova, u potpunosti otkazuje lokalni putnički saobraćaj na svim relacijama.

Željeznice RS: Od sutra redukcija putničkog saobraćaja

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" od sutra redukuju lokalni putnički saobraćaj, a putnike će prevoziti samo prvi jutarnji i posljednji večernji vozovi, radi prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, saopšteno je iz ove kompanije.

Trninić: Plan restrukturiranja ŽRS ne znači stečaj

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je Vlada usvojila Plan finansijskog i operativnog restrukturiranja "Željeznica Republike Srpske" čiji je cilj da ovo javno preduzeće stekne uslove za uspješno poslovanje.

Slavko Gligorić: Povećanje plata radnicima ŽRS prvi zadatak

DOBOJ - Povećanje plata zaposlenima biće prvi zadatak s kojim će se uhvatiti u koštac novoimenovani vršilac dužnosti generalnog direktora "Željeznica RS" Slavko Gligorić, koji pred sobom ima dva mjeseca da popravi stanje u novčanicima više od 2.300 radnika ovog preduzeća.

Doboj zainteresovan za sudbinu ŽRS

DOBOJ - Za sudbinu "Željeznica RS", jedinog javnog preduzeća čije je sjedište u Doboju, veoma je zainteresovana Gradska uprava, jer je u toj firmi zaposlen veliki broj radnika iz ovog grada.

Željeznice RS smanjile rashode i broj radnika

BANJALUKA - "Željeznice Republike Srpske" u prošloj godini ostvarile su rashode u iznosu od 92,2 miliona KM, što je za četiri odsto manje nego u 2017. godini, dok su u istom periodu uspjele da značajno smanje i broj zaposlenih.

Željeznice RS smanjile gubitke, ali i broj radnika

BANJALUKA - U Željeznicama Republike Srpske smanjeni su gubici, ali i broj radnika. To javno preduzeće je u procesu restrukturisanja, koje prati i kredit Svjetske banke u iznosu od 51.300.000 evra, što je uticalo na finansijski rezultat, ali i smanjenje zaposlenih, kojih bi, zaključno sa krajem tog procesa, trebalo da bude 2.100.

Najčitanije